Ozone.bg на Пролетния базар на книгата

Както стана традиция, Ozone.bg е с голям и оригинален щанд на Пролетен базар на книгата, който тече до 8 юни в НДК. Основната ни атракция е книжния трон и нашите герои, с които всеки може да се снима и да участва в томбола за 3 ваучера за книги на стойност 100лв. На щанда имаме изключителна селекция от книги, специално подбрани от сайтовете „Книголандия“ и „Аз чета“, а книжните блогъри ще бъдат на място, за да ти помогнат да избереш най-добрите книги за себе си. За всяка закупена книга – не само на щанда ни, а и през целия месец юни – ти подаряваме втора книга.

Редом със селекция от най-добрите книги, излизали в последната година, на нашия щанд има много заглавия, които не могат да бъдат открити другаде. На първо място, разбира се, младото издателство „Deja Book“, които представят както хитовата си книга „Кралят в жълто“ на Робърт У. Чеймбърс и лятното си изкушение „Лятна детективска история с таралеж“ на Деян Копчев, така и оригиналаната стихосбирка на Белослава Димитрова „Дивата природа“ и сериозния им дебют – „Булото“ на Мартин Маринов.

На нашия щанд може да намериш и вече превърналата се в модерна класика „Шантарам“ на Грегъри Дейвид Робъртс, както и „Градът на сънуващите книги“ на Валтер Мьорс, и двете на издателство „Оргон“. Фентъзи книгите на „MBG Books“ също се предлагат само при нас, като наред с вече излезлите, специално за панаира имаме бройки от последната част на “Танцът на сянката” на Дейвид Далглиш – „Танц с огледала“, както и осмата част на хитовата поредица за джуджетата – „Съдбата на джуджетата“, том 2. Един от победителите в конкурса на „MBG Books“„Песни за отвъд – Жертвата“ на Радостин Нанов – също присъства на щанда ни, заедно с другите печеливши – „Приказка за физици, магьосници и дракон“ на Геновева Димова и „Разторг“ на Антон Фотев. Само при нас ще откриете и книгите на издателство „Екслибрис“, сред които са „Игрите на глада“ и поредицата за Грегор Горноземеца.

Имаме още една изненада – на практика последните бройки на „Сияние“ на Стивън Кинг са скрити на нашите библиотечки – така че ако нямате тази класика, чието продължение „Доктор Сън“ излезе буквално преди дни, сега е моментът!

Специално внимание сме обърнали и на нехудожствената литература – най-добрите научни книги, излизали у нас в последните години, като особено внимание бихме искали да обърнем на две нови книги на издателство „Изток-Запад“„Опасната идея на Дарвин“ на Даниъл Денет и „Паранормалното“ на Ричард Уайзман.

Всъщност, изчерпателният списък с наличните книги ще запълни твърде много място, затова ви препоръчваме да дойдете смело на нашия щанд и да видите какви чудеса сме ви приготвили 🙂