Топ 5 книги на успешния мениджър

Ганчо Ганев е сертифициран бизнес треньор, който е създал и популяризира Бизнес клуб на книгата. Увереността му в ползата от книгите и въобще от четенето, е причина да създаде онлайн платформа, в която четящите да споделят релевантни оценки и препоръки за добри книги. Това спестява време и усилия да се намери наистина полезна книга сред множеството издания и автори. Бизнес клуб на книгата кани на гости интересни и успели автори на книги за бизнес и личностно развитие.

По случай церемонията на книга на годината, която организираме, Ганчо Ганев споделя с нас своите топ 5 книги, с които можем да придобием умения и знания, как да се справяме по-добре в живота, в бизнеса и с личните си проблеми.

Първата книга се казва Маверик и от автора Рикардо Семлер. В тази вдъхновяваща бизнес история, пълна с практически съвети, Семлер разказва как съумява да даде началото на верижна реакция, която трансформира едно старомодно предприятие в една от най-динамичните и иновативни компании в света. Силно препоръчителна за собственици на среден или голям бизнес.

Втората книга е от Даниел Пинк и се казва Мотивацията. В тази книга, всеки занимаващ се с хора, ще открие истинската причина за поведението на служителите и ще му помогне да осъзнае каква е изненадващата истина за това, което ни движи напред.

Третата книга е Черната овца от Брант Менсуор. Тази изключително силна книга ще ни помогне да открием нашата “черна овца” – петте основни ценности, които съставляват същността ни, нашето АЗ. Полезна книга за всеки, който иска да постигне своето истинско, автентично АЗ.

Всичко може да се договори на Гевин Кенеди е четвъртата книга. Практически наръчник с тестове и детайлни указания. Без значение дали ще искаме повишение в работа, или ще преговаряме с упорития си тийнейджър вкъщи, ще научим ефективни умения за преговори, които да ни помогнат да договорим най-добрата сделка. Експертът в сферата на преговорите Гевин Кенеди ни превежда през всички техники и похвати, от които имаме нужда, за да се справим във всяка ситуация.

Като пета книга, всъщност Ганчо Ганев ни препоръчва две отделни книги, които ще ни помогнат да управляваме времето си много по-ефективно. В 13 седмици, Кал Нюпорт ни показва силата на времевите блокове, чрез които да се фокусираме върху истински важните неща в днешния свят, изпълнен с все повече разсейващи фактори. А втората книга е Как да спрем да отлагаме на Петър Лудвиг и Адела Шикер, където ще видим точно защо се случва отлагането и как мозъкът ни реагира на мотивацията и самодисциплината. Проверени от практиката и потвърдени от науката, работещи стратегии да сме по-ефективни.

„Книга на годината“ е церемония, която ние от Озон организираме втора поредна година и се вълнуваме да обявим тазгодишните победители тук.