За силен старт на лятото избери от топ 10 книги за юни

Ако книгите бяха дъждовни капки, през изминалите месеци щяхме да бъдем особено доволни. И, буквално, да се чувстваме в свои води. Но дъждът си е дъжд, а е време за лято. И за Топ 10 книжни предложения на Ozone.bg за юни. Нямаме търпение да ти представим нашия пъзел от дъждовни капки. И за слънце нямаме търпение. Някой дъга ли каза? Обичаме да ни е цветно!

Мъглороден. Уакс и Уейн 4: Изгубеният метал от Брандън Сандерсън, изд. Студио Артлайн

Финалът на Ера втора от „Мъглороден“ е просто епичен!

„Разрухата е близо, а Елъндел отново има нужда от своите герои. Древно зло се пробужда и заплашва да превърне света в пепел и руини. “- от анотацията.

В „Изгубеният метал“ Уакс и Уейн се заемат с мисия, която не е по силите на всеки. Сблъсъкът на божества и герои е неизбежен. А последствията – непредвидими! 

Илион от Дан Симънс, изд. Бард

В „Илион“ Земята след векове не изглежда никак привлекателно място. Сеч, кръв и насилие са средство за забавление и просто фон на човешкото съществуване. Харман обаче не се вписва в картинката. Той „възнамерява да напусне границите на своя свят, преди да изтече отреденото му време, в търсене на изгубеното минало, фаталната истина и спасение от неизбежния „последен факс“ (от анотацията).

Самият Стивън Кинг определя романите на Симънс като „различни от всичко друго под слънцето“. И ние сме на абсолютно същото мнение!

Новаторите. Как неконформистите движат света от Адам Грант, изд. Кръгозор

Ако имаш нужда от промяна и търсиш книга, която да ти помогне да я постигнеш, „Новаторите. Как неконформистите движат света“ е твоето четиво. Пътят от идеята до случването ѝ е индивидуален и все пак Адам Грант успява точно и ясно да даде насоки как да постигнем онова, към което се стремим. Десетки вдъхновяващи идеи очакват да бъдат прочетени! И приложени – точно от теб и точно по твоя начин!

Отнетият наследник (История от света на Елфхейм) от Холи Блек, изд. Ибис

В Елфхейм винаги се случва нещо интересно. Този път ще бъде и опасно. Цяло едно царство е заложено на карта, а тази карта е в ръцете на Оук и Сурен. Някога тя му е била обещана за съпруга. Днес той я спасява от преследвачи. „Отнетият наследник“ е тук с прогноза за мнооого „Само още една страница и си лягам…“

Queen. Как започна всичко от Джаки Смит и Джим Дженкинс, изд. Сиела

Когато става въпрос за биографии на известни личности от величината на музикантите в Queen, е трудно да се отсеят фактите и истината. Queen. Как започна всичко обаче е дело на двама души, техни верни фенове, за които групата е много повече от звездна слава, фойерверки и брилянтна музика. Брайън Мей и Роджър Тейлър не спестяват на читателя и трудните моменти, скандалите и проблемите, с които се сблъскват Фреди и компания по пътя към върха. Много снимки, запомнящи се истории, откъси от ексклузивни интервюта – книга, изтъкана от късчета живот. И то какъв!

Книга на мъртвите (Юбилейно издание), изд. Изток-Запад

Отдаваме значимото и на една много специална книга, която ще впечатли истински ценителите на тайни знания. Богато илюстрирано, юбилейното издание на „Книга на мъртвите“ ще бъде истинско съкровище за всяка библиотека.

Важен белег на заклинанията и на характера на цялата композиция са многото споменавания, че тя е тайно знание, което не бива да бъде споделяно с друг (…) „Книга на мъртвите“ е езотерично, свещено и пазено в строга тайна знание, далеч от очите на непосветените…“ (откъс от предисловието към книгата).

За неизбежната случайност от Иван Ланджев, изд. Жанет 45

„За неизбежната случайност“ е среща с (не)известни личности, с живот зад затворени врати, с многото лица на света около нас.

Или, както Георги Господинов определя книгата: „Има всичко тук – шах и бокс, литература и джаз, поезия и пандемия – изтанцувани и написани с дяволски добър стил, дълбочина и талант.“

Произходът на тоталитаризма от Хана Арент, изд. Колибри

„Произходът на тоталитаризма“ се издава за първи път на български език, съдържаща трите основни части (Антисемитизмът, Империализмът, Тоталитаризмът) на най-ранния мащабен труд на Хана Арент. Още с появата си през 1951 г. книгата предизвиква мащабни дискусии и вълнения, предизвикани от нестандартните (неудобни?) за времето си интерпретации.

Определяна като една от 100-те най-значими книги на XX век, „Произходът на тоталитаризма“ е и от онзи вид книги, чиято висока стойност е константна величина, независимо колко напред в бъдещето гледаме.

Най-най голямото приключение на малкото таласъмче от Никола Райков, изд. Геймтейл

Готов ли си да пораснеш? И какво точно трябва да означава това? Последната книга от трилогията за Малкото таласъмче се опитва да даде отговор на тези въпроси, като за пореден път ни пренася в чудния свят на детската фантазия.

Очакват те пътешествия до необикновени планети, срещи с роботи и динозаври и още, и още… Време е за порастване! А то изобщо не е задължително да е скучно!

Зайчето Питър. Пълно издание от Биатрикс Потър, изд. Труд

Луксозно, красиво, с оригиналните илюстрации на всички 23 приказки от Биатрикс Потър, това издание е безценен подарък за малки и пораснали деца!

Зайчето Бенджамин, Госпожа Тиги-Мигъл, Джемайма Патравата Патица, Котенцето Том и, разбира се, Зайчето Питър те очакват в своя мъничък, но безкрайно интересен свят! Един път надникнал в него, знаем, че ще се връщаш отново и отново. И винаги ще си добре дошъл!

ВИЖ ВСИЧКИ КНИГИ