ESL Bulgaria

Най-интересното от първата седмица от ESL Национален Шампионат

ESL Националният шампионат започна!

8 участници се състезават в 3 от най-известните дисциплини в електронните спортове – League of Legends, Counter Strike: Global Offensive и Hearthstone. Мачовете протичат в добре познатия Round Robin формат. След първите 12 мача, ето и кратък обзор на събитията от Playday 1.

League of Legends

Срещите по League of Legends се провеждат във формат Best of 2. Всяка победа дава на победителя 3 точки, а когато има равенство – по 1 точка на всеки отбор. След края на първата седмица, водещи класирането са GPlay и Panda Mid, които за сега имат по 3 точки. GPlay разбиха Team Reverse с краен резултат 2:0. Panda Mid пък взеха своите 3 точки след служебна победа срещу Michael JackUrSon.

Michael JackUrSon бяха дисквалифицирани от състезанието, защото не бяха готови за участие в първия мач от шампионата, а в последствие и не успяха да решат проблемите в състава си.

Победата на GPlay не е неочаквана – момчетата са едни от най-силните LoL играчи в  цялата страната, а освен това са и всеобщи фаворити за първото място на финалите през есента.

Изненадваща е победата на отбора на Panda Mid. Често участват в различни турнири, но без забележими успехи към момента. Дори мястото им в шампионата беше по въпрос, като те се явиха на всяка квалификация, но успяха да се класират едва на последната. Предстои да разберем как и дали ще се възползват от преднината си, както и дали ще я запазят, когато се сблъскат с някой от по-силните отбори, в следващите етапи.

Срещите между HITnRUN и Striving for the Top и Biskvitki Zakuska иPetimata Priqteli завършиха с резултати 1:1. Четирите отбора приключиха седмицата с по една точка. SFTT и PP имаха шанс да вземат победа в две игри от сериите, така че не ни остава нищо друго, освен да следим развитието им напред в шампионата.

Hearthstone

Всичките 8 Hearthstone играча показаха изключително силно присъствие и дух, като съответно направиха и няколко интересни, и испорвани мача. Ако си фен на играта, можеш да ги гледаш отново във Vbox7 канала на ESL:Bulgaria. Срещите протичат в Best of 5, като всяка победа с резултат 3-0 или 3-1, носи 3 точки, а при резултат 3-2, победителят взема 3, а победения – 1 точка.

Доста драматична беше срещата между SpeedBan99 и SpRaY. Момчетата изиграха всички 5 игри и завършиха с резултат 3:2 в полза на SpRaY. Обаче поради технически причини от страна на SpeedBan99, той загуби една от игрите, в която всъщност трябваше да спечели. За негов късмет, съдийското решение беше в негова полза, така че крайната победа остана негова.

Най-интересният двубой беше между KiLLeR и Void. След оспорвана и ожесточена битка между два Hunter-a, KiLLer си подсигури преднина и без проблем спечели още две игри, демонстрирайки умения с Warrior и Warlock. Доста убедителна беше и победата на selem и Whitestar.

Counter Strike: GO

След цяла седмица мачове, положението в CS:GO не е изненадващо за никого. Всеобщите фаворити от вече бившия GPlay и понястоящем Mortal Kombat стоят начело на временното класиране с 3 точки, след мачовете срещу Might be Wrong. Това е най-силният български отбор на Counter Strike: Global Offensive и до момента успяват да защитят позицията си. Имат още 6 срещи, в които ще разберем дали ще защитят титлата си или ще имаме нов лидер на CS:GO. Първо място с тях делят HEADSHOTBG, които през първата седмица на състезанието се срещнаха с The Unnamed Feeling, а също и Wrecking Gaming.

Второто място към момента се заема от WinFiction и техните противници от първия Playday, Ascension E-Sports. Подобно на League of Legends, победата носи 3 точки, а равенството носи по 1 точка за всеки отбор.

Временното класиране за всички игри може да намерите тук.