Нови гейминг заглавия през септември в Ozone.bg

Нови гейминг заглавия през септември в Ozone.bg

Наближава последното гейминг тримесечие за тази година – най-добрият и същевременно най-лошият период за геймъра. Защо? Излизат страшно много хитови заглавия, които ожесточено се надпреварват да бъдат изиграни, мхм – а от другата страна е моментът, че времето и финансите никога не стигат за всичко. Ако съм задържал интереса ти след първите няколко изречения, то продължавай смело напред, лично съм се заел със задачата да те информирам и помогна в избора ти на игра през месец септември. Макар той почти да е към своя край, все още не е късно да се включа с информация за заглавията, които може би ще разнообразят твоите гейминг сесии.

Какво излиза през септември, кои са заглавията, които задължително трябва да опиташ, дали нещо не е минало покрай зоркия ти гейминг радар? Е приготви се да разбереш:

Септември започна ударно заедно с едно от най-дългоочакваните заглавия за тази година – Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 01.09.2015 г.

Без значение дали си нов за всеизвестната поредица на Hideo Kojima, или влизаш в „диамантената лига на старите кучета“, които са слагали контролера в порт 2 при Psyho Mantis, знаят наизуст Shadow Moses или са стреляли като луди по Керотан жабоци – Metal Gear Solid V: The Phantom Pain е твърдо за теб! Огромен отворен свят, забавен и разнообразен геймплей, атмосфера, визия и гарантирани над 100 часа, които да прекараш в обувките на Big Boss. Лично препоръчвам с две ръце (едната разбира се е механична и е включена в колекционерското издание, което също може да намериш на нашия сайт).

 

  • ПлюсовеОтворен свят, Разнообразен геймплей и активности. Детайл към всяко едно нещо. MGO3
  • МинусиKonami, Леко разочароващ край, Последният MGS на Hideo Kojima. До някъде разочароваща история.

На същата дата изскочи и още едно заглавие, което покани играчите в своя отворен постапокалиптичен свят, а именно „нищо-общо-имащия с филма, но искащият му се“ – Mad Max.


Mad Max (PC, PS4, Xbox One) – 01.09.2015 г.

Според мен заглавие с огромен потенциал, но за съжаление има нещо което, му липсва и го спира да се превърне в най-добрата игра по комиксите и екранизациите на George Miller (не че има много по темата). Какво може да очакваш? В интерес на истината, играта разполага с качества, за които не си предполагал – но и с доста елементи, които си виждал вече множество пъти. Особено доста очевидната приликата на бойната система със заглавия като поредицата Batman Arkham и Shadow of Mordor. Разбира се това не е нещо, което в случая е лошо, даже обратното – отново попадаме на битки, които са динамични и впечатляващи, но уви, ключовата дума е „отново“.

Лично за мен, голямата грешка на издателите беше, че Mad Max излезе и се изправи пред MGS V, което не донесе много позитиви, а играта остана малко незабелязана и това, че Warnеr не хванаха хайпа покрай филма на Miler по-рано. Разбира се  – похвала, че не са избързали са извадят продукта набързо и останаха безкомпромисни като прекратиха разработката за старото поколение конзоли. За съжаление, не съм толкова напред, че да говоря със сигурност, но от това, което видях – определено Mad Max не е нещо, което разчита на популярността на филма, за да припечели на чужд гръб.

  • Плюсове: Битки докато си зад волана, Визия, Добре проектиран отворен свят.
  • Минуси: Битки докато не си зад волана, Леко повтарящи се мисии.

Септември продължава с нещо, което за огромно мое съжаление мина покрай радара на много голяма част от хората, а именно Tearaway Unfolded.

Tearaway Unfolded (PS4) – 08.09.2015 г.

Всеки, които е играл Tearaway за PlayStation Vita, знае за каква креативна бомба става въпрос. Tearaway Unfolded затвърждава таланта на студиото стоящо зад заглавието и показва, че играта може съвсем спокойно да бъде интересно поднесена и на голям екран. При мен лично основните  проблеми с Unfoldded са А) Вече съм се наситил благодарение на Vita версията и Б) Интеракциите, които видях с играча и DualShock 4 контролера, ми се строиха доста стандартни и не толкова успешни както тези при портативната конзола на Sony. От друга страна се радвам, колко приятна е играта и как би забавлявала както по-малки, така и по-големи играчи. Препоръчвам да събудиш детето в себе си и да го занесеш това писмо където трябва, защото по пътя определено ще ти се случат доста шантави неща, които да те очароват.

  • Плюсове: Уникална визия и арт, Интересни и забавни пъзели.
  • Минуси: Нуждата от допълнителна периферия, за да се насладиш на играта

Месецът продължава с една от дългоочакваните премиери на третото допълнение на Destiny, което идва и в пакет с основната игра и предишните две DLC-та.

Destiny The Taken King (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 15.09.2015 г.

Пълното Destiny изживяване в един пакет, за хората, които са изпуснали едно от топ заглавията за сегашното и предишното поколение конзоли. Destiny направи една година от премиерата си и през това време доказа, че е една от тези игри, които те карат да се връщаш към тях дори след толкова много прекарани часове в света на Bungie. Лично за мен Destiny е един от най-големите фаворити в последно време, а Legendary изданието e повече от добро, благодарение на това, че в него се съдържа цялото съдържание до момента, плюс трите официални допълнения за играта.

Силно препоръчвам! При мен лично, Destiny действа като един гейминг наркотик, от който нямам търпение да взема следващата доза. Подходяща както за сам човек, така и за група приятели, с които заедно да поемеш през множеството активности и режими, които предлага Destiny The Taken King.

