top1ogames

Топ 10 видеоигри за 2022, които всеки трябва да има

Видеоигрите са една неделима част от ежедневието на милиони хора по света. Геймърите вече могат все да се потопят още по-дълбоко в тези фантастични вселени, където изживяването е все по-близо до реалността. През 2022 г. несъмнено ще излязат на пазара още  много заглавия, които ще останат в сърцата на всички любители на гейминга. Ние сме тук за да ти представим топ 10 видеоигри, които трябва да имаш.

Минали са четири месеца от новата година, а вече има отличници сред новите видеоигри, а това са:

Elden Ring – Launch Edition (PS4)

От дълбините на един мрачен свят, изпълнен с мистерии и опасности, излиза революционната видеоигра Elden Ring.  Впусни се в едно готическо приключение и се превърни в могъщ Елденски лорд.

В земите Lands Between, управлявани от кралица Марика Вечната, е разрушен могъщият Елденски пръстен. Всички полубогове твърдят, че неговите парчета, известни като Великите руни, имат огромна сила, която ще предизвика свирепа война. Сега „Опетнените“ трябва да се върнат в земите, от които едно време бяха прокудени и отхвърлени от благодатта на пртъстена. Ти си мъртъв, но все пак живееш, но твоята благодат отдавна е изгубена. Последвай пътя към Междинните Земи и намери могъщите парчета, за да се превърнеш в Елденски лорд.

Elden Ring ще предложи на геймърите един, сякаш реален, отворен свят, изпълнен с вълнуващи битки с невероятно голямо разнообразие от оръжия и магии, интригуваща история и още много.

Horizon Forbidden West (PS4)

horizon

Новата част от поредицата видеоигри „Horizon“ ще те пренесе в красивите далечни земи на един постапокалиптичен свят. Влез в ролята на Алой, докато се бориш със Забранения Запад – величествена, но опасна граница, която крие мистериозни нови заплахи. Готов ли си да се изправиш срещу още по-големи и страховити машини и да се сблъскаш с изумителни нови племена? Ако отговорът е да, можеш да се потопиш отново в дебрите на Horizon Forbidden West, където колосални роботи доминират над Земята.

Планетата умира. Жестоки бури и неудържими зарази опустошават оцелялото човечество, докато страховитите нови машини дебнат по границите. Животът на Земята върви към ново изчезване и ти можеш да разбереш защо!

От теб зависи да разкриеш тайните зад тези заплахи и да възстановиш реда и баланса в света. По пътя си ти ще се събереш отново със стари приятели, ще се съюзиш с враждуващи нови фракции и ще разкриеш наследството от древното минало. Ще успееш ли да направиш всичко това, докато същевременно се опитваш да бъдеш една крачка, пред един, на пръв поглед, непобедим нов враг?

Dying Light 2: Stay Human (PS4)

dying light

Несъмнено Dying Light 2: Stay Human ще се превърне в една от любимите ти игри, ако си падаш по зомби апокалипсиси. Новото заглавие от Techland съчетава в себе си огромен отворен свят, епични паркур умения, брутални сблъсъци с немъртви и още много.

Влизаш в ролята на скитник със силата да промениш съдбата на Града. Едно от последните големи човешки селища е разкъсано от конфликт. Цивилизацията отново пропада към тъмни векове, но все още има надежда за спасение. Преследван от спомени, които не можеш ясно да разчетеш, ти тръгваш, за да научиш истината… и се озоваваш на бойното поле. Усъвършенствай уменията си, за да победиш враговете и да създадеш съюзници, които ще ти помогнат в твоето приключение. Готов ли си? Приготви оръжията, немъртвите приближават!

Gran Turismo 7 (PS4)

gran turismo

Ако бързите скорости са в кръвта ти, то тогава видеоиграта Gran Turismo 7 ще те държи на ръба на стола! Независимо дали си конкурентен състезател, колекционер или маниак на тема тунинг – впусни се във вълнуващата колекция от режими на игра, включително любимите GT Campaign, Arcade и Driving School.

