Подаръци за книжния любител

ТОП 5 подаръка за всеки книжен любител

Най-добрите вечери несъмнено са тези, прекарани удобно разположени на дивана с добра книга в ръка. За почитателите на увлекателни истории, най-добрият подарък винаги ще бъде още една специално подбрана книга. (Дори домашните им библиотеки да преливат и да имат десет заглавия, чакащи вниманието им). 

Независимо дали любимите ти хора са фенове на класическата драма или предпочитат романтика, обичат да четат исторически книги или пък нехудожествена литература, подбрахме едни от бестселърите на изминалата 2020 година.

Ето топ заглавията, препоръчани от нас:

С този си дебют в детската литература Дан Браун показа, че умее да разказва увлекателни истории на деца не по-зле, отколкото пише и за възрастни. “Дива симфония” е хумористична, музикална и уникално илюстрована книга, която ще пренесе децата през дърветата и през моретата с Маестро Маус и неговите приятели! Младите читатели ще срещнат голям син кит и бързи гепарди, малки бръмбари и грациозни лебеди. И всеки един от тях има специална тайна за споделяне. Малки и големи могат да се насладят на книгата като традиционно четиво или като изберат да слушат оригиналните музикални композиции, докато четат – по едно за всяко животно – с безплатно интерактивно приложение за смартфон, което използва добавена реалност, за да пусне подходящата песен за всяка страница, когато камерата на телефона се държи над нея.

Остроумни анекдоти и откровен, често весел диалог се комбинират с изследването на мощни маркетингови принципи и стратегии за ангажиране на клиентите, които са стимулирали растежа на много от най-успешните компании в днешно време. Това прави “Бъди като Amazon” чудесен подарък за всеки – от професионалистите в бизнеса до хората, които обичат интересната и добре разказана история. Джефри, Брайън и Рой са създали умна и проницателна книга, която не само подчертава важността на брандирането, но и повдига духа и гъделичка чувството за хумор.

В първия том на мемоарите си, Барак Обама разказва историята на пътя си: как от едно обикновено момче от бедно семейство се превръща в първия чернокож президент на една от най-великите държави в света. История, която ще вдъхнови всеки, който се докосне до нея. История за надеждата и за промяната. “Обетована земя” само за 3 седмици се превърна в абсолютен бестселър в световен мащаб и е задължителен подарък за всеки, който харесва завладяващи и вдъхновяващи истории.

Ето едно предложение за чудесен подарък за тези, които вече имат първата част на популярния Алманах, посветен на историята. В новото издание се разказва за отдавна забравени през вековете български ритуали, така както са празнувани от нашите предци и за традиции и обичаи, които са съхранили българщината векове наред. Безценен подарък и идеално допълнение към семейната библиотека на всеки българин.

Прясно, прясно заглавие от началото на месеца попада в нашия списък с подаръци. В поредната си история майсторът на романтиката Колийн Хувър преплита противоположни на пръв поглед герои. Бея е от беден произход, а Самсон винаги е тънел в лукс и охолство. Какво може да е общото помежду им? Какво ги събира и какво ги разделя? Избери “Разбити сърца” като подарък за любителите на тайнствено поднесените истории и на всички, които вярват,в силата на любовта.