podaruci za knijni liubiteli

ТОП 5 подаръка за всеки любител на книгите

Книга за коледен подарък си остава една от непреходните класики на декемврийското пазаруване. Съвременни или класически, трилъри или романтика, най-новите хитови бестселъри, чуждоезикова, българска или нехудожествена литература, със сигурност можем да те затрупаме от предложения, които ще възхитят всеки влюбен в книгите.

Тук сме подбрали една малка част от най-търсените заглавия на 2021 година, която отговаря на мотото „за всекиго по нещо“:

Голямата Панда и Малкия дракон

Почерпила мъдростта си от философията на будизма книгата на Джеймс Норбъри „Голямата Панда и Малкия дракон“ е безценно книжно бижу, което прави читателя по-мъдър, но и му помага да мине през трудните моменти в живота си по-леко.

Голямата панда и Малкия дракон - 1

Двама ексцентрични приятели вървят по своя път и остават верни на себе си, докато природните условия и годишните времена се променят. В разговорите си те откриват надежда и упование в заобикалящия ги свят. Вдъхновени от природния кръговрат и от общуването помежду си, двамата се учат как да живеят за момента, да се справят с неувереността си и да преодоляват трудностите в живота.

Котаракът, който спасяваше книги

„Котаракът, който спасяваше книги“ на японския писател Сосуке Нацукава е една вълшебна история за приятелството и силата.

Котаракът, който спасяваше книги - 1

Съвременна притча за четенето и огромното въздействие, което книгите имат, „Котаракът, който спасяваше книги“ очарова, забавлява и провокира за размисъл. Нацукава впечатлява и критиците, и обикновената публика не само с богатата си литературна култура и изящен стил, но и с дързостта да говори открито за онова, от което страдат не само книгите, а и светът на духа изобщо.

На български, книгата, горещо приета по цял свят, излиза с красивите авторски илюстрации на Биляна Василева-Билка, одобрени лично от автора.

Вие ме попитахте, аз Ви отговарям!

Главен герой в новата (четвърта по ред) книга на Биляна Йотовска са читателските въпроси, задавани през годините! Във „Вие ме попитахте, аз Ви отговарям!“ тя отговаря на най-често честите въпроси, свързани със здравословното хранене и начин на живот, а в допълнение ви очакват и 52 невероятно вкусни, лесни и полезни рецепти.

Вие ме попитахте, аз Ви отговарям! (с автограф) - 1

Пътувайте, създавайте си спомени, смейте се и гледайте позитивно на всичко около Вас. Не гледайте, че чашата Ви е наполовина празна, а че е наполовина пълна. Тази сентенция за мен е много полезна. И помнете винаги тибетската мъдрост за дълъг и щастлив живот: Яжте наполовина, ходете двойно, смейте се тройно и обичайте без мярка!

Листа

Листа - 1

Изпълнена със сияйни илюстрации, „Листа“ e чудесен подарък за всяко дете! Очарователна детска книжка от забележителен нов талант Стивън Хогтън, който ни разказва историята на сезоните и на две дървета: едно младо и едно старо. История за листа, с формата на сърца, златни и изпълнени с надежда, за любовта, вярата и кръговрата на живота.

Книга с мисия

Да избереш „Книга с мисия“ е олицетворение на коледния дух и истинския смисъл на празника. Приходите от всяка книга се даряват за благотворителност. Всяка една от тях е създадена с цел да направи света по-добър и само ние читателите имаме силата да помогнем да я изпълни. Чудесен начин да изненадаш любим човек с хубаво четиво и да направих добро дело. Подари книга и помогни на другите!