6 знаменитости, които обичат пъзелите

6 знаменитости, които обичат пъзелите

Колкото и прекрасен живот да имат звездите, понякога и те се нуждаят от релаксация след дългия ден. Някои от тях се отдават на хобито си да редят пъзели, за да тренират ума си и да намалят ежедневния стрес. 

В Световния ден на пъзела направихме кратък списък със знаменитостите, които създават красота чрез редене на страхотни картини. Обзалагаме се, че със сигурност не си подозирал за тайното хоби на някои от тях.

Актьорът, известен с ролята си на Върколака от поредицата „Х-Мен“, разкрива в своя Instagram профил интереса си към пъзелите. Джакман е дългогодишен пъзел фен и често публикува текущите си проекти в социалните мрежи, сред които е “Звездна нощ” от Винсент ван Гог. Пускайки видеа на живо в Instagram, наричайки ги удоволствие и болка,  актьорът създава фурор сред последователите си като поставя последното парче на пъзела, нареден за четири месеца, а след това го разваля за няколко секунди.

  • Патрик Стюарт

Още една звезда от „Х-Мен“, която обича да реди пъзели, стартира новото си хоби през периода на локдауна и предпочита да създава картини от 1000 части. Патрик Стюарт харесва пъзели на тема изобразително изкуство и смята, че те му помагат да се наслади на работата на художника в по-фини детайли, когато ги събере в една картина. В интервю пред списание Parade актьорът от Стар Трек споделя, че това е неговият начин да релаксира, а стените в апартамента му в Бруклин са украсени с 14 вече наредени пъзела.

  • Бил Гейтс

Гейтс, който е един от най-богатите хора в света, обича предизвикателството да свързва парчета, образувайки пълна картина. След като намери мястото и на последното парче, Бил Гейтс споделя, че се чувства освежен и така успокоява съзнанието си. Съпругата му Мелинда Гейтс също споделя страстта му и двойката признава, че си взимат идентични пъзели, за да си организират състезания един срещу друг. Пъзелите са задължителен елемент за всеки празник в семейството.

Разгледай над 2000 пъзела с отстъпка от 29% за Световния ден на пъзела

  • Fatboy Slim (Норман Кук)

Английският музикант и диджей открива новото си хоби след раздялата с дългогодишната си съпруга Зоуи Бол. Той заявява, че пъзелите му помагат като го учат на внимание и медитация, а по време на локдауна го поддържат да остане здрав. Освен това, през март тази година Fatboy Slim пуска свой собствен пъзел по обложката на албума му “You’ve Come a Long Way, Baby”.

  • Кралица Елизабет II

Знаеш, че си на прав път, когато самата кралица Елизабет II споделя твоето хоби. Освен че често е обект на картини за подреждане, тя е и член на британската библиотека за пъзели и заема от там всеки път, когато ѝ предстои зимен престой в Сандрингам. Кралицата на Обединеното Кралство признава, че предпочита пъзелите без картинка на кутията, тъй като според нея наличието на изображение прави реденето твърде лесно.

  • Рони Уд

Вероятно никога не би се досетил, че китаристът на Ролинг Стоунс обича да прекарва свободното си време в редене на пъзели. Бурните нощи с купони Рони Уд заменя за пъзели, като според него „те са полезни за мозъка“. Когато е на турне китаристът обича да подрежда картини зад сцената.