  • Плюсове: Геймплей, който не омръзва, Множеството неща, които може да правиш, Играта с приятели.
  • Минуси: Доста ми е трудно да определя такива.

Към края на месеца почват да се случват и сезонните спортни заглавия, като премиерата за жанра прави Pro Evolution Soccer 2016.

Pro Evolution Soccer 2016 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 18.09.2015 г.

„Кралят на футбола се завръща“ – Да, за съжаление не звучи толкова добре, когато го казвам аз, но пак е нещо. Не е огромна тайна, че не съм най-големия фен на спортните игри и в частност футбола (имаше един период с ISS за PS1, но той е вече история), но PES поредицата на Konami винаги е била малко по-специална за мен. Най-вероятно това ще остане и последното заглавие, което си заслужава от каталога на „японския гигант“.

PES празнува 20 години на сцената и това е силно заложено във версията ѝ за тази година. Ако трябва да съм честен в последните няколко години, серията претърпяваше някаква доста странна метаморфоза и като че ли не знаеше какво искаше да бъде – FIFA клонинг или това приятно усещане за неподправен футболен симулатор. С новата част Pro Evolution Soccer 2016 затвърждавам мнението си, че Konami трябва да продължат да обръщат повече внимание на PES – защото явно има ефект. Това, което ми направи впечатление е съвсем новия физичен енджин, благодарение на който движенията и анимациите на играчите са на много по-реалистични и високо ниво спрямо старите части. Понякога ме е яд, че не играя спортни неща и не съм много на ти с културата на футбола, но в краткото време, с което прекарах играта – мога да кажа, че ми беше интересно.

  • Плюсове: Новия физичен енджин и реалните ситуации, които се получават.
  • Минуси: За съжаление, не толкова графично впечатляваща спрямо FIFA.

Най-комерсиалният футболен симулатор идва по-силен от всякога, FIFA 16 тази година се очертава да докаже, защо в момента е най-популярното спортно заглавие.

FIFA 16 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 25.09.2015 г.

FIFA 16 отново успява да внесе иновация, простираща се по целия терен, предоставяйки едно добре балансирано, автентично и вълнуващо футболно преживяване, което ти позволява да играеш своята игра и да си съперничиш на едно по-високо ниво. Новите геймплей механики ще те направят далеч по-уверен в защита, ще ти предоставят още по-голям контрол в центъра на терена, на върха на атака си ще имаш много повече възможности за отиграване на положения и реализирания на попадения.

Отделно, играта изглежда просто великолепно от гледна точка на визията и атмосферата, които EA са успели да постигнат. Може би задължителното заглавие за всеки, който си пада по спорта и харесва да играе PC и видео игри.

  • Плюсове: Множество иновации. Визия.
  • Минуси: Все още не мога да кажа

Skylanders се завръща във малко по-различен формат, от обикновено – този път всички фенове на заглавия като Mario Kart, Crash Team Racing и Sonic All-Star Racing могат да ликуват.

Skylanders: Superchargers (PC3, PS4, Xbox 360, Xbox One Nintendo Wii U) – 29.09.2015 г.

Земята Skylands е изложена на опасност! Злодеят Kaos е отприщил своето най-опасно оръжие – така наречения Doomstation of Ultimate Doomstruction. Специален екип, наречен SuperChargers, е нагърбен със задачата да предотврати разрухата на Skylands. Те пилотират невероятни превозни средства, с които могат да се противопоставят на Kaos и се отправят на едно невероятно приключение по суша, вода и въздух.

Ако трябва да съм честен, новото Skylanders: Superchargers заглавие ми изглежда доста интересно на пръв поглед. Огромен фен съм на картинг игрите и макар Superchargers да не е точно такава (заради силно застъпения платфоорминг в него), определено бих я поиграл.

  • Плюсове: Транспортните средства, Новите фигурки, Разнообразие и дизайн на нивата.
  • Минуси: Все още не мога да кажа

Месецът почти завършва заедно с най-популярното баскетболно заглавие, което успя да избута дори EA от челните места. NBA 2K16 на 2K Games обещава да е по-добро от всякога.

NBA 2K16 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) – 29.09.2015 г.

NBA 2K16 е една от най-разтърстващите спортни игри, съчетавайки в себе си изключителен реализъм. Студиото разработващо играта Visual Concepts обединява сили с режисьора Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, 25h Hour), който работи по сценария, режисурата и продуцирането на популярния за поредицата режим MyCAREER. В него ще се превъртиш в млад NBA играч и ще се изправиш пред драматични моменти, каквито до сега не са представяни в една спортна игра.

Най-доброто, което може да играеш в жанра… точка!

  • ПлюсовеВсе още не мога да кажа
  • МинусиВсе още не мога да кажа

Нещо, което не трябва да бъде пропускано от никой с PlayStation конзола.

Journey Collector’s Edition (PS4) – 30.09.2015

Journey Collector’s Edition съдържа всичките три бестселър заглавия от доказалия се инди разработчик, thatgamecompany – Journey, Flower и Flow, на една страхотна цена. Освен всичко, колекцията включва и множество екзклузивно бонус съдържание, което със сигурност ще бъде оценено от феновете, правейки този пакет една задължителна придобивка за всеки един колекционер.

Ако до момента не си се докосвал до заглавията на thatgamecompany и имаш PlayStation, то поправи тази грешка, дори и само заради Journey – заглавие, което задължително трябва да се изживееш. Това е твоята колекция.

  • Плюсове: Иновация, Визия, Звук, Геймплей
  • Минуси: Продължителност (не задължително)