Ревю: Пъзел „Urp”, Pomegranate

Ако харесвате сложни пъзели, които се отличават със забележително качество, то със сигурност ви е позната американската марка Pomegranate. Техните пъзели се отличават не само с отлична изработка, но и със старателния подбор на произведенията и авторите, които са едни от най-ярките имена в изобразителното изкуство. Можем съвсем спокойно да твърдим, че тяхната „художествена галерия“ с пъзели изненадва с всякакви стилове, различни епохи и огромен набор от артисти.

Сред тях е и Ник Хайд – американски художник и един от флагманите във вижънъри изкуството в Калифорния. Стилът му се определя като микс от сюрреализъм, метафизика и психеделия, като идеята му е с картините да се достигнат непознати нива на подсъзнанието.

Поради качествата на пъзела на Pomegranate, създаден по картината на Ник Хайд “Urp”, както и заради високата художествена стойност на произведението, решихме да фокусираме вниманието си именно върху него – взехме го, разгледахме, подредихме и сме готови да споделим мнение за него.

Издател: Pomegranate
Име: „URP”, Ник Хайд, 1000 части
Размер: 50.8 x 68.6 cm

 

Кутия:

Както е при повечето стоки за качеството на пъзела съдим първо по това на кутията. На “Urp” тя е от много дебел картон, а размерите ѝ са 25.4 / 33 / 4.8 сантиметра. Изглежда здрава и стабилна. Картината е на почти цялата й предна част. Печата е много добър, а цветовете са ярки.

На гърба има информация за автора на пъзела, както и няколко думи за производителя Pomegranate. Сложен е и баркода на продукта.

По страните на кутията стандартно се намират логото на Pomegranate, името на пъзела и броя на частите. Тук откриваме и името на автора, както и това на картината, с годината на създаването ѝ.

Освен това виждаме и размерите на подредения пъзел (в инчове и сантиметри), което е много полезно. Така знаем какво да очакваме.

В кутията откриваме само пакета с парченцата пъзел. От компанията са решили да не слагат рекламен каталог, лепило или друг вид екстри.

Едно нещо прави изключително добро впечатление, по което съдим, че някой „от другата страна на продукта“ мисли за нас, които обичаме да редим хубавите пъзели по няколко пъти. А именно – пликчето с части е с ципче и може да се използва многократно. Ако подредите и не залепите пъзела, ще можете да си го приберете в оригиналната опаковка, без вероятност да изгубите част.

Картината:

Тя е опасно пъстра! Тези, които редят знаят, че това предполага висока сложност на работата.

Изпълнена е с изключително много цветове, форми и мини детайли, които могат може да ви отнесат в друго измерение (каквото е и предназначението на вижънъри арта!).

Цветовете на пъзела не са особено наситени, но цялостното излъчване от картината е „ШАРЕНО“!

Качество на пъзела:

Частите са хубави, плътни, точно отрязани и отгоре нямат лепкав слой.

Както споменахме по-горе, цветовете на печата на пъзела и на картината на кутията леко се разминават (на кутията са малко по-ярки).

Елементите са перфектно пасващи, няма липсващи парчета, нито излишни.

За качеството на частите можете да съдите и по това, че след завършването можете спокойно да го преместите без да се разпадне.

И тук праха от изрязаните части е налице, но това е неизбежно.

Реденето:

Рамката е черна и не е препоръчително да се започва първо от нея. Нашият съвет е да сортирате частите по цветове: с преобладаващо черно, червено и синьо.

Както се вижда на картинките, пъзелът съвсем не е лесен, защото е доста шарен. Всички цветове ги има навсякъде.

Когато минахме повече от половината пъзел, разделихме частите по форма, за да може да се търси няколко идеи по-бързо.

Ако не създадете система за редене – по цветове и/или форми – има реална опасност да се откажете или да ви отнеме доста време завършването му.

На нас ни отне към 6-7 часа да го финализираме, като редихме двама човека.

Направихме само една голяма почивка, защото след известно време цветовете започнаха да се сливат пред погледите ни.

Като финал можем да кажем, че “Urp” на „Pomegranate“ е труден, но крайния резултат си заслужава!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria