Ревю на пъзел “Жълто”, Cobble Hill

Какво символизира за вас жълтото? Сигурно ще кажете – зависи – и ще бъдете прави. През лятото вероятно повечето го свързват със слънцето и пясъка, през зимата търсят топлото жълто на огъня, на празник очакват да видят жълтото на златото, а за нас е сигурно едно – жълтото е символ на лудостта ни по пъзелите. Днес ще редим един, който е абсолютно в десетката на темата и се нарича “Жълто”. Картината е на Шели Дейвис и е част от нейната “дълга” 7 пъзела серия, наречена “Проект дъга”. Когато се подредят седемте пъзелни картини (всяка в един от цветовете на дъгата), се получава пано с дължина почти 5 метра! В жълтата картина има всевъзможни неща – лъвове, цветя, жирафи, панделки, картички, китайски символи, надписи “жълто” на различни езици (дори на български). Този чуден жълт калейдоскоп от малки нещица, които изграждат делниците и празниците ни, които ни усмихват и носят настроение ще подредим днес. За наше щастие издатели са Cobble Hill, които правят пъзели от най-високия клас “А”, затова очакванията ни са големи.

Издател: Cobble Hill
Име: “Жълто” (“Yellow”)
Художник: Шели Дейвис (Shelley Davies)
Брой части: 1000
Размер: 68 x 49 cm

Кутия:

Кутията е страхотна, особено на тази “Rainbow” серия от цветове. Здрава е и със страхотен печат. Даваме ѝ шест точки по шестобалната система!

Отпред има голяма картинка на пъзела, колкото кутията, логото на марката и броят части.

Отзад имаме всички цветове на “Проекта Дъга”, информация за качеството на пъзелите от марката на няколко езика, предупреждение на няколко езика (да не се дава на деца под 3 години), информация какво има в колажите, сайта и малко инфо за фирмата.

По страниците виждаме логото им, размера в сантиметри и инчове, името на английски, авторката на колажа, броя части, информация, че парчетата са рязани с рандом матрица, партиден номер и баркод.

В кутията освен частите имаше и брошура с благодарности, че сте избрали тази марка и очакват вашите мнения и препоръки на сайта им.

Картината:

Страхотен колаж! Всички елементи са подбрани с много любов, личи си! Сърбят ни ръцете да започваме да редим.

Качество на пъзела:

Супер нестандартни части, страхотни форми, след като се нареди може да се вдигне с лекота, при малко пъзели и марки е възможно това. Имаше и доста прахоляк в плика и след нареждането, но не ни пречеше на желанието за редене. Елементите пасват където им е мястото и никъде другаде.

Реденето:

Ако кажем, че сме почнали от жълтото, ще падне смях! Ето и другото, за което често се смеем – първо имаме РАМКА.

Зелен надпис, бяла чиния, друг надпис набързо нахвърляхме.

После “доизвадихме” другата зеленина, една хартия с надписи събрахме, оранжевото цвете, пеперудата с друга хартия с надпис се появи, долу жирафчето заради червените точки изскочи от нищото.

После по-тъмните нюанси изкарахме. Уникалните форми на парчетата ни помагаха, появи се яйце, букви, друго цвете.

Надписът ЖЪЛТО е на доста езици, но това се забелязва докато го редите и естествено на финала като открихме и българския!

Дойде реда на слънчогледа, няколко картички и лека-полека колажа се подреди!

Сигурно ще наредим някой ден и другите цветове от дъгата. Могат да се съберат и да се рамкират като един голям пъзел. Както споменахме – само място с дължина 5 метра ви трябва, за да го покажете!

Едно е ясно – удоволствието с този пъзел е гарантирано, а настроението ви 100% ще стане слънчево!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!