Ревю на пъзел „Духът на Коледа“ от Марчело Корти

Обхвана ли ви вече коледната треска и онова странно вътрешно очакване за чудо, което с всеки изминал ден става все по-плътно, та накрая можеш да си отчупиш парченце от него? Ние – страстните пъзелджии от тима тестващ и споделящ мнение за различни марки пъзели – дори вече преживяхме едно от коледните чудеса, което се казва „Лимитирана празнична серия“ на Gibsons. Излишно е даже да казваме какво означава това – чиста проба удоволствие при реденето, постепенно нарастваща еуфория, както уникален сертификат, който удостоверява, че вашия пъзел е единствен. Качеството на частите и картината е изключително – редиш и имаш чувството, че всеки миг Дядо Коледа ще се протегне, за да ти подаде един от онези мечтани подаръци от детството, с които ще изпълни пропуснато твое желание.

Пъзелът е създаден по картина на италианския фотограф и художник Марчело Корти (Marcello Corti), който ни дава възможност да се смесим с веселите и превъзбудени хора, пазаруващи и разхождащи се по най-коледната уличка, тази, на която всички са щастливи.

Е, май е време да ви прехвърлим от нашето коледно настроение, което добихме с пъзела на Gibsons, защото ако разчитаме на поредните повторения на „Сам вкъщи“, търкалящи се по всички телевизии, няма как да изпълним основната си задача – да ви помогнем да „Изиграете скуката“.

Издател: Gibsons, 2016 г.
Име: “The Cristmas Grotto”, Marcello Corti, 1000 части
Размер: 48 x 68cm

КУТИЯ:

Кутия-подарък! Още тук разбираме – пъзелът е от лимитирана серия. Тотално различна от обичайните сини кутии, които сме свикнали да виждаме на Gibsons, тази е напълно празнична – златиста, с нарисувана червена панделка.

Освен коледната картина, името на пъзела и на автора, отпред виждаме броя на частите, лого на марката, а на една от коледните лентички има надпис, който ни подсказва, че вътре ще намерим нещо уникално!

По страните на кутията няма по-специална или различна информация, а на гърба откриваме баркод, информация за марката, автора и картината – обичайна за кутиите на Gibsons. Също така е посочен адрес на марката във Facebook, където можете да напишете своя feedback.

Уникалното в кутията се оказва наличието на сертификат, че този пъзел е лимитирана серия по случай Коледа 2016,  като този в ръцете ви е с уникален номер.

Освен него в кутията са и инструкциите за възстановяване на изгубени/липсващи парченца – както вече сме споменавали в предишното ревю за Gibsons.

Поради факта, че всеки техен пъзел е уникално изрязан, липсващи парченца не се изпращат, а получавате чисто нов пъзел, стига да спазите инструкциите и да дадете адрес в Англия.

Картината:

Печата няма нужда да коментираме – знаем, че от Gibsonsсе стараят да ни доставят удоволствие с живи, искрящи цветове на пъзелните си картини. Един поглед само е достатъчен, за да усетим прекрасната коледна атмосфера на малката уличка, даже малко завиждаме за коледната украса на селцето! Не знаем как, но Марчело Корти е успял да съчетае спокойствието на Коледа с вълнението покрай коледното пазаруване. Уютни магазинчета посрещат деца и родители, развълнувани момченца и момиченца правят снежен човек, случайните минувачи се наслаждават на греяно вино и прясно изпечени кестени, а Дядо Коледа с двете си елфчета забавляват цяла сюрия деца.

Качество:

За качеството на пъзелите Gibsons могат да се чуят само най-хубави коментари. Този път имаме лека забележка – откриваме няколко не дотам съвършено изрязани парченца.

За щастие те не се забелязват толкова на подредената картина, както е ясно от снимката, а за да се видят, трябва да им се обърне доста внимание. Затова оставаме с положително мнение за качеството. Този път парченцата не са допълнително гланцирани и са приятни на допир.

Реденето:

Знаейки какво ни очаква при реденето на пъзел от марката, сме си подготвили сет от коледни песни та съвсем да се настроим на празнична вълна.

Този път сме решили да изпробваме друг подход на редене – вместо да обърнем частите в няколко кутии, изсипваме всички на втора мукава и… Спокойствието на Коледа се превръща в хаоса на празника!

Въпреки бъркотията успяваме да отделим рамката и обичайно си започваме с нея. Не ни затруднява изобщо, тъй като е достатъчно шарена.

С поглед върху всички части започваме да отделяме първо елхата и небето – две не толкова големи части от пъзела, но за сметка на това отличаващи се ясно.

Чудим се откъде да го подхванем – толкова много елементи, хора, къщи, надписи… Тогава ни светва – от светналите ПРОЗОРЦИ естествено! Бързо изравяме всички части с тях, а покрай това ни попадат и табелите на магазинчетата.

След като позиционирахме прозорците, преминаваме към къщите – горните и долните им части се различават (долните са тухлени), така че, отделяме всички тухлички и горните цветни фасади.

Не изпитваме затруднения с разделянето, тъй като на парченцата ясно си личи кое какво е. И така къщите са готови и украсени.

Без да разберем са се появили двете по-различни сгради в средата на картинката.

След това дойде ред парченцата на елхата, които отделихме още в началото, да влязат в употреба. След малко и тя грейна, заедно с къщичката на Дядо Коледа.

Останаха хората… Е тук вече настана олелия! Зелено яке! Червено! Синьо! Пълна гама цветове! Постепенно успяваме да ги сглобим, появиха се и кученцата, а почти от само себе си се „постла“ и снега по улицата, така че нямахме никакъв проблем с него.

С помощта на коледния пъзел от лимитираната серия на Gibsons и този път изиграхме скуката и то на Коледа, затова препоръчваме да изпробвате и вие нашия метод – работи на 100%!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria