Ревю на пъзел “Пеперуда Калейдоскоп”, Wentworth

Щом се намирате тук и четете тези редове, то значи сте от онези страстни натури, които не само обичат красивото, а искат да участват лично в неговото създаване. Сигурно не можете да се задоволите със съзерцанието му, а желаете изпод вашите ръце то да се ражда, да виждате как се добавя все повече към образа му, как се допълва съвършенството – елемент по елемент. Е, това го разбираме, защото сме същите – пъзелджии до последната нервна клетка, а започваме отдалече, защото днес сме ви подготвили нещо не просто красиво, не само качествено, а единствено. Това е като да харесвате бижута, а сега да имате шанса да премерите новата колекция на Cartier или Bulgari. Разбира се – говорейки за пъзели и редене – марката е Wentworth – направени от изключително качествено дърво с дебелина 3 милиметра, а елементите им са изрязани с лазер един по един. И това съвсем не изчерпва поводите за изумление – някои от пъзелите са с нестандартна форма – на пеперуди, цветя, животни, предмети, а формите на частите им също са уникални, като са свързани тематично с картината. Ако редите градина например, частите на пъзела могат да са изрязани като цветя, лопатки, малки градинарски колички, дори и червейчета. Истинско вдъхновение!

Не се колебахме много какво да подберем днес за ревю, защото бяхме единодушно уловени, като пеперуди в кепче, от пъзелната картина “Пеперуда калейдоскоп”. Тя е създадена от художничката Ейми Стюърт и има удивителни цветове, все едно сте погледнали стотици пеперуди и цветя с бляскави цветове, влезли като с магия в цилиндъра на калейдоскопа. И това е само началото на пътешествието…

Издател: Wentworth
Име: “Пеперуда-Калейдоскоп” (“Butterfly Kaleidoscope”)
Автор: Ейми Стюърт (Aimee Stewart)
Брой части: 210, нестандартни
Размер: 36 x 25 cm

Кутия:

Не би могло и да е по друг начин – страхотна е кутията – много здрава, някак като произведение на изкуството изглежда. Не е като на другите пъзели, а е като бижу! Отпред виждаме логото на марката, голяма картинка на пъзела, името на английски на пъзела, художничката, броя части, партиден номер и информация как са рязани и какви са парчетата, но за тях по-надолу.

Отстрани виждаме логото им, размера на пъзела (360 х 250 mm), баркод, отново името на английски, броят части, предупреждение за малките калпазани, сайта на марката.

От другата страна е само марката, както и информация, че пъзела е от дърво.

Отзад на хубавата кутия има на цели 5 езика информация за начина на рязане на парчетата, за страхотните форми на частите и за марката.

Вътре намираме частите в страхотна и необикновена торбичка, която ще пази елементите доста дълго време. Няма прах, защото частите са дървени.

Вътре ще намерите брошура, с която може да си поръчате ваш пъзел и пак информация за уникалните им части.

Картината:

Пеперуда! Уникална, страхотни цветове, и то върху дървени части, не помним да сме виждали на картонен пъзел толкова ярки и хубави тонове. Формата на пъзела е като пеперуда! Нямаме търпение да разгледаме елементите.

Качество на пъзела:

Елементите, както няколко пъти повторихме, са от дърво. Нека си признаем, че бяхме малко скептични – може би, че ще има тук-таме тресчица или че ще са бледи цветовете, но след като извадихме елементите на масичката можехме да кажем само УАУ!

Доста време седяхме и ги гледахме, докосвахме ги, нереални форми… нямаше повтарящи се, а цветовете просто грееха. Все едно нарисувани от изкусен художник преди малко.

Реденето:

Броят на частите е малко според нашите стандарти – 210 части. Със сигурност няма да отнеме много време, но пък огледайте снимките. Формите още са ни във фантазията. Не знаем как са успели да ги направят такива – има на пеперуди, цветя и все различни.

В един момент си мислехме дали да не вземем пинсети и с тях, като часовникари, да полагаме част след част.

Реденето не отне много време, но удоволствието ни държеше още няколко часа.

Задължително всеки фен и ценител на пъзелите трябва да си достави това удоволствие поне веднъж в живота. И колкото пъти да редите такава картина, всеки път би било различно!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria!