Lich King

Какво се случи в Кой е По-по-WOW

В средата на заспалия от жега август решихме да разберем Кой е по-по-WoW. За целта събрахме 32 от най-емблематичните за играта елементи: от първия рейд инстанс за 40 души, през босове като Ониксия и Артас, до генерирани от общността мемета и нейни представители. Един срещу друг застанаха първият легендарен меч в играта – Thunderfury и Molten Core, Hogger срещу епичните уроци на Аламо за всички друиди, мразещият всички животни Hemet Nesingwary срещу изпълненият с 12 годишни чат в Barrens и много други. Гласуването се проведе в пет кръга, в които се включиха над 1600 души. Развитието на епичната битка можеше да бъде проследено през приложение във Facebook.

Първият кръг беше сравнително спокоен. Още в него няколко от претендетните се откроиха като фаворити за финала, издухвайки опонентите си с над 90% от гласовете в тяхна полза и показвайки че са се загнездили дълбоко в сърцата и спомените ви от играта. Така Артас буквално смаза Pigmy Oil, Ониксия поведе над умението Mortal Strike, a еликсирът Noggenfogger и Athene с лекота минаха през опонентите си, за да се срещнат във втория кръг. В други двойки пък положението беше по-оспорвано, като при Hillsbrad Foothills vs. Defile трябваше „да се бият дузпи“ след края на кръга.

Една седмица по-късно дойде и осминафиналът, a играта стана още по-интересна. По-малко популярните състезатели отпаднаха и конкуренцията между претендентите се засили. Този кръг се оказа последен за доста знакови за играта елементи, като например бъга със Zul Gurub чумата, изпонатръшкал всички игрови столици, или ужасно изнервящия за всеки член на ордата момент, в който паладина си пуска балона и се телепортира извън битката. Изненадващо, един от фаворитите ни за финала – Athene, отпадна от Noggenfogger.

Четвъртфиналните минаха без големи изненади – Noggenfogger продължи да доминира и заедно с Molten Core се изправи съответно срещу Ониксия и The Lich King. Полу-финалът показа и че предпочитате антигероите. Това си пролича още повече и на самия финал, в който един срещу друг излязоха Артас и дъщерята на дракона Детуинг – Ониксия. Дали заради ключовата си роля в Warcraft стратегиите, или заради безмерния си куулнес, The Lich King спечели конкурса с над 200 гласа разлика в своя полза.

Резултатът беше обявен на Launch партито на Mists of Pandaria, а „самият“ Lich King излезе на сцената да си взема наградата – Giant Mug Of Wisdom. След това той се зае с типичните за всеки уважаващ се крал занимания, като DJ-инг, плашене на нищо неподозиращата популация в бар Rock It и обмисляне на въпросите за живота, Вселената и всичко останало.