Ревю на пъзел „Устието на реката“ от Греъм Томпсън

Имало ли е момент в живота ви, когато ужасно сте искали да ви се отвори – не трето око, а поне две зорки очи на гърба? Ако отговорът е „Да!“, то вероятно ви е връхлетял в миг, когато някой случаен, или съвсем не случаен гражданин пред вас е застинал стъписан с широко отворена уста, не приковал поглед във вас, а в точка зад тила или някъде над главата ви, а в очите му се е четял ужас. В днешния доста напрегнат свят нещо от сорта е толкова възможно, колкото и да прехвръкне в храсталака на гората кос. Затова все по-често се оглеждаме, ослушваме, а когато не е много невъзпитано (да бе, да!) – въртим се назад (дано не е по време на шофиране).

Та – на въпроса – днес на нашата „сцена“ ще е на ревю пъзел, който… изобщо не знаем какво представлява. Забавно и предизвикателно, нали? Става дума за една, доста слабо казано, гениална серия на холандците от Jumbo, които ни „застреляха“ с WASGIJ. Това е тяхна луда колекция, която се казва по този нечленоразделен начин, защото името е написаната на обратно дума „пъзел“ на английски (jigsaw – wasgij). Е, вече се досещате защо ви питахме дали сте искали очи на гърба – днес просто ще ни трябват – и на вас, и на нас.

Е… май ние се оказваме вашите очи на гърба, защото избрахме пъзел точно от тази серия и го наредихме. И тук е момента да кажем – няма модел, от който да се водите, а само картина на това, което бихте виждали, ако сте с гръб към кадъра, който редите. По лицата и реакциите на хората и животните отпред трябва да съдите какво ще се получи. Да ви кажем – не успяхме да се сетим, само цъкахме частите все по-бързо, за да разкрием загадката. А тя се казва „Устието на реката“ и представлява всичко онова, което е ужасило група туристи на лодка за разходка по доста стресираща ги река. Картината е страхотна – нарисувана е в стил комикс от Греъм Томпсън, пъзелът е голям – 1000 части, а сега сигурно и вас ви сърбят… очите да видите какво се оказа зад гърба ни.

Издател: Jumbo,  2006
Име: „Устието на реката“ (“Mouth of the River”), Греъм Томпсън (Graham Thompson), 1000 части
Размер:  68 x 49 cm

Нарочно ви показваме първо снимката, за да видите и придобиете впечатление за какво става дума. Страхотна кутия – една от най-пъстрите, които сме срещали! Като качество е от най-високо ниво и цялата е в надписи и малки картинки. На капака (както видяхте) се очаква да е показано какво ще редим, но не и тук! Най-отдолу пише да използвате въображението си, защото картината е зад гърба ви! Има подсказка на предния капак, a на гърба има още 4 на 6 езика, така че, изберете този, който знаете и се впуснете в приключението наречено „Пъзел – загадка“.

По краищата и на двата капака ще видите много информация: името на пъзела, баркод, размери, QR код, „hint” за реденето, картинки за техните аксесоари, лого, и реклама на други пъзели от серията.

Картината:

Много приятна! Ако сте фен на анимационните филми, ще ви грабне обезателно! Вълнението от това, че не знаем какво редим всъщност, ни кара да го правим все по-бързо, за да разплетем загадката.

Следвайки жокерите от кутията не ни е трудно, а по-скоро забавно да редим пъзела-загадка!

Качество на пъзела:

Може да сме споменавали вече, но пъзелите Jumbo са с доста хубави парченца, пасват перфектно. Дебели са и за нас е удоволствие да редим тази марка пъзели. Няма несрязани или повредени части, нормални са по размери и форми. Няма липсващи парчета, а прах в плика има в нормални количества.

Освен плика, не открихме друго в кутията. А и какво още очакваме – човече на пружинка, което да държи още жокери ли?

Реденето:

Хем приятното, хем хаос! Ако обичате предизвикателствата, това определено е вашият пъзел!

Няма да ви описваме начинът на редене, защото специално на този пъзел сме направили клипче – таймлапс – и с него може да проследите реденето накрая.

Имайки предвид, че не знаехме каква ще е картинката, съответно нямахме и кой знае какъв план на редене! Хубаво е да изникват пред вас някои логични елементи, кореспондиращи с другата картина

А, ето какво се оказа накрая.

Приятно гледане на клипа и щом сте фенове на пъзелите – задължително е да имате поне един такъв в колекцията си! А тук можете да намерите голямо разнообразие от серията WASGIJ.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria