Как да изберем лесно козметични продукти за лице за перфектен баланс

Понякога изборът на козметика сред огромното разнообразие на съвременния пазар не е никак лесен. За да бъдем сигурни, че даден продукт е правилният за нас, той трябва да отговаря на няколко важни критерия. 

Говорейки за подходящата козметика за лице, основните фактори, определящи предназначението ѝ, са: дали е за нашата възраст и тип кожа, по кое време от денонощието и сезон се използва, както и какви цели искаме да постигнем. Ако нуждите ни се припокриват с характеристиките на продукта, значи сме на прав път, но това е едва началото.

Кои козметични продукти за лице са за предпочитане?

Един от най-универсалните и значими фактори, играещи роля при закупуването на козметика за лице, е наличието на натурални съставки. Продуктът трябва:

  • да притежава хидратиращи, подхранващи, почистващи и успокояващи свойства;
  • да действа добре върху чувствителна кожа;
  • да може да изглажда бръчки и да предотвратява образуването им.

Всяко лице е уникално, изложено е на специфични условия и избраната козметика трябва да ви оставя с чувството за здрава и свежа кожа.

Какво съдържат и как да изберем правилните?

Търсеният ефект се постига благодарение на вложените във формулите съставки и тяхното съотношение.

Производителите включват във внимателно структурираното съдържание различни типове вода, масла, овлажнители, емулгатори, консерванти, витамини, сгъстители, пигменти и аромати.

Когато се избира козметика за лице, съставките трябва да бъдат внимателно проверявани. Запомнете, че употребата на дадени химически елементи крие риск от негативни дерматологични реакции, но други вещества са много важни за устойчивостта на биопродуктите например.

Ако търсите козметика за лице, която да използвате за почистване или поддържане на кожата, желаете специално въздействие или защита на клетките, тогава се насочете към т.нар. бяла козметика.

При всички случаи продуктите следва да съдържат полезни активни съставки с доказан произход, затова все повече хора се доверяват на натуралната козметика за лице, сред която предпочитани са видовете с растителни екстракти от боровинка, киви и шафран, каквито ще откриете в Озон.

За какво да внимаваме при избора си?

Специалистите съветват да се избягват козметични продукти, в чието съдържание присъстват парабени, черен карбон в гримовете, изкуствени аромати и фталати. Препоръчителни са витамин С, хиалуронова киселина, витамин А и компоненти, получени от природни източници.

Специалната селекция от козметика за лице в онлайн магазин Ozone.bg отговаря изцяло на изискванията за качество и безопасност на съставките. Сред тях са различни гелове, кремове, маски за лице, серуми и много други. Може да избирате от богата гама дневни кремове с розово масло и нощни с масло от ший, прекрасни почистващи гелове с натурален въглен, слънцезащитни флуиди с хиалуронова киселина, нежна мицеларна вода с екстракт от водна лилия, околоочен крем с кофеин и т.н.

Всички предложения в категориите за козметика за лице са на реномирани марки и гарантират осезаем ефект за възстановяване и поддържане на здравия и красив вид на вашата кожа.

ВИЖ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