Не пропускайте гостуването на Пиер Певел в България

Пиер Певел – един от най-четените, обичани и награждавани представители на френското фентъзи, ще гостува в България по покана на издателство „Изток-Запад“ от 15 до 17 февруари*. Вдъхновени от това посещение, решихме да ви приготвим редица изненади, свързани с автора и неговите романи: отстъпки, специални предложения и допълнителна информация около гостуването му. Затова не пропускайте да следите Ozone.bg!

Творбите на Певел се доближават до един конкретен негов подстил на фентъзито – ухронията (от анг. дума утопия и гръцката дума за време – хронос). Френският писател създава алтернативна история, като променя развоя на историческите събития, карайки ни често да си задаваме въпроса: „Ами ако?“

Романите му са посветени на конкретни исторически период, паметни събития и личности, характерна е максималната фактическа достоверност, но това не пречи на автора да ги смесва с магически елементи и свръхестествени създания (феи, елфи, змейове, гномове, тролове… и абсолютната му запазена марка – дракони), които оказват решително влияние върху развитието на историята. Задължителни са динамичният сюжет, срещата с тъмни сили, интригите, кръвопролитията и елегантното поднесеният хумор.

На български са издадени трилогията „Остриетата на Кардинала”, а вече и първите два тома от сагата „Върховното кралство” („Рицарят” и „Наследникът”).

„Остриетата на Кардинала” – том 1

„Остриетата на Кардинала” – том 1 е трилогия, вдъхновена от творчеството на Александър Дюма (по-конкретно от „Тримата мускетари“)
През 1633 г. крал на Франция е Луи XIII, но страната е управлявана от кардинал Ришельо. Той следи зорко за всички заплахи и шпиони, но противниците му са готови на всичко дори на съюз с Испания и нейния Драконов двор.

Драконите са станали част от ежедневието на аристокрацията, но далеч не са покорени. Тайнствено магьосническо братство иска да възроди зловещата и изпепеляваща змейска мощ от древни времена. За да се изправи срещу тях, Ришельо свиква своя елитен отряд мускетари – Остриетата на Кардинала, които са готови да рискуват всичко, за да защитят короната.

„Алхимикът от сенките“ (Остриетата на кардинала – том 2)

Завръщаме се във вечно будния Париж през XVII век, където магията, макар и рядко срещана, определено съществува…

Остриетата на кардинала – шестима мъже и една жена, притежаващи изключителни способности и готови да жертват живота си, са призовани да спасят Франция.

Когато водачът им Ла Фарг, чува слуховете за красива и смъртоносна италианска шпионка, твърдяща, че притежава ценна информация, той решава да се отзове. Когато италианката моли кардинал Ришельо за убежище преди да проговори, Ла Фарг е готов да го обмисли. Защото тя може да назове техния враг.

„Драконът на Арканите“ (Остриетата на кардинала – том 3)

В последната книга от трилогията „Остриетата на кардинала“ светът е атакуван от дракони.

Най-голямата опасност, с която се е сблъсквал Кардинал Ришельо (и Франция), е тайното общество Черния Нокът. Заговорниците плетат тъмни интриги. Вече са нанесли не един, а два удара, и с третия ще осъществят своя план.

Отново е време Остриетата на Кардинала да се намесят, за да спасят Франция и короната.
Книга е оформена като целенасочен завършек на поредицата с ярък финал. И все пак – дали драконите няма да се появят отново?

„Върховното кралство”

„Върховното кралство“ е епично фентъзи приключение, вдъхновено от късното Средновековие и съчетаващо размаха и реалистичността на най-добрите модерни образци от жанра. Рицари, дракони, магия и мрачни сили са смесени от майстора Пиер Певел в един запомнящ се свят, към който никой няма да остане с хладно сърце.

Някъде в Европа, средата на ХVІ век. Лорн Аскариан – доблестен млад рицар, любимец на краля, пред когото се открива бляскава кариера, е обвинен в държавно предателство и затворен до живот.

В злокобните подземия на затвора той не умира, дори не полудява, но Тъмнината го обсебва и прониква в него, като завинаги го дамгосва със своята каменна руна. Звездите обаче са го довели на този свят, за да бъде водач и спасител, макар и прокълнат, а Кралството има нужда от него. Лорн е призован да изпълни предопределената си съдба – пред него лежат велики дела, но първо трябва да се пребори с вътрешните си демони, тласкащи го към отмъщение и разруха.

* Пиер Певел пристига в България заедно със Стефан Марсан, основател и директор на издателство „Бражелон”. Те ще се срещнат с колеги и читатели на:

  •  15 февруари (сряда) от 19:00 ч. в Пловдив, „Петното на Роршах”, ул. „Йоаким Груев” № 36
  •  16 февруари (четвъртък) от 18:30 ч. в София, Книжарница „Хеликон” (хотел „България”)
  •  17 февруари (петък) от 19:00 ч. в София, Младежки театър „Николай Бинев“, Камерна зала

Всяко от събитията е с вход свободен и ще има преводач.