Как се промени гейминг света през 2020

Как се промени гейминг света през 2020

С ръка на сърцето можем да кажем, че през 2020 година гейминг индустрията процъфтя. Дали заради повечето време, което прекарахме у дома, или пък заради множеството добри игри, които излязоха, факт е, че през изминалата година все повече хора се обърнаха към видео игрите като начин за прекарване на свободното време. Дългоочакваната Cyberpunk 2077 най-накрая се появи и въпреки бъговете, остана една от най-продаваните игри не само при нас, но и в световен мащаб. Междувременно хитовото продължение The Last of Us Part II, счупи рекордите за продажби на Sony, като през първите три дни продаде над четири милиона копия. Тазгодишното издание на FIFA, FIFA 21, обаче си остана бестселъра на 2020 и доверието на милионите ѝ фенове се доказа за пореден път.

Името, което разбунтува гейминг обществото през 2020

Емилия Шац, дизайнер в студиото Naughty Dog, е една от водещите фигури в създаването на света на The Last of Us Part II. Цялата си работа и усилия тя съсредоточава в това да увеличи съпричастността на играчите към героите, както и да създаде предпоставки за влагане на повече мисъл в играта.

„Сред различните форми за разказване на истории видео игрите се отличават особено със способността си да потапят публиката в идентичността на главния герой и проблемите, пред които е изправен светът, в който живеят.“, споделя Шац в интервю за NY Times.

Въпреки очакваната критика около сексуалната ориентация на героите, Емилия Шац не се спира да изрази себе си в героинята на Ели. The Last of Us Part II се възприема доста добре и от много играчи с различни увреждания. Играта предлага богат набор от опции, предназначени да я направят по-достъпна за геймъри с намалено зрение и слух, както и за хората с ограничена мобилност.

Киану Рийвс – гласът на гейминга за 2020

Излизането на Cyberpunk 2077 беше белязано от множество бъгове и грешки, но има един аспект на играта, по който повечето ранни играчи са единодушни: представянето на Киану Рийвс като Джони Силвърхенд е сърцето на играта. Като остаряващ рокер, Силвърхенд е трудна за смилане и обезверена фигура, но с огромно чувство за идеализъм, колкото и дълбоко да е скрито. Безспорно Киану Рийвс е звездата на Cyberpunk 2077

Интересът на актьора от “Матрицата” към ролята се дължи отчасти на очарованието му от научнофантастичните истории и различните герои, които ги обитават. Освен това, той е и любопитен към игралната среда като цяло и за това как интерактивността може да повлияе на историите, които разказваме, тъй като технологията продължава да напредва и все повече хора започват да играят.

С нетърпение очакваме фиксовете и вярваме, че въпреки лошия си старт, Cyberpunk 2077 ще повтори успеха на The Witcher 3, която години по-рано имаше подобни проблеми, но ги превъзмогна, за да се превърне в класика в жанра.

Мястото на играчите в света на видео игрите

Докато едни хора правят видео игрите едно по-добро място за прекарване на свободното време, създавайки ги, други оказват влияние върху игралната култура, заемайки място в гейминг обществото като играчи. Краси е сред най-разпознаваемите лица на българското, а и не само, YouTube общество. С почти 70K абоната в българския си канал и над 500K в интернационалния, той ежеседмично вдъхновява все повече хора да се влюбят в красотата футбола чрез FIFA. Не случайно точно тази игра е на първо място сред най-продаваните ни игри от 2020 година.

Създателите на гейминг видеа са свързващата нишка между разработчиците на видео игри и играчите. Разширяването на тяхното значение и влияние се усеща най-добре в създаването на специализирани платформи за игри на живо като Twitch. От друга страна, ютубърите помагат на големите компании да подобрят гейминг изживяването, за да могат играчите да се насладят на по-комплексни и интересни видео игри.

Кои бяха най-продаваните игри през последната година в ozone.bg

  1. FIFA 21 
  2. Grand Theft Auto V – Premium Edition
  3. Cyberpunk 2077 – Day One Edition
  4. God of War
  5. Need For Speed: Heat
  6. Minecraft
  7. Marvel’s Spider-Man
  8. Mortal Kombat 11
  9. The Last of Us: Part II
  10. Middle-earth: Shadow of War
  11. The Sims 4
  12. Horizon: Zero Dawn – Complete Edition
  13. Days Gone
  14. Metro: Exodus
  15. Assassin’s Creed Odyssey