Ozone.bg има нов служител – Дядо Коледа!

Това се случи в един от онези дни, когато навън печеше топло есенно слънце, листата на дърветата тъкмо бяха станали златни, а идеята за Коледа изглеждаше почти толкова далечна, колкото и лятната ваканция. Точно тогава получихме по електронната поща доста особено CV, с което възрастен господин кандидатстваше за работа при нас. Пишеше, че има удивително дълъг опит в подготовката на коледни кампании, че познавал всички играчки „напълно и тотално“ и дори знаел кой какво иска да си купи.

От маркетингова гледна точка това си беше почти невероятно, но имаше и доказателства с факти – съвсем точно бяха изброени желанията за коледни подаръци на целия екип (тук няма да изпадаме в конкретика, поради конфиденциалността на информацията). Фантастичен маркетолог или ясновидец – все тая – решихме единодушно – трябва да го вземем при нас, за да „улавяме пулса на пазара“. Към автобиографията имаше приложена и снимка… Доста странно се чувстваше всеки от нас, когато я виждаше – навяваше му спомени за отминали Коледи, останали някъде там – в детството.

И така – брадатият възрастен господин започна работа при нас в Ozone.bg и… нещата неусетно започнаха да се променят. Имахме все повече доволни клиенти, които получават точно това, което искат, резултатите ни се подобриха, а за изненада на всички – нарасна употребата на мляко с какао в офиса, за сметка на кафето и другите ободряващи напитки.

По идея на Дядото (така нарекохме белобрадия ни нов колега), ние създадохме Коледния кът – вълшебно място, в което сложихме най-желаните играчки, пъзели, конструктори и игри от децата. Ползвахме информацията от Тайния дневник на Белобрадия старец, в който бяха включени най-често споменаваните желания в детските писма до Дядо Коледа. Явно си имаше агенти навсякъде този маркетингов експерт, защото се оказа, че информацията му е наистина достоверна.

Та КОЛЕДНИЯТ КЪТ на Ozone.bg – той не само спестяваше на родителите ужасяващите обиколки по всякакви магазини и търсене на ПОДАРЪК за детето в най-пиковите за пазаруване места, зимни вихри и кисели продавачи, но беше събрал най-ценните неща и то на цена с 15% отстъпка! Представете си – зимна вечер, навън вали сняг на парцали, а вие си седите удобно по чехли в креслото, с лаптоп на коленете и чаша топла напитка, и разглеждате, избирате и пазарувате. А колко приятна е изненадата, когато кликнете „Поръчай“ и видите, че доставката до вашия дом е напълно безплатна!

И изненадите в Коледния кът, създаден с помощта на Дядото изобщо не свършват с това, защото от 1 декември, та чак до Коледа, на всеки 3 дни ще има по една супер играчка, която ще е на неустоима цена. За да разбират клиентите коя е тя, трябва само да се регистрират с имейла си в нашия Коледен кът.

Предстaвяте ли си – седите си на топло, а на вратата се звъни – доставка от Ozone.bg. Отваряте пакета, а вътре ви очаква не една, не две, а цели три изненади-подаръци… Е, няма да ви казваме какви са, за да се изненадате, естествено!

Май трябва да приключвам с обясненията, защото нашият Дядо ни вика – на кратка творческа дискусия с бисквити и топъл шоколад. Ще обсъждаме новите промоции и още по-бърза, безплатна доставка.

… Понякога всички в офиса си мислим, че този човек много ни напомня на Дядо Коледа, но всички знаем, че той не съществува! Реален е обаче коледният дух, който цари откакто този Дядо дойде и още по-големия стремеж всеки клиент да получи желания продукт на най-добрата цена!