Ревю на детските пъзели “Принцесите на Дисни” и “Замръзналото кралство” от King

Съвсем наскоро, докато обсъждахме “следващите творчески планове” на екипа в измерението с пъзелите, се сетихме за нещо, което през цялото време е било пред очите ни, а ние не сме посягали досега към него за редене – детските пъзели, които са дори по-важни от онези, с които ние се забавляваме. И това е така, защото пъзелджийството се появява и развива още от най-крехка възраст. Още от малки самите ние сме усещали онзи сърбеж в пръстите за наместване на пъзелни части и сме търсили множеството цветни фигури, които да свържем първо в мозъка си, за да подредим пъзелна картина, да създадем, да станем част от нещо красиво. Е, днес сме приели предизвикателството да подредим и коментираме два – струват ни се класически детски сюжета – Принцесите на Disney (има ли дете, което да не е заспивало, помрънквайки песничките на Снежанка, Спящата красавица или търкащата пода Пепеляшка?) и кадър от “Замръзналото кралство” (любимо и на нас, предимно заради Олаф – снежния човек с най-голямото желание да види пролетта). Издател и на двата пъзела е King – една марка с много достойнства, сред които е и отличната цена! Е, да не се мотаем повече, за да не отегчим мъниците, а да се спретнем за парти – все пак ни чакат срещи с кралски особи. И, деца, обещаваме, че следващия път ще поканим някой от вас – младите фенове на пъзелите – който да реди и коментира наравно с чичковците и лелките.

Издател: King
Име: “Принцесите на Дисни” (“Disney”)
Брой части: 99
Размер: 22 x 33 cm

Кутия:

Кутията е нормална, не е мека, не е мега здрава, подходяща за деца. Отпред виждаме голямо изображение на картинката за редене, логото на марката, броя части и възрастта за която е предназначен, в случая – 6 години плюс.

Ние ги имаме, поне по документи, за другите измерения (като ум, например) винаги е спорно. На гърба на кутията е… бяло, типично за марката King, за съжаление ние обичаме да е шарено (май и в това сме си останали деца!).

По страниците на капаците виждаме следните неща: логото на марката, част от картинката на пъзела, сайта на Дисни и размер в сантиметри, каталожен номер, баркод, забрана за деца под 3 години и предупреждението на няколко езика.

За съжаление само частите намираме в кутията.

 

Картината:

Дисни!!! Има ли картинка, която да не ви харесва (от тези за редене) – шарени, забавни и те връщат в детството. Трепач е!

Качество на пъзела:

Големи парчета, в сравнение с тези на пъзелите за големи.

Здрави, дебели, приятни за редене, особено за децата, защото най-вероятно им приличат на блокчета шоколад. Доста адекватно са предвидили King размера и дебелината им. Цветът също е идеален. Нямаше прах, което е супер.

Реденето:

Сложно е! Откъде да почнем… трудно ни е, понеже е доста малък (по нашите стандарти – това е като да влезеш пръв в голяма празна зала и да ти кажат – избери си място). Решили сме, обаче, да започнем с рамката! Така бихме учили и нашите деца, както и феновете ни, онези малчугани, които ни сричат с кеф ревютата и дано се забавляват.

Ще наредим принцесите с големите рокли, които са “ушити” от 2-3 големи и хубави части.

После ще “дръпнем” и завесите, и лека-полека стават нещата.

Надяваме се малчуганите да са по-бързи от нас!


 

Идва вторият пъзел, а ние още не сме изпили и по едно кафе. Май ще трябва да минем на мляко с какао.

Издател: King
Име: “Замръзналото Кралство” (“Frozen”)
Брой части: 24
Размер: 24.5 x 17 cm

Кутия:

Малка и здрава. Напълно достатъчна за частите. И е пригодена да издържи напора на децата, които ще я отворят, за да редят.

Отпред виждаме голямо изображение на пъзела, логото на марката, броят части и колко годишни да се пробват да го редят (тук покриваме с доста годинки това изискване).

Отзад капака е отново празен. По страниците виждаме: броя части, част от картинката, размери на пъзела, сайта на Дисни, логото на King, каталожен номер, логото на филмчето.

Следва баркод, предупреждение за деца под 3 години, написано на няколко езика, като е показано и със знак.

Вътре намираме частите и то НАРЕДЕНИ. Нормално е, защото е за доста малки пъзелджии. Няма никакъв прах, кеф!

 

Картинката:

Дисни! Замръзналото Кралство! Какво повече да кажем, щом я има Елза, по която не само децата, а и ние полудяваме (но нека си остане между нас), а още повече из кадъра са се замотали Олаф и Свен.

Качество на пъзела:

ГОЛЕМИ части спрямо другия пъзел от 99 парчета, който ви описахме, да не говорим, че са грамадни спрямо онези с по 1000 и нагоре.

 

Реденето:

Ами тук стана шоу, първо трябва да го развалим, след това да го наредим.

Тук няма рамка, като рамка, но да кажем, че започваме от крайния ред

Следват 2-3, не – 4 елемента – и се появяват двете сестри – Анна и Елза

А сега – ето ги и най-големите свежари, които разсмяха света с изпълненията си – и те се появяват само след полагането на 2 парчета

Двадесет и четири части – разберете ни, и то нареден вътре, идеална забава за вас и вашето дете! А после можете пак да изгледате филма и да се посмеете заедно.

На финала можем да кажем, че King са марка, която държи високо ниво на качество на детските пъзели и наистина ниски цени – все пак говорим за деца, а те не просто редят, а играят, мачкат и наистина доста по-агресивно използват пъзелите от нас. Та – тези двата ще издържат неколкократно редене без да мръднат! Това е гарантирано!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!