Как да изберем подходящо облекло за фитнес

Тренировките са идеалният начин да поддържаме тялото и духа си здрави. Но знаеш ли, че наличието на подходящо облекло за тренировка понякога може да бъде толкова важно, колкото и правилното оборудване? Естествено всеки иска да изглежда добре, особено след като спортното облекло е една от основните тенденции в наши дни, но то оказва огромно влияние върху нашата издръжливост и спортна мотивация.

Ние сме тук, за да ти дадем няколко съвета как да избереш подходящи спортни дрехи, които ще ти помогнат да достигнеш своите цели в спортната зала.

Подходящи обувки – Избери обувки, които са създадени за вида на физическата активност, която искаш да правиш. Спри се на модел с плоски, нехлъзгащи се подметки с добра опора на петата и достатъчно място за пръстите на краката ти. Увери се, че обувките пасват добре и осигуряват подходяща опора. И накрая редовно проверявай своите маратонки и ги смени ако протекторът е износен, краката ти се чувстват уморени или те болят пищялите, коленете или бедрата след активност.

Подходящо облекло – Първото и най-важно нещо, когато избираме фитнес облекло, това е материята. Съветваме те да избягваш памука, освен ако не правиш тренировки с ниска интензивност, защото той попива цялата пот, което причинява дискомфорт. Насочи се към дрехи направени от синтетични влакна, които притежават добра дишаемост. Добър избор са полиестерът, ликрата и спандескса, които извличат потта и ти помагат да запазиш тялото си хладно, докато тренираш.

Следващата стъпка е да обърнеш внимание на това как се чувстваш в своя спортен тоалет. Имай в предвид, че ще прекарваш множество часове на интензивни упражнения и последното нещо, от което се нуждаеш, това е дреха, която е прекалено стегната или прекалено свободна. Избери облекло, което е по тялото ти, кара те да се чувстваш комфортно и ти позволява пълен обхват на движения. Съветваме те да инвестираш в няколко качествени артикула, които притежават специфични тренировъчни технологии, като управление на телесната температура, извеждане на влагата от тялото и други.

Ако все още не си сигурен кое би било най-подходящото облекло за теб, ние сме ти приготвили няколко предложения, с които ти гарантираме, че следващата ти тренировка ще е още по-приятна. А ето ги и тях:

Дамски сак Nike – Gym Club Duffel, бял

Този страхотен спортен сак на марката Nike ще се превърне в твоя нов помощник при тренировка. Той е с елегантен дизайн и разполага с достатъчно пространство, за да поберете всички необходими вещи. Основното отделение е с двупосочен цип и разполага с вътрешни джобове за дребни вещи. Сакът също така притежава сваляща се презрамка и страничен джоб с копчета, за да може най-важните неща да са ти винаги под ръка.

Раница Puma – Originals Urban Backpack, черна

Ако се нуждаеш от елегантна и функционална раница за тренировка, то тогава ти предлагаме Originals Urban Backpack от марката Puma. Тя разполага с множество удобни джобове, включително отделение за лаптоп, така че ще можеш да организираш вещите си и да бъдеш готов за своята следваща тренировка. Раницата също така е снабдена с регулируеми, подплатени презрамки с пластмасов обков, подплатен гръб и двупосочен цип към основното отделение.

Дамски клин Puma – Train Puma Strong, черен

Подсигури комфорта за своята следваща фитнес сесия с този елегантен клин от Puma. Той е с висока талия и ще подчертае идеално извивките на тялото ти.  Клинът е изработен от рециклирани влакна и е с прилепнала кройка, което дава отлично усещане за комфорт. Технологията dryCELL пък извежда влагата и ти помага да останеш сух.

Мъжка тениска Joma – Eco Championship, синя

Тениската от Joma е идеалният избор за всякакъв вид тренировка. Тя е с кръгло деколте и в страхотен син цвят. Изработена е от 100% рециклиран полиестер и ще осигури необходимия комфорт за твоите интензивни упражнения.

Дамско бюстие Joma – Zero Gris, сиво

Бъди готова за следващата си тренировка с това чудесно дамско бюстие от Joma. То е снабдено с вътрешни чашки, които покриват бюста, за по-голям комфорт. Дизайнът му осигурява чудесна свобода на движение, а ластикът, който фиксира бюстието, няма опасност да се изплъзне.

Дамски обувки Joma – Victory 2305, сини

Маратонките Victory 2305 от Joma ще осигурят комфорта, от който се нуждаеш при своите спортни активности. Те са снабдени с кройка от текстил с дишащо жакардово покритие, изработена по VTS технология за постигане на добра вентилация. Маратонките разполагат с части от синтетичен материал подсилен със системата FLEXSHIELD, която работи като защитен щит от срязване и осигурява допълнителна стабилност. Ако си търсиш нови спортни обувки, с Victory 2305 няма как да сгрешиш.

Обувки за бягане Puma – Incinerate черни

Не спирай да поставяш рекорди с обувките Incinerate от Puma. Те са с елегантен черен дизайн, подложка от SoftFoam+ за удобно прилягане и междинна подметка от EVA пяна. Зонираната гумена подметка на маратонките пък ще ти донесе изключителна мекота и гъвкавост при всяка една тренировка.

Мъжко спортно долнище Puma – Brand Love FL, черно

Освежи своята спортна визия и се наслади на отличен комфорт, благодарение на това чудесно спортно долнище от Puma. То притежава еластичен колан, връзка за регулиране и два странични джоба за удобно съхранение на дребни вещи.

Надяваме се да сме ти били поне малко от помощ при избора на своята следваща фитнес екипировка. Екипът на Ozone ти пожелава спокойни и активни тренировки.

ВИЖ ВСИЧКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ФИТНЕС ЕКИПИРОВКА