Седни зад волана на над 420 автомобила и почувствай автентичността и духа на всеки от тях, докато се движиш по над 90 писти при динамични метеорологични условия. Потопи се във вълнуващата самостоятелна кампания и отключи нови коли и предизвикателства. Усъвършенствай уменията си и участвай в скоростни състезания с други играчи в онлайн режима GT Sport Mode. Дръж здраво волана и дай газ!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS4)

lego star wars

В една далечна галактика, построена от любимите ни LEGO блокчета, те очаква новото издание на известната поредица Star Wars! Подготви се за космическо приключение, в което ти ще бъдеш главен герой. Изживей вълнуващата сага, простираща се в девет  филмови епизода, събрани на едно място и поднесени с щипка от типичният приятелски „LEGO” хумор.

WWE 2K22 (PS4)

wwe22

Излез на ринга и се впусни в кървави схватки с най-реалистично изглеждащите суперзвезди и легенди на WWE, като Скалата, Саша Банкс, Брок Леснар и други във видеоиграта WWE 2K22. Наслади се на напълно преработени визуални ефекти, невиждани до сега ъгли на камерата, реалистично изглеждащи суперзвезди и още много. Готов ли си за кеч? Започни своя собствена Кеч кариера или поеми пълен контрол върху вселена на WWE. Хвърли се към победата и изживей отново ключови моменти от емблематичната кариера на Рей Мистерио в 2K Showcase. WWE 2K22 също така ще ти предложи подобрен геймплей, нови контроли и още много вълнуващи допълнения.

Ghostwire: Tokyo (PS5)

ghostwire

Изправи се пред непознатото свръхестествено присъствие и спаси града си! Токио е превзет от смъртоносни мистериозни сили, ръководени от зловещ окултист, които са накарали населението на града да изчезне за миг. Съюзи се с едно могъщо призрачно същество в неговия стремеж към отмъщение и овладей мощен арсенал от умения. Разкрий мрачната истина зад изчезването, докато се сблъскваш с неизвестното в играта Ghostwire: Tokyo.

Градския пейзаж от традиционнитe храмове и тесни улички, ще те пренесе на място, където Йокай – отмъстителни духове, се крият зад всяко ъгълче. Открий емблематични забележителности като кръстовището Шибуя и Токийската кула, замръзнали във времето, след като населението на града е изчезнало, и пътувай до сюрреалистичния подземен свят в стремежа си да спасиш своето семейство.

Pokémon Legends: Arceus (Nintendo Switch)

pokemon

Покемон игрите са класика в жанра, а новото заглавие Pokémon Legends: Arceus ще те потопи в едно невероятно RPG приключение. Изследвай, залавяй и трейнирай дивите покемони в една отдавна отминала епоха на региона Sinnoh, където властва най-могъщият покемон – Arceus. Приеми предизвикателството да попълниш своя PokeDex и изследвай земите на Sinnoh. Открий всички легендарни покемони и стани най-добрия треньор!

За да заловиш съществата със специални сили, ти ще трябва да научиш тяхното поведение, а след това внимателно да се приближиш и да насочиш своя Poké Ball към тях. Gotta Catch ‘Em All.

Kirby and the Forgotten Land (Nintendo Switch)

kirby

Поеми контрола над очарователната, но същевременно изключително мощна, розова пухкава топка Кърби във видеоиграта Kirby and the Forgotten Land. Впусни се в едно епично 3D приключение и открий мистериозен свят, пълен с постройки от минала цивилизация. Копирай способностите на враговете и ги използвай, за да атакуваш и изследваш заобикалящата те среда. Поеми дълбоко дъх и се приготви за незабравимо приключение!

Nintendo Switch Sports (Nintendo Switch)

switchsports

Фен ли си на оспорваните спортни състезания? Видеоиграта Nintendo Switch Sports ще те постави в центъра на действието. Състезавай се в шест различни спортни дисциплини, като изпълняваш движения в реалния свят, които моделират действията ти в играта. Може да избираш между волейбол, футбол, боулинг, тенис, бадминтон и chambara.

Състезавай се локално или онлайн и предизвикай семейството и приятелите си. В допълнение към персонализирането на твоя аватар с предмети, събрани от онлайн играта, на твое разположение са всякакви начини за забавление. Например, можеш да тестваш уменията си в Pro League и да се опиташ да повишиш ранга си, като печелиш в различните спортове. Поръчай предварително и очаквай играта при теб на 29 април 2022 г.