Днес започва националният шампионат ESL

Тази събота точно в 17:00 часа стартира националният шампионат по електронни спортове ESL, с директно излъчване по BoxTV и Тwitch стрийма на NextTV. В шампионата ще се играят 3 игри за 11 000 лева награден фонд, по време на седем пълни с емоции и спортен дух седмици.

Тази седмица започва редовната фаза на Националния шампионат по електронни спортове ESL. След квалификационния цикъл, 24-те участници (по осем за всяка игра) са известни и вече тренират упорито. Не пропускайте да се запознаете с тях преди началото на събитието.

А ето ги и мачовете тази седмица

Шампионатът стартира с изключително интересна среща. В мача по Heartstone се изправят един срещу друг GhostlyBG и Tsanibus. Интересното е, че това са двамата най-възрастни играчи както в дисциплината, така и в целия шампионат. И двамата имат завидни умения, които показаха още на квалификациите.

Biskvitki Zakuska и Petimata Priqteli са отборите, които ще стартират битките по League of Legends. Biskvitki Zakuska са един от най-старите и наложили се участници не само в шампионата, но и сред публиката, а последният им голям успех стана първото място на Ruse InGame 2015. Petimata Priqteli  е сравнително ново име, но за разлика от това играчите са добре известни и имат на своя страна стабилен опит в най-различни турнири. Момчетата още веднъж ще влязат в оспорвана битка помежду си, а както ви е известно, всяка тяхна среща обещава професионална игра и вълнуващи емоции.

Освен всичко това, ще видим и два нови отбора – Ascension eSportsи WinFiction. Те ще поставят началото на Counter Strike: Global Offensive двубоите.  Ascension eSports са ново име и сред тях е най-младият участник в шампионата в лицето на 15-годишния c3r99WinFiction съществуват още от 2011, но до днешна дата нямат по-мащабни успехи. И двата отбора трябва да покажат и докажат способностите си и да утвърдят имената си на българската CS:GO арена. Предстои интересна игра с може би неочакван финал.

Кастъри и гости

Осигурени са кастъри, които ще се грижат за доброто настроение на всички. Ако сте следили квалификациите на Heartstone, тогава са ви добре известни Korken и Vbgf. От тях щафетата ще поемат небезизвестният Amon Aglar и MYSToGAN, които ще коментират мачовете по League of Legends. За финал ще можете да наблюдавате и слушате любимия си CS:GO кастър qnchosad. 

Освен всичко друго, в студиото са поканени и някои от най-колоритните имена в българския гейминг, които ще анализират игрите и ще предоставят по-задълбочена гледна точка за всяка една среща.

Пълният график за тази седмица от Националния шампионат може да видите на сайта на ESL.
Изберете своя фаворит и се включете с нас, събота от 17:00 ч., за да подкрепите своя отбор.