Ревю на пъзел „Страст за пътешествия“

Ако обичате пътешествията, но нямате достатъчно време, ако понякога ви се ще да видите хоризонт, който не само мами, но освобождава духа ви, като маха всички ограничения пред погледа, то тогава имаме рецепта, с която ще разпуснете със сигурност. Казва се „редене на пъзели“ и то не какви да е, а създадени от ценители за ценители. Става дума за нещо право в целта – пъзелна картина по фотография на удивителния Фил Кох – специалистът по „хоризонтите“ и дълбочината на кадъра. Такъв пъзел са създали от немската компания Schmidt, което само по себе си е гаранция за великолепна изработка, качество и гарантирано удоволствие от крайния резултат.

За да дадем храна на „страстта си по пътешествия“, а и да се насладим на един наистина добър пъзел, се спряхме на “Wanderlust” („Страст към пътешествия“). Вече имаме впечатления как се реди и сме готови да ги споделим с вас.

Издател: Schmidt
В продажба: от 2015 г.
Име: „Wanderlust ” от Фил Кох (Phil Koch), 1000 части
Размер: 69. 3 х 49.3 cm

 

Кутия:

Още като погледнете кутията и предвкусвате удоволствието от реденето на уникалната снимка. Тя е сред класическите на Фил Кох – направена е в Уисконсин, кадъра е вертикален, а хоризонта е някъде в центъра му, което е негова запазена марка (руши правилата за композиция).

Кутията е здрава, с перфектен принт на пъзелната картина на капака. За да е още по-лично, авторът е оставил автограф отгоре.

На гърба на кутията откриваме информация за автора на пъзела, както и превюта на други пъзели на марката, направени по негови снимки:

Според нас показването на сериите е голямо предимство, тъй като лесно може да се запознаем с творчеството на артиста и доста успешно да запълним колекцията от негови произведения, ако разбира се, представляват интерес.

Освен за Фил Кох, на гърба откриваме и реклама на фотопъзелите на Schmidt, за съжаление само на немски (който го владее, ще има какво да научи).

Стандартно по страните на кутията се намират логото на Schmidt, името на пъзела, броя на частите, баркода и размера на пъзела.

Нетрадиционно за повечето други марки, по страните на долната част на тази кутия откриваме още информация за Schmidt (за щастие този път е на няколко езика) – представени са тяхното лепило и два вида килимчета за редене, както и изисквания за възстановяване на изгубено парче или писане на оплакване.

В кутията е пакета с парченцата пъзел. Няма рекламен каталог, лепило или друг вид екстри, но всичко това е на кутията.

Картината:

Картината говори сама за себе си с наситените си цветове и характерната за автора композиция, за която вече стана дума. Както подсказва и името на пъзела – събужда желание за пътешествия. Ако не в друго, то поне в реденето на хубав пъзел.

Качество на пъзела:

Несъмнено това е една от най-приятните марки за редене! Парченцата са дебели и плътни, при съединяването няма излишно място, влизат с лекота (може да се каже, че направо сами откриват мястото си).

Нямаше неотрязани части, но имаше една, две с леко повредени крайчета (повдигнати при отделянето на парченцата), което не се оказа проблем за финалния вид на пъзела.

След нареждането му може спокойно да се премести и дори обърне за по-лесно лепене! Формите на частите са стандартни с типичните за Schmidt изкривени крайчета на някои части.

Реденето:

Рамката е лесна за подреждане, с достатъчно цветове по нея и не представлява трудност.

Сякаш напук на на пръв поглед трудната картина, пъзелът е приятен за редене, лесно могат да се отделят различните части – релсите, растителността, камъчетата и небето.

Започнахме от релсите и зеленината, след това камъчетата и дървените части на релсите и завършихме естествено с небето.

То отнема най-много време, тъй като в единия си край е съвсем едноцветно и тъмно, затова препоръчваме да се реди на хубава светлина и да се групират частите по форма.

Самият пъзел не изисква много време, а крайния резултат е зашеметяващ – в буквален и преносен смисъл. Иска ви се да тръгнете на пътешествие, та било то и с българските железници.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria