Ревю на пъзел “Tour In Pink”, Heye

Както ни беше коледно дълго време, така някак почти без да иска зимата успя да ни вбеси, като предозира минусите и нарина рекордни количества снежинки в прогнозата за времето. На всичкото отгоре снегопочистването го хвана оня, тежкия грип и си остана вкъщи за неопределено време. Затова решихме – ще използваме нашата страст – реденето на пъзели, за да “запролетим”. И така – без да се консултираме с Емо Чолаков – извадихме велосипедите и – навън!

“Байк” идеята ни хрумна докато разглеждахме каталози с пъзели на какви ли не марки, но щом стигнахме до Heye и пред очите ни се зареди серията “Bike Art” – бяхме избрали! Спряхме се на картината “Tour In Pink” на художника Шан Джианг (Shan Jiang), защото не само беше “байк”, но носеше точната атмосфера – приказно-пролетна. И да кажем – розовото съвсем не преливаше отвсякъде, като в рокля на принцеса от Disney.

Хареса ни, че из пъзелната картина на Шан, по улицата около нашето колело, съвсем лежерно си пешеходстваха малък лилав слон с ездачи-червеи, аудио касета (от онези, дето са ги пренавивали с молив), някакво разсеяно и май изгубило се йети, както и панталоните с краката на едричък Мики Маус. Лудница! Точно това ни трябваше!

Надяваме се и на вас!

 

Издател: Heye
Име: “Tour In Pink”, 1000 части
Художник: Шан Джианг (Shan Jiang)
Серия: Bike Art
Размер: 70 х 50 cm

 

КУТИЯ:

Много здрава, със страхотен печат и доста шарена с картинки и информация. Отпред виждаме голямо изображение на самия пъзел, марката Heye, логото и името на серията от която е картинката.

На гърба виждаме информация на 5 езика за това защо е създадена серията Bike Art, както сайта на марката, снимки на другите картинки от серията, баркод и логото им.

Отстрани на кутията имаме следните неща: снимка на пъзела, продуктов номер, име на серията, името на пъзела, логото на марката, броят парченца, размери на пъзела и отново баркод.

Вътре, освен плика с парченцата, намерихме каталог, и сертификат за качеството на парченцата на няколко езика.

Картината:

Интересна! Нестандартна! Колело – добре, сгради… странни цветове… Но пък ЗАЩО НЕ? Ако тя ще ни накара да се чувстваме по-пролетно – мятаме се в реденето.

Качество на пъзела:

Средна дебелина на частите, пасват идеално, имат едно място, не може да се сложат на 2 или повече места. Цветовете са убиец. Нямаше несрязани парчета, липсващи или наранени, даже праха вътре беше малко.

Реденето:

Ще ви изненадаме ли, ако кажем, че запознахме пак от рамката?! Голяма борба е с тази рамка, но вярваме, че скоро ще разнообразим, за да не сме ви скучни.

Първо на ход идват бялото и синьото, небето и част от едната бяла лента.

Признаваме, че розовото малко ни наплаши докато обръщахме частите. Но съвсем малко. После дойде ред на странното и космато, но сладко йети, понеже още не пипахме розовото.

Докато ни държи стреса, извадихме оранжевия сак и гумите, а се появи и част от касетката.

С рамката на колелото решихме да извадим и пътната настилка, под интересен ъгъл.

Започнаха да ни се наместват розовите и лилави парченца. Наредихме и парапета.

Дойде ред и на всички сгради… не са много докато ги редяхме, даже времето не усетихме.

На финала си оставихме растението и скалите.

После, докато си почивахме и гледахме картинката разбрахме – определено е още по-готина след като се нареди! И май наистина стана по-топла тази зима…

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria