dsc_11951

Diablo III партито на Ozone.bg събра над 600 почитатели на играта и доброто настроение в бар RockIT

Повече от 600 запалени почитатели на Diablo 3 и техни приятели изпълниха бар RockIT за организираното от Ozone.bg парти по случай премиерата на едно от най-очакваните PC заглавия за 2012 година – Diablo III. Събитието бе достойна кулминация на 12-годишното чакане за продължението на Diablo-сагата. Партито продължи над 6 часа, в рамките на които бяха раздадени награди с обща стойност над 2800лв. и бе изпита над половин тон бира.

Още от входа гостите можеха да направят своя избор между доброто и злото, като повечето от тях избраха и двете и се снимаха с дяволицата и ангелчето на Ozone.bg

Официалният старт на купона бе даден с огнен танц от Fire Soul.

Центърът на вниманието безспорно бе Alienware Hardcore Challenge, където ветерани и ентусиасти подложиха уменията си в Diablo II на изпитание. Правилата бяха строги, а участниците разполагаха само с 15 минути, за да достигнат възможно най-високо ниво. Усилията на най-добрите бяха щедро възнаградени – 24-инчов монитор Dell с IPS матрица, клавиатура, мишка и слушалки Alienware. Героите от челната тройка заложиха на майсторски умения съответно с клас Paladin (първо и второ място) и клас Assassin (трето място). 70-тината участници в състезанието тестваха от първа ръка адските машини на Alienware, а всички гости видяха извънземния танцуващ серпентин с проекция на Alienware на главната сцена.

Любителите на настолни игри участваха в демонстрации на Magic: Тhe Gathering: Avacyn Restored – новото тематично издание за сблъсъка между добро и зло на популярната игра с карти, а всеки начинаещ си тръгваше от масите с дек карти подарък.

Доста от феновете се бяха приготвили и за конкурса Sapphire Rock Hell, което допълнително подсили тематичната атмосфера в RockIT. Журито оцени най-високо усилията на асасинката Нана и я награди с  видео карта AMD Radeon 7950 OC от Sapphire.

На второто ниво на бар RockIT момичетата на Razer записваха всеки, който искаше да стане клиент на Razer Tattoo Studio. Направени бяха повече от 100 безплатни татуировки, а един от феновете с татус спечели новата гейминг-мишка Razer Naga Hex Wraith Red. Моделът се представя за първи път у нас само седмица след глобалната му премиера.

В Hell-зоната гостите можеха да се оттеглят от събитята, да задоволят никотиновия глад и жаждата и да се насладят на Diablo 3 съдържание с новите модели Philips телевизори 5000/5500 3D Series.

Освен обичайната селекция на бар RockIT домакините бяха подготвили специално създадени отвари по тайни рецепти. Гостите получаваха loot карти за всяко питие или участие в игра, а една от пет карти им носеше награди. Голямата награда в loot томболата бе SSD NOW v200 128GB от Kingston. Най-активните гости събираха loot карти с предмети от Diablo III, като на няколко места в залата се появиха самостоятелни центрове за размяна на карти. Първите 15 човека, събрали пълен сет карти за съответен клас, получиха флаш-памет Kingston 8GB.

Кулминацията на събитието разбира се беше в полунощ, когато клиентите на Ozone.bg взеха своите Diablo III копия, а най-издръжливите продължиха да се веселят до малките часове на деня.