Защо трябва да отидеш на Aether Revolt Prerelease

Отговорът е прост – защото Magic! Това е в случай, че си поне малко запознат/а с играта. Ако си сравнително нов играч следващите няколко факта ще ти дадат повече информация.

 

  1. Защото е забавно – Prerelease е предпремиера на ново издание, когато за пръв път ще можеш да играеш с нови карти, заедно с други почитатели на играта. Акцента е върху забавлението и пробването на комбинации от карти, с които никой преди това не е играл. Да не забравяме и среща с интересни хора, които споделят хобито ти. Ако искаш да видиш всички нови карти можеш да го направиш тук.
  2. Защото не е страшно – всеки от участниците ще е склонен да ти помогне, а ще има и официални съдии, запознати подробно с правилата на играта. Те ще могат да отговорят на всичките ти въпроси и да ти дадат насоки как да подобриш тестето си.
  3. Защото Kaladesh и Aether Revolt са страхотни издания – това почти без изключение важи за всяко Magic издание, но в тези двете се вижда колко старание е вложено, независимо дали ти харесва историята на света, многото различни начини да комбинираш новите механики, или просто копнееш да отвориш някоя от редките Masterpiece карти.
  4. Защото много награди – за някои хора, два дни игра на Magic, или пък безплатните напитки включени в цената на участие са достатъчна награда. Освен тези неща обаче, Wizards предоставят щедро количество бустери, като за всеки играч ще има задължително награден бустер – само за това, че е участвал – както и още за добро представяне. И не на последно място – в prerelease комплектите, с които ще играеш има допълнителна рядка карта, просто защото е prerelease!
  5. Защото мястото е страхотно – Къщата на Трите Трола ни е любимо място за провеждане на Magic събития, в което ще можеш да се убедиш и сам/a. Не само заради избора от бири и неизброимото количество настолни игри. Просто някои места са направени да се играе в тях и да искаш да се връщаш отново и отново.

След тези няколко думи остава да обясним и какво се прави на prerelease, ако никога не си бил/а.

Всеки участник получава по един prerelease комплект, в който ще намери шест бустера и допълнителна рядка карта. От картите си, той или тя трябва да избере 23-24, които да включи в тестето си (подсещаме, че ще има помощници за всички новобранци) и да го до допълни с още 16-17 земи ( които ще получиш от нас) до крайна бройка от поне 40. Ако решиш да се включиш на турнира по двойки заедно с приятел (Two Hedaded Giant) тогава комплектите са два, бустери са двойно повече и тесте ще трябва да се сглоби за всеки играч. Времето за конструиране на тесте обикновено е около 45-50 минути.

В зависимост от броя играчи ще има три или четири кръга, в които всеки ще може да участва. След приключването на събитието, всеки получава по един бустер за участие и според представянето се раздават останалите наградни бустери. Картите, с които си играл/а, разбира се, си остават при теб.

Сега остава само да избереш на кое, или кои събития да участваш, и да запазиш мястото си.

Ако имаш допълнителни въпроси, не се притеснявай да ни пишеш на чата в сайта, по мейл ([email protected] или [email protected]), на лично съобщение или директно във Фейсбук събитието.