Ревю на пъзел Home Sweet Home от Gibsons

Често, когато се замислим с носталгия за детството, ни връхлитат картини от бабината къща, от сутрините в кухнята, изпълнени с аромат на пресен хляб, подправки и онези „курабийки за добри деца“, които само една баба в света може да прави – вашата. За да се пренесем в онези минали моменти, решихме не да разглеждаме снимки, не да си изпечем сладки, а… да редим пъзел. Не ни беше сложно да подберем марката, автора и конкретната картина, защото за ценителите на добрите, качествени пъзели англичаните от Gibsons са направили един наистина страхотен, приятен за редене и близък до съвършенството продукт.

За да постигнем целта си с връщането назад във времето, избрахме картина на английския художник Стив Крисп, който е магьосник в рисуването с компютър, а работите му са въздействащи – с класически, патриархални сюжети, изпълнени с романтика, но нарисувани по всички правила на съвременното изкуство. Пъзелът е Home Sweet Home (“Дом, мил дом“) и ние сме готови да споделим впечатленията си от него, защото го наредихме заради вас (и за да се върнем при курабийките, разбира се!).

Издател: Gibsons, в продажба от 2015 г.
Име: „Home Sweet Home”, 1000 части
Художник: Стив Крисп
Размер: 68х48 cm

 

Кутия:

Никога не бихте могли да сбъркате кутиите на Gibsons, защото освен картината отпред, рамката и гърба са в кралско синьо и това е нещо като тяхна запазена марка. Качеството на опаковката е много добро, печата е отличен, картинката се вижда добре.

Тук впечатление прави, че кутията е една идея по-малка от това, което очаквате за този брой части. Картинката се вижда ясно.

На гърба отново виждаме картинката, която ще се реди, информация за автора – Стив Крисп, както и кратка информация за Gibsons. Хубаво е, че отдолу са написани размерите на пъзела в подреден вариант. Тук е и баркода на продукта.

По страните на кутията стандартно се намират логото на Gibsons, името на пъзела и броя на частите.

В кутията е пакета с парченцата пъзел.

Този лист е гаранция за качеството му.

Тук виждаме, че при липса на част можем да се обърнем към компанията и те ще ни изпратят липсващия/те елемент, но само ако сме на територията на Великобритания. Ако имате познат там, не би трябвало да срещнете проблем.

Производителите са решили да не слагат в кутията рекламен каталог, лепило или друг вид екстри.

Картината:

Семейна, придава спокойствие, уют, а докато редите ви се струва, че отнякъде се носи миризмата на бабините сладки. Приятно е 🙂

Качество на пъзела:

Много добро изпълнение! Пълно съвпадение на цветовете, показани на капака на кутията и на подредения пъзел.

Парченцата са достатъчно дебели, при съединяването няма излишно място, влизат с лекота, нямаше неотрязани елементи.

Поради перфектното качество на частите, идеалното щанцоване и „локване“ на елементите, след нареждането му може спокойно да се премести.

Формите на частите са стандартни. Липсващи парчета няма.

Имаше малко прах накрая, но това е нормално.

Реденето:

Започнахме от рамката, лесна е, шарена, няма какво да се сбърка.

 

Пъзелът не е труден. Ние започнахме от вратата, пердето и мушамата.

След което отделихме бабата, комина и кокошките.

На финала останаха кучетата и десния шкаф.

 

Няма какво да ви затормози. Не е нужно да гледате постоянно картинката. Крайния резултат е удоволствието от реденето и… Връщането в бабината къща и детството.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria