Как да подсилим имунитета си, благодарение на качествени мултивитамини

Една от позитивните тенденции е, че хората в съвременното общество все по-често обръщат внимание на своето здраве. В забързаното и натоварено ежедневие това понякога е трудна задача, затова мнозина разчитат на помощ от мултивитамини. Макар да не заместват изцяло здравословните хранителни навици, качествените продукти от този тип подобряват имунитета, намалят риска от определени заболявания и са неизменна част от по-пълноценната диета и важната грижа за тялото.

Мултивитамините представляват хранителни добавки, чийто състав включва много органични вещества и минерали. Съществуват специално разработени видове, съдържащи полезни за стомаха бактерии, билки, аминокиселини и т.н.

Какви видове мултивитамини съществуват

Както подсказва самото название, мултивитамините имат широкоспектърна формула и в зависимост от конкретния продукт най-често срещани в тях са водоразтворимите витамини С и група B, мастноразтворимите А, D, Е и К, а от минералите – калций, желязо, селен, йод и др.

Подобни добавки могат да се използват както за универсална ежедневна употреба, така и със по-специализирана насоченост – при бременност, при установен недостиг на даден елемент в организма, при интензивни тренировки, повишено ниво на стрес и други. Днес на пазара се срещат различни мултивитамини от редица реномирани производители, сред чиито предложения гарантирано ще откриете точния вид, подходящи за конкретна възраст, пол, цел или проблеми.

Формата и разфасовката, в които се предлагат, също отговарят на различните предпочитания. Най-популярни са вариантите на таблетки, включително и за дъвчене, в течна или в инжекционна форма, ефервесцентни, сашета и др.

Какви са предимствата им и защо ги използваме

Почти всеки може да извлече ползи от широкоспектърните добавки, защото те съдържат необходимите за организма витамини, есенциални минерали и други полезни вещества в определено съотношение. Това ги прави удобни за прием от деца, бременни жени, спортисти и всички, които искат да набавят достатъчно количество ценни хранителни елементи:

  • при спазване на хранителни режими и диети, при невъзможност от консумация на плодове и зеленчуци в големи количества;
  • за защита от инфекции и вируси и за силна имунна система;
  • за ускоряване на метаболизма;
  • срещу вътрешни паразити и поддържане на здрав червен тракт и др.

Мултивитамините помагат на тялото ни да се справи с високата температура, получена вследствие на грипове и различни възпаления, подпомагайки всички жизненоважни функции на органите и системите.

Как да изберем подходящи за нас

Най-добрите добавки от тази категория покриват в максимална степен ежедневните нужди на организма, тъй като във формулата им водоразтворимите и мастноразтворимите витамини са правилно дозирани за съответната група и цел. Благодарение на съвременните разработки много от компонентите им са с удължено освобождаване. Така се постига оптимално усвояване – без излишък или недостиг, през цялото денонощие, а еднократният им прием е допълнително улеснение.

В удобния онлайн магазин на Ozone.bg разполагаме с широк спектър от мултивитамини на доказани марки. При нас ще откриете ефикасни продукти както за подпомагане на лечение, така и за профилактика под различна форма: таблетки, дъвчащи и желирани предложения за деца, капсули, орален спрей, сиропи и много, много други.

Удобните дозировки улесняват приема, а голямото разнообразие ще ви даде възможност да направите най-точния избор.

Силният имунитет е важен за устойчивостта на организма срещу заболявания, а в Озон гарантирано ще намерите най-доброто решение, за да се погрижите за здравето и общия тонус на себе си и любимите ви хора.

ВИЖ ВСИЧКИ МУЛТИВИТАМИНИ