Топ 10 е-книги, завладели читателските сърца през 2023 г.

Знаем, че ароматът на нова книга е опиянение, което не може да се сравни с друго. Но също така знаем, че понякога е неудобно да вземеш със себе си десетките книги, които искаш да прочетеш. За щастие е-книгите са вариант, който ще ти спести някои неудобства от тежките физически книги и ще ти даде достъп до стотици бестселъри и световни класики. За да ги четеш е нужно просто да  имаш мобилно устройство и приложение, през което да четеш любимите си произведения.

Предимствата на е-книгите и четците са много. В тази статия, обаче, ще ти представим онези от тях, които се превърнаха в тотални бестселъри на Ozone.bg за 2023 г. В селекцията се открояват изданията за самоусъвършенстване, личностно развитие, мотивация и повишаване на стойността, която даваме като хора, приятели и професионалисти.
Нека видим кои са те!

Бестселърът „Времеубежище” от Георги Господинов

  

Не сме изненадани, че фаворитът на международната литературна общност, а и на цяла България – „Времеубежище” на Георги Господинов, е победител и в борбата за най-желана електронна книга за изминалата година.
Освен носител на Международен Букър 2023, тя бе отличена и от читателите на Ozone като “Най-популярна книга на годината”.
Ако още не си се запознал с Гаустин и неговата мечта да лекува чрез минало е време да го направиш.  

 

Хитовата „Глюкозната революция“ от Джеси Инчауспе 

Още с премиерата си през 2022 г. „Глюкозната революция“ на Джеси Инчауспе става бестселър в 5 държави. Естественото продължение на фурора, който прави, е превод на изданието в над 30 държави.
Ако и ти като нас си усетил празниците особено “тежки”, а фитнесът е непостижимо усилие, то Глюкозната революция“ дава десет прости съвета, които са помогнали на стотици хора да подобрят формата си и да възвърнат своята енергия.
Книгата е посветена на революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето и благополучието ни. 

 

Финансовата класика „Богат татко, беден татко” от Робърт Кийосаки 

Книгата, без която не влизаме в офиса!
Повече от 20 г. „Богат татко, беден татко” е утвърден наръчник за финансова грамотност.
Авторът й Робърт Кийосаки – световно признат експерт във финансовата сфера, коментатор и бизнесмен дава насоки как да предадете знания за парите на децата си, разбива митовете, че богатството идва с високата заплата и учи на техники за създаването и придобиването на активи и др.
Изданието е с актуализирани 9 обучителни раздела.

 

Задължителният за кариерен успех „Мисли и забогатявай” от Наполеон Хил

Творбата на Наполеон Хил се превръща в задължителен must have за всички, които се стремят към успех и самоусъвършенстване. Още с излизането си, „Мисли и забогатявай” печели славата си на една от най-великите книги заради непоколебимата теза на Хил за вярата в силата на мисълта и усърдната работа върху себе си.
Продадена в над 50 милиона екземпляра, тя се превръща в пътеводител за милиони хора, решили да се отърват от бедността и да постигнат просперитет за себе си, за семействата си, а в много случаи – и за своите работодатели. 

 

Нужната на всеки родител „Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели” от Филипа Пери


Всеки човек си обещава да избегне грешките на своите родители, когато самият той стане такъв. Защото сме реалисти, ще кажем, че често пъти това не се случва.
Ако се питаш защо, то Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели” ще разкрие как собственото ти възпитание влияе върху родителския ти подход и ще ти помогне да промениш някои поведенчески модели, наследени от твоите родители.

 

Антиутопичният фурор „Силоз” от Хю Хауи


„Силоз” е единствената фентъзи книга в класацията, заради изненада всички в Ozone. Като любители на жанра ще ти споделим, че тази книга е задължителна за всички почитатели на фентъзито. Историята разкрива мрачна картина векове след апокалипсиса. Човечеството оцелява на ръба, живеейки в огромен подземен силоз, докато повърхността е осеяна с трупове и кости чак до хоризонта. 

 

Практичната книга „Забравеното изкуство да възпитаваш“ от Микалийн Дюклеф

Изпълнена с практически идеи, „Забравеното изкуство да възпитаваш“ помага да преразгледаме начините, по които общуваме с децата си, за да отгледаме емоционално интелигентни, уверени и отзивчиви наследници.
Авторката преосмисля съвременните методи за възпитание, които се оказват неефективни, след като става майка.
Тя посещава маянско село на полуостров Юкатан, където попада на родители, които отглеждат децата си по коренно различен метод и резултатът е налице – мили, благородни и услужливи деца, без нуждата от заплахи или наказания. Как става това, може да разбереш от Забравеното изкуство да възпитаваш“. 

 

„Разпилян ум” от д-р Габор Мате

Въпреки че излиза през 1999 г., книгата на д-р Габор Мате „Разпилян ум” е  нужна и актуална повече от всякога в днешните времена.
След провеждане на дългогодишно изследване, авторът разглежда произхода и възможностите за лечение на синдрома на дефицит на вниманието (СДВ). Книгата  извежда няколко заключение – СДВ не бива да се възприема като болест, а преодоляването му е възможно с промяна в поведенческите модели.
Книга, която ще ти помогне да изплуваш с бистър ум след десетките всекидневни задачи и срещи.  

 

„Не всичко започва от теб” от Марк Уолин

Депресия, тревожност, натрапчиви мисли. Състояния, от които обществото днес страда най-често и които не могат да се обяснят с временни проблеми или дисбаланс. Знаеш ли, че научни изследвания в сферата потвърждават, че травматичните преживявания могат да се предават през поколенията. Ако и ти повдигаш изненадано вежди, ние сме не по-малко изненадани от това заключение и се питаме как може да се преодолеят състояния, с които сме наследствено обременени?
„Не всичко започва от теб” предлага трансформиращ подход към разрешаването на дългогодишни проблеми и трудности, които в много случаи не се повлияват от традиционна терапия.

 

„Седемте навика на високоефективните хора” – д-р Стивън Кови

Дългото заглавие може й да плаши в началото, но ще ти разкрием, че книгата е определяна като една от десетте най-влиятелни по мениджмънт в историята.
„Седемте навика на високоефективните хора” представя холистичен и интегриран начин за разрешаването на личните и професионалните проблеми. Авторът разкрива последователен подход към постигане на пълноценен живот, изпълнен с честност, справедливост и човешко достойнство.