Лятното четене е в разгара си…

Драги ми Смехурко,

 

Лято веч ‘ настана

и място за скука никак не остана!

Книжка грабвай и чети,

че голям си вече ти!

В Ozone очакват те стотици –

нови, златни, пъстри като птици!

 

Щом Веселият Патиланчо казва нещо, не поставяме думите му под съмнение. Лято ли е? Лято е! Време за четене ли е? Време за четене е! А в Ozone.bg наистина са събрани ята от книги!

От издателство „Мармот“ с много любов и внимание са подбрали и събрали в прекрасна колекция няколко специални истории, написани от български писатели и нарисувани от български художници. „Търсачи на истории“ неусетно ще превърне малките читатели в откриватели – на светове, на истини, на нови любими герои. Книжките са предназначени за деца на възраст между 5 и 8 години, които правят първите си стъпки в света на книгите. Шрифтът, оформлението, дори хартията на книгите, са съобразени с потребностите на тази аудитория и имат за цел да превърнат малчуганите в уверени и нетърпеливи за следваща книжка читатели. Беличковците, мечокът Дърабъра, Господин Муза и още много интересни персонажи очакват децата и са готови да се превърнат в техни приятели!

Богата селекция от подобни книжки, предназначени за родители и подходящи за деца с дислексия, съобразени като шрифт и оформление с потребностите на всички все още неуверени читатели, може да откриеш в специално отделеното за тях място в Ozone.bg.

„Бисерче вълшебно“ е следващата ни спирка от лятното пътешествие в книжния свят. Това е единственият по рода си конкурс в който деца гласуват за любимата си детска книга, издадена през миналата година. Сериозното жури, на възраст между 3 и 16 години, съвсем отговорно приема задачата си и резултатите са налице. Не можем да не се съгласим, че децата са читатели с мнение и изборът им е толкова шарен и прекрасен, колкото е техният свят!

За феновете на Рик Риърдън има съвсем нова книга – „Слънцето и звездата: Една история за Нико ди Анджело“. Нови предизвикателства очакват Нико в пътуването му до най-тъмното място в света. Но някой чака да бъде спасен! И Нико просто няма да бъде себе си, ако не направи всичко по силите си, за да се случи това. Цената обаче е висока – среща с вътрешни и външни демони. Връзката между Нико и единствения светъл лъч в живота му – Уил, също може да пострада. Дали е готов за това?

Какво е едно детско лято, ако в него няма приключения и лудории? А какво по-добро място за такива от къща на дърво? Анди Грифитс е тук с новата си 65-етажната къща на дърво. Там е тоооолкова интересно, че, веднъж качил се, няма да искаш да слезеш! Стаите не са просто стаи, а места за истинско забавление! Анди, Тери и инспектор Фолио Смехурчета са готови за пътешествие във времето и канят и теб!

За малки и големи любознайковци е книгата на Луси и Стивън Хокинг „Тайният ключ на Джордж към Вселената“. Атоми, молекули, звезди, планети и черни дупки – за всички тях ще научиш много любопитни факти по време на изключително вълнуващо космическо пътуване.
Приключенията на капитан Клод и Небесните негодяи 1: Пратеник през портала от Ненко Генов е книга първа от поредица, която ще привлече вниманието на всички приключенци. Мат Робинс – млад и неуверен писател, ще се срещне съвсем наистина с измислен от него персонаж, незнайно как материализирал се в нашия свят. Историята, герой в която е Капитан Клод, все още стои недописана, но след тази среща нищо вече няма да е същото. Понякога вдъхновението придобива чудни образи, друг път просто нямаш нито време, нито възможност да го чакаш. А когато Капитан Клод стои пред теб, последното, което ти минава през ума, е да го караш да чака…

В случай че си фен на детективи и магьосници и враг на злото, или пък познаваш някой такъв, всички книги от поредицата Скълдъгъри Плезънт са много подходящ избор за подарък. Трябва и да си от смелите, а също и търпеливи читатели, защото Скълдъгъри Плезънт, който ще те придружава във всички истории, е много устат, магьосник е … и скелет.

А ако си родител на (не)четящ ученик, May the Odds Ever be in Your Favor! Тук ще намериш, разпределени по класове, подходящи и препоръчителни книги за лятната ваканция и не само.

 

Нека четенето започне!