Ревю на пъзел “Градината на колибритата”, Jumbo

Не само художниците-аниматори и сценаристите на екшънски рисувани детски филми имат страхотно въображение, с което изграждат образите на своите герои. Че къде другаде, ако не в рисувано филмче, ще видите щуро-светкавична птица, която се перчи, като лети назад или с краката нагоре, че развива скорост, като на бързо движещ се градски автомобил? Е, ние знаем за такова почти анимационно пернато в природата, която бие по фантазия най-добрите сценаристи, художници, че и изобретатели. Това снасящо яйчица колкото грахови зърна птиче е колибрито, което днес сме поканили най-официално на нашето пъзелно ревю, защото картината за редене е “Градината на колибритата” (Hummingbird garden). И щом сме почнали с уникалностите, нека кажем и кой е художника – Ейдриан Честърман (Adrian Chesterman). За него няма да е грешка, ако кажем, че се е изявявал в почти всички сфери на изобразителното изкуство, работил е за почти всички, почти всичко и почти навсякъде. Доказателства ли? Правил е графичните реклами за “Джурасик парк” на Стивън Спилбърг в Лос Анджелис, по сценографията на “Сънсет булевард” на Андрю Лойд-Уебър във Франкфурт, правил е реклами на “Coca Cola” в Атланта, на “Southern Sun hotels” в Кейптаун, рисувал е към някои от най-успешните видеоигри на Nintendo в Чикаго, правил е дизайна на тематични паркове в Обединените арабски емирства и Китай, рисувал е персонажи за играта “Спайдърмен” за MGA в Лос Анджелис, правил е дизайни за Rolls Royce в Лондон… Май само в България не е рисувал, но пък именно тук ще подредим пъзела с колибрите му, който е от 1500 части и е на един от най-добрите издатели в Европа – Jumbo. Ами да палим с поне 70-80 km/h , защото иначе няма да можем да настигнем тези бързолети.

Издател: Jumbo
Име: “Градината на колибритата” (“Hummingbird Garden”)
Картина: Ейдриан Честърман (Adrian Chesterman)
Брой части: 1500
Размер: 90 x 60 cm

Кутия:

Здрава и хубава кутия! “Джъмбо” са с такива – от страхотни материали, с перфектна изработка и страхотен печат. Много ни радват.

Отпред виждаме голямото изображение на пъзела, броя части, името на английски, логото на издателя и печат с държавата и откога се произвежда марката.

Отстрани можем да видим: логото им, партидния номер, името на пъзела, отново печата, броя части и фрагмент от картината.

От другата страна – лого, брой части, името на картината на 4 езика, размери и баркод.

Отзад на кутията е меко казано лудница – имаме информация за качеството на частите, предложения за други пъзели, показани са аксесоари на Jumbo за редене на пъзели, при това всичко е на поне 4 езика, има линк за фейсбук страницата им. С една дума – отзад е малък комикс, как да не заобичаш марката?!

Вътре имаме само плик с частите, като в него няма много прах.

Картината:

Много цветна!!! Експлозия от цветове, които ви зареждат много! Колибри, цветя…

Качество на пъзела:

Ако не сте редили Джъмбо – изпуснали сте! Частите са много хубави, влизат перфектно и нямаме почти никакви оплаквания. Дебелината им е супер, цветовете са идеални. Просто трябва да наредите поне 1 картина от тази марка и ще бъдете влюбени вечно! Формите на елементите са доста стандартни, но това не значи, че реденето е скучно.

 

Реденето:

Рамката е задължителна, колежката полудява като я няма.

Дори с кафе не можем да я умилостивим и затова ѝ угаждаме.

После решихме да вадим жълтото, видя ни се малко или по-точно може да се извади определено жълто.

После синьото (небето и една пеперуда), а след това дойде ред и на червеното. Оказаха се 2 пеперуди и едно цвете. Уж за цветето вадихме цвета, но се “родиха” и пеперудите.

Дойде ред на розово-лилавото цвете, а от там и голямото колибри, което си мислехме, че няма да го видим скоро наредено, но ето го.

Остана зеленото, което е както виждате доста, но с третата чаша кафе го измислихме и него.

Пъстра и приятна картина, все едно сте в тропически лес, който е жив, летящ, пърхащ, цветен и светещ! Потопете се и вие в нея, задължително, защото нали за това живеем – да редим красота!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!