Най-интересното от света на гейминга – 14 септември

 

Искате да разберете, кои бяха най-интересните гейминг новини за изминалата седмица? То пригответе се за новия трейлър съпътстващ премиерата на Destiny: The Taken King, анонсът, че Dragon’s Dogma: Dark Arisen ще направи своята премиера за PC, датата на излизането на първото голямо допълнение на The Witcher 3:Wild Hunt и други новости от света на гейиминга за периода 07-13 септември според българския гейминг портал Rero


 

Трейлър на историята в Destiny: The Taken King

Bungie публикуваха нов трейлър на третия експанжън за Destiny. Видеото, по време на излъчване в Twitch, провело се преди няколко дни, показва моменти от новите кътсцени, свързани с историята на играта. В трейлъра могат да се видят ключови персонажи, представени за пръв път в основната игра и излезлите вече два експанжъна. В кадрите е показан и Oryx, основният злодей в The Taken King и част от армията, която той сформира.

Destiny: The Taken King ще бъде достъпен от 15-ти септември. Експанжънът ще се предлага самостоятелно и в пакет с основната игра и двете допълнения.

 


 

Hearts of Stone за The Witcher 3: Wild Hunt ще се появи на 13-ти октомври

CD Project RED официално разкриха, че първото голямо допълнение за The Witcher 3: Wild Hunt носещо името Hearts of Stone ще направи своята премиера на 13-ти октомври за PC, PlayStation 4 и Xbox One. Първия от заплануваните два експанжъна на играта отново ще постави играча в ролята на Geralt, който този път е нает да открие и убие бандит на име Olgierd von Everec, притежаващ силата да бъде безсмъртен. Hearts of Stone ще предостави над 10 часа чист геймплей, нови персонажи, мистериозни чудовища и една съвсем нова и оригинална история.

Hearts of Stone за The Witcher 3: Wild Hunt освен дигитално ще се предлага и в издание с кутия, което освен код за активация на допълнението ще включва и две тестета с общо 154 Gwent карти за игра. Пакетът ще се предлага на цената от 39,95 лева. Отдолу може да видите и дебютно видео на Hearts of Stone, както и няколко изображения от него.


Dragon’s Dogma: Dark Arisen ще излезе за PC 

Capcom обявиха, че Dragon’s Dogma: Dark Arisen ще излезе и за PC. Ролевото заглавие ще се появи на 15-ти януари, което е близо две години след конзолната му премиера. Компютърният вариант на играта ще се предлага под дигитална форма и на физически носител за лв5,865.44.
PC версията на Dragon’s Dogma: Dark Arisen ще има пълна поддръжка на платформата Steam. Заглавието ще може да бъде играно с Xbox One или Xbox 360 контролер, както и с традиционната опция за управление с мишка и клавиатура.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen съдържа в себе си базовата игра и допълнителното съдържание, което добавя експанжънът му, включително и местността Bitterblack. Изображения от PC версията може да разгледате в галерията отдолу.


Freemode Events Update пристига за GTA Online следващата седмица

Rockstar Games подготвят нов ъпдейт за онлайн компонента на Grand Theft Auto V. Той ще бъде пуснат на 15-ти септември, но ще бъде достъпен само за PC, PS4 и Xbox One. Компанията обяви, че прекратява онлайн поддръжката за PlayStation 3 и Xbox 360 вариантите на играта, тъй като, по думите на Rockstar, възможностите на двете устройства от отминалото конзолно поколение няма да бъдат достатъчни за осъществяване на много от новите функции, които са планирани да бъдат добавени към играта.

Freemode Events добавят нови функционалности и механики в отворения режим нa GTA Online, добавяйки в него неусетно интегрирани гейм сесии и предизвикателства, като включването от тях ще става на момента, без необходимостта от лобита и навигиране през менюта.

Добавени ще бъдат и изцяло нови режими като King of the Castle, в който всеки от играчите се стреми да достигне първи до най-горната част на замък. В Hunt the Beast един от участниците бива трансформиран в звяр, който е по-бърз, ловък и силен от обикновено, а останалите играчи трябва да го намерят и елиминират, преди съществото да успее да избяга.

Кадри с нововъведенията, които добавя обновлението Freemode Events може да видите в официалния трейлър отдолу.


 

Нов игрален трейлър ни подгрява за Destiny: The Taken King

Bungie споделиха нов игрален трейлър към предстоящото трето допълнение на Destiny, The Taken King. Новото видео остава в духа на това, което от студиото пуснаха покрай премиерата на основната игра, като този път екшъна се развива под звуците на Black Dog на Led Zeppelin.

Destiny: The Taken King ще направяи своята премиера на 15-ти септември, като допълнението ще се предлага самостоятелно и в пакет с основната игра и двата предишни екпанжъна.


Afro Samurai 2 излиза този месец за PC и PS4

Redacted Studios и Versus Evil обявиха, че първата от общо трите части на Afro Samurai 2: Revenge of Kuma ще бъде достъпна на 22-ри септември за PC и PS4. Xbox One версията ще се забави, като дата за нея ще бъде определена скоро. Afro Samurai 2: Revenge of Kuma ще се предлага за включващ и трите части на заглавието, като всяка една от тях ще се предлага и поотделно за

Споделен е и нов трейлър на Afro Samurai 2: Revenge of Kuma. В него освен кадри от играта може да се чуе и част от саундтрака в нея в изпълнение на независимия рапър Visualeyez и артистите Nay Steez и TK. Подобно на първия Afro Samurai, продуцентът и музикален изпълнител RZA отново участва в цялостното оформление на саундтрака на продължението.

Versus Evil обявиха и конкурс, в който всеки хип-хоп изпълнител може да участва в създаването на песен, която да е вдъхновена от Afro Samurai. Победителите ще бъдат включени в третата част на Afro Samurai 2: Revenge of Kuma. Повече за това може да намерите на този адрес.


Rashid е готов да се развърти в Street Fighter V

Capcom разкриха едни от новите персонажи, който ще се присъедини към списъка с бойци в предстоящата Street Fighter V. Rashid беше представен от Yoshinori Ono по време на събитието Games 15, което се проведе в Дубай. Отдолу може да видите първия официален трейлър както и няколко изображения, които представят персонажа.

Street Fighter V се очаква да направи своята премиера през пролетта на 2016 за PC и PS4


StarCraft II: Legacy of the Void се сдоби с дата на излизане

Blizzard Entertainment официално разкриха, че Legacy of the Void, второто допълнение към StarCraft II ще направи своята премиера на 10 ноември тази година. Анонсът за датата на експанжъна беше направен по време на специално събитие, на което от компанията показаха и откриващото синематик видео на Legacy of the Void.

Legacy of the Void е финалната глава в историята на StarCraft II трилогията, в която играчите ще се изправят срещу най-древното зло във вселената.