С Ozone.bg на DreamHack Букурещ 2015

В края на април тази година в Букурещ се проведе традиционното вече за страната издание на DreamHack. Както можете да се досетите, Ozone.bg също имаше връзка с него, като осигури на 10 човека от българска страна билетите за посещенията на всички дни от хепънинга. Те бяха раздадени в игра с въпроси на нашата FB-страница.

А ето какво се случи на DreamHack  – този път събитието беше още по-мащабно от това, което сме виждали до момента – то включваше турнири по Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, HearthStone, Heroes of the Storm, разнообразни бойни игри, коспей конкурс и различни забавления и заигравки за посетителите. Всичко това беше събрано в три дни от 24-ти до 26-ти април, а мястото – същата тази зала „Поливалента“, където се случваха нещата и предните 2 години.

Към самото събития тази година очакванията бяха много големи, защото летвата се вдига с всяко издание. За радост на всички, организаторите и сега не разочароваха никого. Поради наличието на нови игри тази година, хората стоящи зад DreamHack-а бяха изградили не една, а 2 големи сцени (отделно една от друга), така че да не си пречат при провеждането на финалите на Starladder турнира по Dota 2  и финалите на CS:GO, Hearthstone и Heroes of the Storm. Както се и очакваше на самите турнири имаше играчи и отбори от цял свят, борещи се със зъби и нокти за достигане на призовите места. Dota 2 турнира бе спечелен от китайският отбор Vici Gaming, а победители в останалите дисциплини станаха съответно Team Solo Mid в CS:GO, StanCifka в Hearthstone и Team Liquid в Heroes of the Storm. Българската следа тази година беше оставена от момчетата, който ни представиха на турнирите по бойни игри. Там Антон „AGArasmus” успя да защити титлата си от миналата година и отново да спечели първо място на турнира по Street Firghter въпреки ожесточената конкуренция. Калин „Yashiro“ пък успя да вземе първото място на турнира по Tekken Tag Tournament, а останалите ни представители – Ивелин „AGSauron“ и Владо „AGXenomorph“ – се представиха достойно, като спечелиха няколко от по-малките турнири и завършиха в призовите места по Mortal Kombat X. Българското участие обаче не спира до тук – в конкурса за най-добър косплей също имахме представител. Това беше Мара Великова от Велико Търново, която беше влязла в кожата на Arcade Miss Fortune.

Освен турнирите, имаше и много други забавления за хората, които са решили да прекарат времето си на DreamHack. Рекламните секции на различни производители и спонсори на събитието привличаха посетителите с най-разнообразни томболи и награди, а за най-големите фенове имаше и няколко щанда, където се предлагаха хардуер, периферия и различни геймърски дрехи и аксесоари.

Като цяло DreamHack Букурещ 2015 беше изключително събитие, което може би ще остане най-голямото и най-мащабното на Балканите. Естествено, до края на година има още много време. Поздравления на всички, които са имали възможност да го посетят – без или с наша помощ – а на другите можем да кажем само едно – стягайте се за DreamHack 2016, защото опредено има какво да се види!

Снимките в статията са предоставени любезно от OgreCast.