ТОП 10 най-продавани книги за месец юни 2021

Сезонът на отпуските официално е открит. Слънцезащитен крем, плажна кърпа и очила… какво още ни е нужно за пълна почивка? Хубава книга, разбира се. Днес сме ви приготвили 10 страхотно идеи за четиво през ваканцията – топ 10  на най-продаваните нови книги в Ozone.bg. Ще откриете за всекиго по нещо!

„Батман: Убийствена шега“ от Алън Мур, Артлайн

През далечната 1988 г. излиза иконичният комикс „Батман: Убийствената шега“, написан от Алън Мур и нарисуван от Брайън Боланд. През годините многократно е преиздаван, а 2008-а е годината, в която се появяла луксозният му вариант – с твърди корици и нови, по-реалистични и мрачни цветове.

Издателство Артлайн представи за първи път тази комикс класика на българския пазар. Новото луксозно издание съдържа:

  • „Батман: Убийствена шега“;
  • Истории от „Батман черно-бяло 4“ и „Отброяване 31“;
  • Корици и скици с Батман и Жокера, дело на Брайън Боланд;
  • Рисунки, които досега не са били публикувани в този формат.

„Нощна музика“ от Джоджо Мойс, Хермес

Джоджо Мойс е една от любимите ни съвременни британски писателки, която покори света на романтичната литература с необичайната история на Луиза и Уил в „Аз преди теб“. През юни издателство „Хермес“ зарадва българските ѝ фенове с нова нейна книга.

В „Нощна музика“ Мойс ни отвежда на брега на женевското езеро в едно изоставено имение в испански стил, което става център на стари вражди и нови страсти. Всеки иска да се домогне до испанската къща, но за Изабел тя е единствен пристан на сигурност и надежда за оцеляване.  Нейната история за кураж и превъзмогване на трудностите ще ви трогне с топлотата и човечността си.

„Стой далеч от Хароу Хил“ от Джон Вердън, Софтпрес

След феноменалния успех на дебют си „Намисли си число“ Джон Вердън поднесе на читателите си още пет романа за случаите на детектив Дейвид Гърни. „Стой далеч от Хароу Хил“ е най-новият, седми роман от превърналата се в световен бестселър поредица.

ДНК доказателства и ясни отпечатъци на местопрестъплението. Случаят изглежда лесен и предвидим. Проблемът, който вдига на нокти местните власти е, че по времето на убийството предполагаемият убиец вече е бил мъртъв. Пенсионираният детектив Дейвид Гърни е повикан на помощ от свой стар приятел и по-всичко личи, че няма намерение да остави мистерията забулена дълго.

„Книжно братство под прикритие“, Лиса Кей Адамс, Ибис

Любовни романи ли?! Не мислете за тях като за романтични и сантиментални книги, прелиствайте ги като важни наръчници!

Позволете си да избягате от реалността с историята на Брейдън Мак, който е принуден да се обърне за помощ към славния таен мъжки клуб за любовни романи, за да покори сърцето на опърничавата Лив Папандреас.

Силни жени, мъже, които не се страхуват да плачат, щастлив край и цял куп кучета. Така накратко можем да опишем творчеството на Лиса Кей Адамс.

„Ерата на паниката“ от Андрей Велков, Колибри

Авторът на „Български психар“, „Хрониките на Звеното“ и „Няма закога“ се завръща този юни с най-новата си книга „Ерата на паниката“.

Разберете дали петгодишното чакане си е струвало като се потопите в света на Антон, който бива пометен от реалността и изправен пред нови и нови разкрития всеки ден. Много премеждия, битки и предателства следват героя по пътя към една благородна мисия за отвоюване на свободата на човечеството.

От издателство „Колибри“ определят стила на Андрей Велков като комбинация от стиловете на Нийл Геймън и Виктор Пелевин. Дали това е така? Има само един начин да разберете!

„Зулали“ от Нарине Абгарян, Лабиринт

Новият сборник с повести и разкази на всеобщата любимка Нарине Абгарян „Зулали“ проследява сложните истории на разнолики герои, чиито тайни, трагедии и любов са сложно вплетени, за да образуват красива картина на живота. И както често се случва в живота, драмата е изпъстрена с хумор и състрадание.

Млада психично болна жена, момче, твърде умно за възрастта си, възрастна жена, изгонена от собственото си семейство, оцеляват като се грижат и разчитат един на друг. Докато всеки от тях разказва своята история, дълбоко скритите тайни и ужасните трагедии, които ги свързват, постепенно излизат наяве, за да разкрият сложната мозайка на съдбите им.

„Съседи“, Даниел Стийл, Бард

Даниел Стийл е майстор в създаването на покоряващи книги, с пълнокръвни герои, реалистични истории, в които всеки би могъл да се припознае. Почитателите на Стийл няма да бъдат разочаровани и от новия ѝ роман „Съседи“ – прекрасен разказ за приятелството, любовта и загубите, които са неизбежен спътник в живота.

Мередит Уайт е световноизвестна актриса. През последните 15 години, след като личният ѝ живот се разпадна, тя живее като отшелник. Това се променя, когато силно земетресение разтърсва Сан Франциско и нейните съседи се нуждаят помощ. Тя без колебание ги подслонява, а този акт на доброта е повратна точка в нейния живот. Мередит отваря отново сърцето си, започва да живее с нови приятели и нови мечти.

Атлас на застрашените видове“, Радек Мали, Сиела

Чешкият писател Радек Мали ни води в едно пътешествие по следите на застрашени видове, които е много вероятно да изчезнат през следващите години. Тази катастрофа е пряко следствие от господстването и просперитета на хората на земята, затова Мали си поставя за цел да обърне внимание и насочи дискусията към тези видове, чието оцеляване зависи изцяло от човека днес. Срещата с тези 41 животински вида е увлекателно разказана и пленително нарисувана от Павел и Павла Дворски.

„История на българското изобразително изкуство“, Кирил Кръстев, Иво Милев (съставител), Лист

Кирил Кръстев, изкуствовед и един от най-ярките представители на българския художествен живот, работи по „История на българското изобразително изкуство” през целия си живот. Изследванията му са огромни по обем, но дълги години не са обединени и издадени.

Това прави Иво Милев, който събира, проучва и обработва целия архив на Кръстев, а благодарение на издателство „Лист“ на бял свят излиза тази уникална по рода и мащабите си книга.

„Не пожелахте да чуете“ от Иво Ангелов Христов, Изток-Запад

„Не пожелахте да чуете“ е най-новата книга на проф. д-р Иво Ангелов Христов. Тя се простира върху парадоксите на българския преход, минаващ под мотото „как да променим всичко така, че да не променим нищо“ и разделящ обществото най-общо на две групи – тези, които искат реална промяна и тези, които се борят срещу стремежа за ново статукво. Главният въпрос, който повдига книгата е: Можеше ли да се избегне катастрофата в политиката, в икономиката, в образованието и във всяка сфера на нашия обществено-политически живот?