dark souls

Dark Souls – представяне

Oчакваното и заслужено продължение на Demon’s Souls най-после очаква и PC играчите. Огромната популярност на предшественика Demon’s Souls последвалите Dark Souls за PlayStation 3 и Xbox360, както и интернет подписката, подкрепена от над 70000 души от цял свят са достатъчно силни аргументи за разработчика на играта From Software и издателя Namco Bandai, които ще зарадват търпеливите фенове с PC порт на играта под формата на Prepare to Die Edition.

Какво представлява Dark Souls? Това е истински хардкор екшън RPG игра, която ни поставя в мрачен, заплашителен и магически средновековен свят. Изпълнен със страховити чудовища, взаимствани от множество митологии, в него злото дебне на всяка крачка, а единствената надежда е в смелите герои, готови да се изправят срещу фантастичните опасности.

Играчите боравят с голям набор от оръжия с променливи показатели и разнообразни магии. Опознаването на противниците, техните атаки и специфични умения, скорост и издръжливост е от изключително значение за избора на ефективна тактика спрямо ситуацията.  От ключово значение е и добрата ориентация на играча в обстановката по време на битка и избирането на оптималните моменти, в които да извършва атаки или да предприема защитни действия. Dark Souls е една уникална игра, в която смъртта дебне отвсякъде и постоянно държи играча под напрежение. Дори наглед безобидни врагове (обикновени войници, чудовища и скелети)  могат да представляват серизна пречка, ако бъдат подценени и играчът не се отнесе към тях с нужното внимание и концентрация.

Очаква ви огромен и отворен  свят,  пресъздададен в неподражаем визуален стил. В мрачната действителност на Dark Souls сами ще разкривате историята и света в зависимост от пътя, по който поемете и последователността, в която изберете (или се случи) да попаднете на причудливи и взаимосвързани места – гори, пещери, блата, замъци или подземия, които крият тайни и нови опасности. Ще се срещнете и с множество невъобразими босове като Taurus Demon Moonlight Butterfly, Four Kings и др. Битките с босове са подчинени на цялостната концепция и бойна система на играта, която изисква внимание и концентрация, но възнаждава умението ви и вложената мисъл и планиране. А време за размисъл и планиране няма да ви липсва, тъй като в Dark Souls смъртта на героя ви при проявена непредпазиливост е сигурна и лесна. Важен е начинът, по който ще умрете и поуките, които ще извлечете от това. Това е една истински трудна игра, която ще изпита вашата съобразителност и реакции и ще ви позволи да преодолеете всяко изпитание, ако подходите към него по правилен начин.

Развитието на героя ви не е подчинено на класове и не ви поставя в изкуствени рамки – можете да избирате предпочитаните от вас умения, които отговарят на вашия стил на игра и да създавате наистна уникални комбинации в развитието му.  Боен маг, паладин, войн-крадец, стрелец-лечител… всичко зависи от вас. В играта ще срещнете и различни фракции, наименувани Covenants, които могат да ви дадат допълнителни бонуси, но тяхното откриване и присъединяването към тях не са лесни задачи.

Предметите, които откривате или придобивате от търговци също могат да бъдат с най-различни проложение, изисквания и ефективност при различни видове чудовища. Ще можете да ги подобрявате чрез специфични предмети и с помощта на майстори ковачи, и винаги трябва да сте нащрек за знаци към тайни и скрити местности, оръжия или търговци. Такива знаци, предупреждаващи за опасности или даващи напътствия, могат да бъдат оставени и от други играчи благодарение на уникалната мултиплейър функционалност на играта. Тя позволява както директна помощ от един играч на друг, така и оставяне на помощни знаци за предупреждение , но също така и взаимни атаки. По всяко време друг играч може да се появи във вашия игрови свят или вие – в неговия, а срещите с мистериозни приключенци крият много изненади. В PC порта на играта мултиплейър компонента е допълнително разширен, добавяйки и нови версус режими в допълнение към доразвитата история и новите зони.

Мрачният свят на Dark Souls ви очаква и ще ви предложи десетки часове геймплей, какъвто рядко можете да откриете в друга игра. Prepare to Die.

Автор: Stan