Най-подходящите настолни игри за начинаещи

Ако сте нови в света на настолните игри, със сигурност ще имате нужда от някои насоки, които да ви превърнат в успешен играч.

На пазара се предлагат много варианти, подходящи за начинаещи, които се различават по своя сюжет, правила, цел, трудност, продължителност и още много параметри.

Разбира се, когато правите своя избор, трябва да се съобразите с предпочитанията си относно тематиката, но също така и със своите умения като играчи.

Добрата новина е, че има голямо разнообразие от интересни настолни игри, подходящи за начинаещи, а в следващите редове ще ви представим най-предпочитаните от тях.

Защо да започнете да играете настолни игри

Ако вече сте решили да станете част от света на настолните игри – поздравления! Това е чудесен избор, защото по този начин вие не само ще се забавлявате с приятели и със семейството, но и ще натрупате нови знания и умения. 

Повечето видове, предназначени за начинаещи, са подходящи както за възрастни, така и за по-малки любители на настолните игри. Това е и една страхотна причина да прекарате повече време с близките си, както и с децата си, да се сближите и да подобрите отношенията помежду си.

Освен че забавлението ви е гарантирано, играейки  вие може да подобрите много от уменията и качествата си, като бързина, точност, креативност, логическо и стратегическо мислене и други.

Интересните сюжети и стратегиите, които трябва да развивате в някои от тях, ще събудят въображението ви, а желанието за победа ще бъде най-големият ви стимул. За да си гарантирате истинско забавление и добро настроение, важно е да изберете няколко неща: готина компания, подходяща настолна игра и удобно място за целта.

Най-популярните настолни игри, подходящи за начинаещи

Както вече споменахме, изборът е голям. Всичко зависи от вашите предпочитания, относно темата, трудността и продължителността.

Видовете настолни игри за начинаещи, между които може да избирате, са:

В някои от тях ще трябва да развивате стратегии, ще завладявате територии и ще събирате предмети, за да победите своите опоненти. В други ще се забавлявате заедно като отбор. А в трети – ще се сблъсквате с интересни истории, мистерии и загадки.

Вижте нашите предложения и направете своя избор с най-атрактивен и уникален геймплей за вас:

Класическа семейна игра, която може да се превърне в традиционно забавление за цялото семейство, както и с приятели.

Тя е чудесен избор за начинаещи, защото има много лесни правила, изключително увлекателна и приятна е, а продължителността ѝ е около 30 минути.

Каква е вашата цел в „Каркасон“?

Разполагате с плочки, които трябва да поставяте върху игралното поле и да отбелязвате повече точки от опонентите си. Заедно ще създавате един изключително интересен, средновековен свят, докато завладявате важни територии. 

В забавлението могат да се включат до 5 човека. „Каркасон“ е подходяща за всички членове на семейството – както за възрастни, така и за деца над 7-годишна възраст.

Ако искате да пробвате супер интересна, парти игра, подходяща за напълно начинаещи – “Dixit“ е най-добрият избор, който може да направите.

Всичко, от което ще се нуждаете, е свободно време, готина компания и богато въображение. Правилата са много лесни и ще ви отнеме само около 10 минути, за да ги прочетете и разберете. 

Всеки участник ще разполага със свои карти с интересни картинки. Целта му е да създаде завладяваща история, с която да загатва какво е илюстрирано на картата, но без да издава твърде много.

Опонентите трябва да отгатнат коя е картата, но това е само една част от целта. Следващото действие е, съперниците също да изберат своя карта, която е свързана с историята и по този начин да заблудят противниците си, че тяхната карта е правилната.

А в приключението могат да се включат над 6 човека. Звучи забавно, нали?

Една от най-популярните и любима на малки и големи по цял свят, е Монополи. 

Тя има много разновидности, като една от най-предпочитаните е Hasbro Monopoly – България. Играейки я, вие ще опознаете и заобичате още повече своята родина. Ще имате възможността да се „докоснете“ до някои от най-красивите забележителности на България, както и да завладеете важни територии.

Монополи е подходяща за начинаещи и има много лесни правила: целта е да построите повече сгради, да управлявате имотите си и да трупате надмощие над опонентите. Хвърляйки зарчето, може да опитате късмета си, който ще ви е нужен, за да победите.

В сайта на Озон може да намерите още много видове Монополи, предназначени както за възрастни, така и за деца.

Ако искате да разнообразите семейните вечери, както и да прекарате страхотно време с приятели, пробвайте „Activity” – няма да съжалявате!

Играта се препоръчва за начинаещи, които обичат отборните предизвикателства, имат голямо въображение и са много бързи в познаването на думи, обяснени по интересен начин. Ако много обичате да играете на „Асоциации“ със своите близки и познати, то „Activity” е най-добрият избор за вас.

Участниците се разделят на отбори, като се редуват да обясняват различни думи и понятия по няколко начина: със жестове и мимики, рисувайки или чрез говорене, но без да се използва корена на думата. 

Интересното е, че думите се различават по трудност и съответно носят различни точки, а целта е вашият отбор да се придвижи напред по-бързо от останалите. В комплекта са включени 330 карти с по 6 думи/изрази всяка от тях.

В предизвикателството могат да се включат над 6 човека, като продължителността зависи от броя на участниците и от времето, за което познавате изразите. А забавлението е гарантирано!

Голямо разнообразие от настолни игри за начинаещи ще откриете в онлайн магазина Ozone.bg. Ще може да се запознаете с основните правила, целите, тематиката, времетраенето, като по този начин ще изберете тази, която ви допада най-много.

След това всичко е ясно – събирате компанията и се наслаждавате на забавни мигове заедно!

ВИЖ ВСИЧКИ НАСТОЛНИ ИГРИ