Ревю на пъзел “НАСА – Слънчевата система”, Eurographics

За нас, хората, всичко (в смисъл на живота) започва с едно жълто джудже, което най-вероятно е микро точка, която виждат с телескопите си жителите на близките на Земята населени с разум планети. А ние грам не се съмняваме в съществуването на разумни съседи, защото не е възможно почитатели на пъзелите да има само тук. А жълтото джудже не е някакъв приказен герой, а нашата звезда – Слънцето, около което се въртят 8-те планети от Слънчевата система. Сигурно вече се сещате накъде отиват нещата – ще изведем днешното ревю на космическа орбита, защото имаме идея да подредим пъзел с картина на Слънчевата система. И като ще е гарга – да е от сой, затова си избрахме един от най-забележителните канадски издатели – “Eurographics”. Техният пъзел със Слънчевата система е истинско предизвикателство, защото Космоса е потопен в тъмнина, планетите са една малка част от тези 1000 части, а всеки знае, че черно се реди най-трудно. Обратното броене започна, притегнете коланите, защото излитаме.

Издател: Eurographics
Име: “НАСА – Слънчевата система” (“NASA – Solar System”)
Брой части: 1000
Размер: 68 x 49 cm

Кутия:

Отпред на кутията виждаме голяма и ясна картинка на пъзела, броят части, логото на марката и името на пъзела на няколко езика.

По страниците имаме броят части, името на пъзела на няколко езика, логото на марката, нейното име с големи букви, баркод, размери в сантиметри и инчове, сайта на марката, предупреждение, че не е токсичен, на няколко езика и малки кадри от картинката на пъзела.

Вътре открихме само плика с частите.

Картината:

Това е едно от малкото хубави изображения на Слънчевата система с 8-те планети, а за разкош – и нашия спътник – Луната. Всичко е чудесно, но само като се сетим това черно как ще ни “смачка”, решихме преди да започнем с “бродерията” да отидем за енергийни напитки (дано помогнат да останем мотивирани!).

Качество на пъзела:

Първото, което ни харесва на “Eurographics” е, че правят пъзели с нестандартни форми на частите. Толкова е готино и разнообразно, че ако не сте редили такъв, няма как да ни разберете. Дебелината на частите е идеална, пасват чудесно една с друга, а формата им прави всичко още по-забавно.
В пликчето нямаше много прах.

Реденето:

Тук ще падне писане… Пардон, редене. Една планетка, втора планетка…

След броени минути се появява Меркурий, който е най-близо до Слънцето. Той е сив и на повърхността му се виждат само кратери

Следват червеният Марс, Земята и Венера.

Тук правим лека “чупка”, за да си боднем в прекрасното “далече” на Космоса и личния естествен спътник – Луната.

След Юпитер, който не се сдържахме и подредихме първи, идва Сатурн с пръстените, следван от Уран и синия Нептун.

Не са много – само 8, но пък отпадат части за по-късно. Обикновено после подреждаме по форма елементите, за да ни е по-лесно, а тук това правило изобщо не ни помага, защото имаме 3-4 кутии с части. Получава се нещо като при тотото. Само черното ни отне около 3 дни, а планетите – има-няма 20-30 минути (с поглъщането на кафето и отварянето на енергийните напитки).

Но крайният резултат ни накара да се чувстваме герои.

Вдигнахме си акциите и вече можете да ни наричате “Men (&women) in black”.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!