Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

0 0.-лв. Поръчай

Издателство „Лексикон“ отбеляза своята първа година в началото на месец декември 2017 г. Във все още краткото си битие „Лексикон“ може да се похвали с над 40 заглавия и достойна селекция от съвременни български писатели, което съвсем заслужено го утвърждава като „издателство за българска литература“. Целта и мисията на целия екип е да даде възможност нови или вече издавани произведения да бъдат видяни от читатели, блогъри, влогъри и критика. Сред книгите, носещи логото на „Лексикон“, ще откриете, както дебютни творби като „Единственият начин“ на Христо Янев, така „стари“ и „нови“ книги на познати български автори, сред които „Грехът на Малтица“ на Лиляна Михайлова, „Наръчник по саморъчни самоубийства“ на Мария Станкова, „Влюбени разкази“ на Димитър Шумналиев и много други. Едно от последните бижута в съкровищницата на издателството е сборникът „Приказник“, в който са събрани приказки, песнички и стихчета от класиците на българската литература, обогатени с оригинални оригинални илюстрации от миналия век.

 
 
stenanie

Стенание

Цена:
10.-лв.

Наличност:

На склад Виж
‌Звезделин Минков е отличен разказвач. И най-дребната случка (която друг я забележи, я не) или история (която друг бързо ще забрави) той превръща в изискан разказ. И населява този разказ с любимите си малки хора, които толкова добре познава и обича.
ljubovta-na-45-godishnija-m-zh-leksikon

Любовта на 45-годишния мъж (Лексикон)

Цена:
16.98лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Любовта на 45-годишния мъж“ е роман за равносметката, която един човек прекатурил четирисетте прави, и за промяната, която осъществява. Антон К. се изправя срещу нормите на обществото, които най-често са подхранвани от предразсъдъци и откровена глупост. Това, което буди учудването у читателя, е как героят успява да спечели тази битка – чрез смирение пред силата на най-съкровените си чувства.
ludost-leksikon

Лудост (Лексикон)

Цена:
15.50лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Потопете се в новото издание на романа на Калин Терзийски „Лудост“. Една среща на читател и книга, която става възможна благодарение на издателство „Лексикон“! „Лудост“ е вторият роман на Калин Терзийски, който след „Алкохол“, затвърждава присъствието му на българска литературна сцена. Полуавтобиографична книга за бягството от света и от себе си, за предизвикателството да бъдеш лекар, но и влюбен; да се бориш с нонсенсите на действителността, в която живееш, но и неуморно да търсиш малките знаци и големия общ смисъл.
alkohol-leksikon

Алкохол (Лексикон)

Цена:
16.95лв.

Наличност:

На склад Виж
Ново издание на култовия за творчеството на Калин Терзийски роман „Алкохол“ – изповед, която разголва, черен хумор, който може да те умори от смях. Авторът смесва автобиографичност и фикция, за да говори откровено за живота на едни герой, попаднал обществения и политически ад на днешната действителност. За изпитанията и предизвикателства на това да си човек, да детството и приятелствата, за любовта и брака, за творчеството и копията – пред вас е един роман, обречен на успех.
bak-renijat-kon

Бакъреният кон

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад Виж
В „Бакъреният кон“ Марин Урумов ни среща с хора и съдби, завихрени в български истории от различни времена и места. Роден разказвач, авторът живописно изобразява късове реалност – от епохата преди Освобождението до прехода на 1990-те и след това. Героите му говорят и книжовно, и диалектно, и жаргонно, и старинно – всякак; и това е едно от постиженията на книгата. С езика и усета си към автентичното някои от историите в „Бакъреният кон“ в никакъв случай не отстъпват на Хайтовите „Диви разкази“.
razkazhi-mi

Разкажи ми

Цена:
15.92лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Не пропускайте пътешествието „Разкажи ми“, което ви предлага най-новият роман от носителя на Наградата на Европейския съюз за литература Калин Терзийски! Може да се разгневите, може да се смирите, може да се заобичате, но едно е сигурно – няма да останете безразлични! Най-мъдрият роман на лошото момче на съвременната ни литература. Своеобразен връх в творчеството му и най-мъдрата му творба, въпреки крайностите, в които и за които се осмелява да говори.
m-zh-t-kojto-se-strahuvashe-da-stane-bascha

Мъжът, който се страхуваше да стане баща

Цена:
13.96лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌Животът ни е радост и тъга. Любов, изневери, предателства. Секс и порно. Романтика и цинизъм. Животът ни си е наш. И всяка една история, е само страница от голямата му книга. Историите в сборника с разкази на Иво Тодоров "Мъжът, който се страхуваше да стане баща" са точно такива - познати и непознати, споделени и пазени в дълбока тайна. Разсмиващи ни и предизвикващи сърцебиене. Не се страхувайте, причинете си го. За да преоткриете своите собствени истории.
svetlinata-na-atlantida-potomcite-na-atlantite-tom-1

Светлината на Атлантида (Потомците на Атлантите - том 1)

Цена:
19.90лв.

