Семейство Фарго и Индиана Джоунс се обединяват срещу скуката

Семейство Фарго и Индиана Джоунс се обединяват срещу скуката

Ако има жанр, който никога не излиза от мода и винаги успява да събере огромна публика, това със сигурност е приключенският. Независимо дали говорим за кино или литература, имаш ли един или няколко герои, които се забъркват в екзотични и напрегнати авантюри, обикаляйки света и сблъсквайки се с чудновати препятствия и опасности, имаш и гарантиран ескапизъм от сивото ежедневие. Всичко това ни вдъхнови да направим книжно-филмова колекция с кино поредицата Индиана Джоунс в комбинация с бестселърите за сем. Фарго на Клайв Къслър – като всичко накуп е на специална промоционална цена!

Археологът д-р Хенри „Индиана“ Джоунс е сред абсолютните емблеми на поп културата, a отговорни за това са трима души. От една страна имаме първоначалната концепция на продуцента и сценарист Джордж Лукас, благодарение на когото изобщо се ражда идеята за Похитителите на изчезналия кивот; от друга – режисьорското майсторство на гениалния Стивън Спилбърг; накрая, не по-малко задължителен елемент от уравнението, стигаме и до актьора Харисън Форд, който по неповторим начин изиграва Джоунс и му вдъхва както неустоим чар, така и перфектно балансиран героизъм.

Предвид всички тези перфектно сработили се компоненти, не е изненада, че първият филм е последван от още три – посещаваме Индия в Индиана Джоунс и Храмът на обречените, търсим Граала с Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход, а накрая научаваме дали сме сами във Вселената oт Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп. Всички те са не просто успешни екранни хитове, но и изключителни допълнения към развлекателния приключенския жанр и комерсиалното кино като цяло.

Какво обаче би могло да допълни чара на екранната и харизматична икона, размахваща камшик и събираща древни артефакти? Името на знаменития автор Клайв Къслър веднага ни идва наум: поредицата за иманярите Сам и Реми Фарго включва интриги с окултни находки, гробищни мистерии и древни империи из различни кътчета на света. Къслър, който е сред най-разпознаваемите автори на международни бестселъри, отдавна е доказал чудесния си приключенски нюх към добрата история, а и таланта си да пише наистина увлекателно и заплетено. Двамата Фарго се вихрят из „Кралството“, „Златото на Спарта“ „Изгубената империя“ и „Гробниците“, а премеждията им са 100% гаранция за истинско библиофилско удоволствие.

 

Колекцията съдържа четири романа, посветени на иманярите Фарго, както и пълната поредица „Индиана Джоунс“ – оригиналната трилогия с допълнителен диск с бонус материали към нея и специално издание в два диска на четвъртата част, а цената на целия комплект е 39.90 лева. и може да бъде поръчан с безплатна доставка за цяла България от тук!