Всичко за първокласника

Всичко необходимо за първокласника

 

15 септември е дългоочаквана дата за всеки първокласник. Обикновено вълнението на малчугана се смесва с известна доза притеснение от бъдещите промени – нова обстановка, нови приятели, учители. Родителите пък се притесняват дали са осигурили всичко необходимо на детето за успешен старт на училищния живот. Списъкът с нужни пособия сякаш няма край – тетрадки, химикали, моливи, скицници и какво ли още не. За да улесним трескавата подготовка за първия учебен ден, а вие да сте сигурни, че не забравяте нещо, направихме примерен списък с най-необходимите ученически пособия за всеки първолак.

Раницата

Раницата е изключително важна придобивка за ученика. Тя трябва да е удобна за носене и да може да побере всичко необходимо за училище.

Ученическата раница Herlitz – Midi, Butterfly има ергономичен гръб с дишаща материя и подплатени презрамки за максимален комфорт на детето. Разполага с отделение с преграда, за да разпределите по-тежките материали по-близо до гърба, както и няколко джоба. Закопчава се и се разкопчава лесно с магнитна тока.

Ученическата раница Astra Head – Gamer, синя е чудесен избор за вашето момченце. Ергономичната ѝ форма и меките регулируеми презрамки ще се погрижат за правилната стойка на гърба. Моделът има 3 големи отделения, 2 странични джоба с мрежа, място за ключове.

Тетрадки и химикали

С тетрадките и химикалите малчуганът ще се научи да изписва буквите от азбуката по най-красивия и прилежен начин.

С комплекта от 10 тетрадки Mickey – А5, 24 листа първолакът ще е готов за часовете по български език и литература, и ще упражнява краснописа си. Комплектът от 10 тетрадки Frozen – А5, 20 листа ще зарадва всяка малка принцеса с красивите си илюстрации на любимите Елза и Анна.

За да се научи да пише числата и да направи първите си математически пресмятания, ученикът се нуждае и от тетрадки с квадратчета. Комплектът от 10 тетрадки Mickey – А5, 24 листа, големи квадратчета идва на помощ на всеки малък математик.

А за да има винаги пишещо средство под ръка, ви предлагаме и комплекта от 10 химикалки Faber-Castell Fine, сини. Дебелината на писеца на всяко от пособията е 0.7 mm.

Подвързиите ще предпазят тетрадките и учебниците от изцапване и измачкване, а етикетите ще помогнат на ученици и учители да разпознават бързо на кого принадлежат те.

Чертожни инструменти

Чертожните инструменти са важни за часовете по математика, като с тях мъникът ще се научи да чертае различни геометрични фигури. Ножичката, гумата, лепилото и острилката са неделима част от часовете по технологии и предприемачество, в които детето да развие креативното мислене и сръчността си. Листите на блокчето за рисуване или скицника ще се превърнат в красиви произведения на изкуството. А за да упражнява различни техники, детето ще има нужда от цветни моливи, акварелни бои, чашка и  четки за тях, пастели, пластилин. За да бъдат всички пособия прилежно прибрани на едно място, ще ви трябват несесер и моливник.

Аксесоари

Но училището не е само писане и смятане, нали? За да е винаги готов за часовете по физическо възпитание и спорт, малчуганът се нуждае от сак за спортния си екип. С кутията за храна ученикът ще може да се наслади на вкусен и здравословен обяд, докато си почива от уроците. А с бутилката за вода ще сте сигурни, че не остава жаден.