Наличност:

На склад Виж
Независимо от това на каква възраст сте, пригответе се за незабравимо приключение в света на атлантите! Авторката Десислава Шейтанова като словесен шаман ще ви накара да потънете още от първите страници в света на Стела – Лей'та – Антара и ще ви държи в напрежение до самия край на повествованието. 
prikaznik-tv-rdi-korici

Приказник (твърди корици)

Цена:
24.95лв.

Наличност:

На склад Виж
ПРИКАЗНИКЪТ на издателство „Лексикон“ събира приказки, песнички и стихчета от класиците на българската литература, отбрани от Румяна Пенчева и Мирела Костадинова. Изданието е обогатено с оригинални черно-бели илюстрации от миналия век. Как да бъдем работливи, честни, отзивчиви и добри хора. ПРИКАЗНИКЪТ учи на това! Прочети го, малки приятелю, разбери го и от теб ще стане един голям човек! Книга за всеки български дом. 
prikaznik-meki-korici

Приказник (меки корици)

Цена:
17.95лв.

Наличност:

На склад Виж
ПРИКАЗНИКЪТ на издателство „Лексикон“ събира приказки, песнички и стихчета от класиците на българската литература, отбрани от Румяна Пенчева и Мирела Костадинова. Изданието е обогатено с оригинални черно-бели илюстрации от миналия век. Как да бъдем работливи, честни, отзивчиви и добри хора. ПРИКАЗНИКЪТ учи на това! Прочети го, малки приятелю, разбери го и от теб ще стане един голям човек! Книга за всеки български дом. 
zhivot-t-e-drugade-vesela-ljuckanova

Животът е другаде (Весела Люцканова)

Цена:
14.92лв.

Наличност:

На склад Виж
"Животът е другаде" е роман за обратите в живота, за порасналите ни деца, които сами избират пътя си, за срива от първата любов, която може да те изпепели, за откриването на истинската, която да те извиси, за предателствата и незаменимите приятелства, оцеляващи във времето, за мъчителното откриване на самия себе си, за себеутвърждаването си, за онзи смисъл и подреждането на ценностите, на които оставаш верен до края.
kafe-pauza

Кафе пауза

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Поетът Иглика Дионисиева е превърнала поетичните си видения в кратки, завладяващи истории, в които светът е нашият, и друг. Истории, в които мъртвите си крадат ден, за да го подарят на любимите; и фалшиви ясновидци стават истински, а дяволът (обратно на Булгаковия) гори книги.
Операция „Марсов венец“

Операция „Марсов венец“

Цена:
13.94лв.

Наличност:

На склад Виж
Голямо достойнство на този роман е липсата на морализаторство, липсата на открита присъда над тези герои, които до един попадат в графата „отрицателни“. Лесно е да съдиш, по-трудно е да се отстраниш и да наблюдаваш. По-трудното е избрал да направи авторът. Двамата главни герои на романа – генерал Смилов и килърът Йото, няма да попаднат в рая със сигурност, но са изобразени с цялата им човешка сложност и противоречия. Ако изобщо има положителен герой, то е едно дете, болно от „пеперудена болест“, уязвимо към тези болни „атмосферни“ условия. Позволявам си своеволието да приема този образ като метафора на крехкото бъдеще, заченато в тази злокобна, обречена среда. Финалът обаче дава пречистваща надежда.
razkazi-ot-cheren-shokolad

Разкази от черен шоколад

Цена:
13.95лв.

Наличност:

На склад Виж
Разни хора, разни проблеми. В този чисто нов сборник, най-добрият ѝ досега, Светлана Дичева разказва с много изтънчен хумор истории за диети, нещо като диетичен чиклит, обилно полят с течен черен шоколад!
horo-anton-strashimirov

Хоро (Антон Страшимиров)

Цена:
10.-лв.

Наличност:

На склад Виж
‌„Хоро“ е роман, на чието авангардно звучене могат да завидят много от днешните „модерни“ и „постмодерни“ писатели. Дошло е времето да прочетем отново това време; да прочетем отново „Хоро“. И да влезем в голямата история и голямата литература. Няма да ви пожелавам приятно четене. Пожелавам ви мислене.“
losho-momche-leksikon

Лошо момче (Лексикон)

Цена:
13.95лв.

Наличност:

На склад Виж
Едно изречение, мацнато с маркер на входа на блока, предизвиква неочакван обрат в живота на примерен гражданин. Проследяването от частен детектив на младата му и красива съпруга потвърждава най-мрачните му кошмари. Изправен пред перспективата за развод, при който би загубил огромна сума пари, той решава да я убие. Планът за прикриване на следите минава през още два трупа...
jadrenoto-or-zhie-istorija-i-politika

Ядреното оръжие – история и политика

Цена:
19.99лв.

