en_d13_magiccelebration_header

Magic Celebration

Наближава датата на едно доста голямо събитие за Magic-общността през тази година – Magic Celebration ще се проведе на 8-ми септември, а към международните локации се присъединяват и клубове в София, Пловдив и Варна.

Какво е Magic Celebration?

Миналата година Magic Celebration имаше огромен успех по света, затова събитието се превръща в традиция с участие и от български клубове. Събитието няма входна такса, така че максимално много нови и настоящи играчи да се съберат заедно и да празнуват всичко свързано с любимата игра.

В участващите клубове са предвидени много игри, забавления и награди.

Къде и кога?

Събитието Magic Celebration ще се проведе на 8-ми септември 2012 г. във всички участващи в промоцията клубове и магазини:

  • Kлуб Scylant Magic; София, кв.Младост 1, бл.4, вх.А (партер) – от 11.00 часа
  • Клуб Paladium Games – Стрелбище; София, кв.Стрелбище бл. 19 (партер) – от 12.00 часа
  • Клуб Magic Worlds; София, пл.Славейков №9 (безистена) – от 12.00 часа
  • Клуб Pulsar Games; Пловдив, кв.Капана, ул.Загреб №2 – от 12.00 часа
  • Клуб Vengeance; Варна, ул. Черни връх №18 – от 14.00 часа

Какво мога да правя и какво ще получа на Magic Celebration?

Има много неща, които можете да правите и спечелите на Magic 2013 Celebration, включително:

  • Да играете в безплатния Mini-Master турнир с приятелите си, с комплименти от Wizards of the Coast!
  • Да започнете с безплатен Dark Ascension бустер и да спечелите още три. По време на Mini-Master турнира, получавате допълнителен бустер за всеки мач, който спечелите. Всеки турнир се състои от три рунда, така че можете да спечелите до четири Dark Ascension бустера, като това важи до изчерпване на количествата.
  • Да се присъедините към местната Magic-общност докато ираете Magic и да завършите своята Celebration Achievement карта.
  • Да спечелите ексклузивен Magic Celebration Achievement за своя Planeswalker Point акаунт
  • Да се сдобиете със специална Duels  of the Planeswalkers 2013 листовка с промо код** и покана за release турнирите към Return to Ravnica
  • Попитайте своя организатор как можете да спечелите някоя от специалните шапки с емблематичните рога на най-могъщият злодей от Magic-вселената – драконът-Planeswalker Nicol Bolas

Какво мога да играя?

Форматът на Magic 2013 Celebration е Mini-Master. Този формат, известен още под името „Pack Wars” е страхотен начин да се забавлявате, докато отваряте бустери. За да играете, е нужно единствено да вземете по три бройки от всяка базова земя, да отворите своя бустер и да добавите земите към него. След това, намерете друг играч и започнете битката!

Magic Celebration организаторите могат да провеждат и турнири с допълнителни формати, ако играчите проявяват интерес. Така че донесете своeтo Standard или Commander тесте и се изправете пред още по-голямо предизвикателство!

Що е то Mini-Master турнир (известен още като Pack Wars)

Вие и ваши приятели току-що сте взели няколко бустера. Каните се да ги отворите и да се насладите на хубавите неща вътре. Но можете да поиграете малко Magic, докато отваряте бустерите си?

Подготовката за Mini-Master е много проста. Всеки играч се нуждае от един Magic бустер. Без да гледа съдържанието му, всеки играч отваря своя бустер и добавя по три бройки от всички видове базови земи (Равнини, Острови, Блата, Планини и Гори). След това разбърква картите и играе с тях по стандартните Magic правила. Тъй като играчите не знаят какви карти има в техните бустери, Mini-Master предлага същите изненади като при отварянето на чисто нов пакет Magic карти. Запазва се изненадата от това дали с късмет ще отворите рядка карта, която ще спечели играта, или ще загубите, но все пак ще си тръгнете с интересни нови карти.

Съществуват много варианти на Mini-Master. Друг начин да играете е всеки да отвори бустера си и да използва съдържанието му като начална ръка. По време на хода си, играчът може да избере която и да е базова земя от допълнителна купчина земи извън играта и да я сложи в игра. Играчите играят без библиотеки; картите, които казват да се тегли карта, нямат никакъв ефект и няма наказание за това, че някой не може да изтегли карта.