Наличност:

На склад Виж
От тази научнопопулярна книга, която се чете като трилър, написана от експерт, ще научите десетки крайно интересни критични ситуации, аварии, тайни операции, шпионски и предателски истории и секретни разработки, свързани с ядреното оръжие, неизвестни досега на болшинството от вас. 
roman-za-edin-piyanitsa

Роман за един пияница

Цена:
16.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Закъснял близо четири десетилетия с появата си, „Роман за един пияница“ е модерен в най-добрия смисъл на думата. Чете се „на един дъх“ и звучи съвременно, все едно е писан сега. Хаим Оливер е проникнал в същността на алкохолизма – тема, която е почти табу по времето на социализма. Книгата дава потресаващи изображения на патологични психофизически състояния, пресъздава невъобразима галерия от образи на „пациенти“ и доктори, ангажирани с лечението на болестта. Алкохолните приключения на талантливия филмов творец Веселин Павлов и трагичният резултат от тях се преплитат с разказите и изповедите на други не по-малко интересни и запомнящи се персонажи.“
potavaneto-na-sozopol-leksikon

Потъването на Созопол

Цена:
13.50лв.

Наличност:

На склад Виж
„Тази книга се роди от гняв, но накрая се получи нещо като обяснение в любов. Защото започнах да си припомням. Аз обичам Созопол и продължавам да го ожичам дори и сега, толкова променен, толкова обратен на самата идея какво според мен представлява. А дали това е разказ за града или за мен, или може би за цялото ми поколение – аз не знам.“
parvichni-surovini-piesi-i-kinostsenarii

Първични суровини

Цена:
14.98лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Първични суровини“ е книга с пиеси и сценарии на автор, така любим на няколко поколения, че можем само да възкликнем "Още, още"... още хубави картини, дълбоки като българска бразда върху една жадна, променяща се почва. Още човещина и качествен хумор, който всички ние търсим и намираме все по-трудно.
dnevnikat-na-kralskiya-gadelichkar

Дневникът на кралския гъделичкар

Цена:
12.98лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
„Читателю! Предстои ти пътешествие из най-дълбоките дебри на човешкото. Бъди внимателен и пътешествието ще бъде голямо удоволствие. Иво Георгиев е такъв гид, какъвто рядко се среща. Последвай го.“
purpur

Пурпур

Цена:
13.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Може ли блясъкът на пурпура – властта – да затъмни блясъка на интелекта и таланта, а властолюбието да разгради човешката личност, да я превърне едновременно в жертва и палач, каквато е съдбата на Псел? Универсалните измерения на личността му са актуално свързани с нашето съвремие – загиването на духовното, на идеалите и хуманността от разрушителните страсти на безскруполността и властолюбието.
granitsa-leksikon-emil-tonev

Граница

Цена:
13.98лв.

Наличност:

На склад Виж
„Книгата „Граница“ на Емил Тонев стои като километричен камък в началото на новата българска литература след промените. Първият километричен камък. Това сега е забравено, но така беше. По романа „Граница“ навремето беше направен едноименният филм „Граница“ (1994 г.), който предизвика огромен скандал и беше забранен за излъчване по държавната телевизия директно от Генералния щаб на Българската армия. Емил Тонев със своя брутален реализъм знае какво прави в писането“, Деян Енев
sbogom-agata-kristi

Сбогом, Агата Кристи

Цена:
13.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
1925 г. Действащи лица са запасният офицер Беронов, Агата Кристи, ЧК. На междуградски път чекистите от Москва, бъдещата звезда на английската литература и българинът Беронов се срещат... След 11 дни на преследвания и престрелки всеки получава своето...
adyutant-na-bogoroditsa

Адютант на Богородица

Цена:
11.95лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
"Една екстраординeрна книга: една притча-мистерия. Специално трябва да се подчертаят езикът, на който говори романът, и ритъмът, тътенният ритъм, който го движи. Става дума за опряла се на мускул и жила, здраво изградена проза, даваща глас на много специфична визия. Трудно е посочването на точен неин аналог в нашата култура. От перспективата на литературната тъкан следва обаче да се забележи, че става дума за висока литература, вписана в неслучайна традиция.
Литература на края на света

Литература на края на света

Цена:
15.95лв.

Наличност:

На склад Виж
Една много скандална, но и много вярна книга, или кой кой е и кой не е в българската литература в момента. Тъй като авторът Златко Ангелов живее в чужбина, не му пука и пише това, което си мисли. Махнахме секирата от корицата, но я оставихме в текста. Тази студия ще предизвика голям резонанс.
spomenite-im-i-sled-tova

Спомените им и след това

Цена:
12.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Първата част на книгата е писана от младия режисьор Димитрис Георгиев. Неговите текстове следват налагащата се тенденция в модерното изкуство – еклектично писане с елементи на различни жанрове – поезия, сюрреалистични фантазии, импресии. Втората част, която предизвика небивал интерес, е компилация на известни имена в българското изкуство, които са подарили по една своя творба, писна специално за книгата. По нея Александра е направила илюстрациите.