С България в сърцето и дома

Представяме ти произведени у нас продукти, вдъхновени от всичко родно

3 март е ден, в който историята ни зове да се обединим, да градим заедно по-светло и добро бъдеще, да благодарим на достойните предци, отстоявали свободата ни.
Националният ни празник е повод да почетем великите дела на предшествениците ни по по-специален начин.
С тази статия ти представяме продукти, вдъхновени от всичко българско, произведени изцяло на родна земя.
Чувствай България със сърцето и я пренеси у дома.

Настолни забавления

Учи любопитни факти от славното ни минало и великите ни исторически личности, докато се забавляваш. По този начин освен добре прекарано време с приятели и семейство, ще трупаш запас от знания за историята ни.

Исторически избори ще те предизвика с разсъждения на тема „какво щеше да стане, ако…”, с което да развие фантазията ти за развоя на големи български казуси.
Осмели се да провериш знанията си за важни събития от българската история в Цар на историята – първата настолна игра разработена от български ученици.

Играта „Горда България” ще те предизвика да се върнеш назад във времето и да дадеш верните отговори на над 380 въпроса, свързани с български владетели, книжовници, генерали и писалите. С всеки отговор ще се доближаваш до голямата победа, а играта ще ти донесе още по-голяма удовлетворение заради красивите си илюстрации.


Забавлението, логическото мислене и любовта към родното вървят ръка за ръка в пъзелите на Black Sea, посветени на България. Нареди ликовете на знакови личности, събития и места и направи историята част от дома си.

Книги

Книгите са най-прекият път да се пренесем назад в миналото и да проследим историята на славните ни герои и вековна история.
Пълни сведения за страната ни преди столетие може да даде най-мащабния труд посветен на българското минало – „Записки по българските въстания“ в 3 тома от Захарий Стоянов. 
В него той разказва за героичните дела на революционери като Бенковски, Каблешков, Волов, Никола Обретенов, с което тритомникът се утвърждава като най-достоверният източник за периода преди Освобождението.


Малко известни факти и любопитни истории за най-знаменитите ни революционери са събрани в богато илюстрованата книга „Горда България”. Между страниците й ще научиш  какво е общото между хан Аспарух, Паисий Хилендарски и Васил Левски, а освен това ще разбереш и интригуващи истории от бойното поле. 

Не са едно и две приказните места у нас, които сякаш са от друга вселена. „Да хванеш гората” ни отвежда до всички тях и ни разказва историята на хората, решили да ги направят собствен дом.

 

Играчки

Любовта към родното и българския дух се градят още от невръстна възраст. Затова се погрижи децата около теб да се запознаят с красотата на българския език. 
Образователната игра Лаборатория за писане и Магнитна книга Българска азбука ще помогнат на малчуганите под формата на игра да започнат бързо и лесно да развиват езиковите си знания и умения и да направят първите си стъпки в изучаването на родния език. 


А ако търсиш детска играчка, която да е направено изцяло у нас, то Амек Тойс са най-големите производители на играчки в страната, чиито продукти предлагат високо качество и безопасност по време на игра. 

 

Козметика

Най-качественото и търсено етерично масла в света е натуралното розово масло, извличано от маслодайната Rosa Damascena. 
През последните години България запазва лидерството си по износ на розово масло в света, успявайки да задоволи международното търсене на продукта.

Богатите му и разнообразни свойства правят розовото масло търсена съставка както в родната козметика, така и по света.
Затова все по-често в производството на продуктите си родните брандове залагат на екстракти от българска роза. 

Знаеш ли, че Wooden Spoon е сред любимите брандове за чиста козметика на принц Хари и Меган. В последната си серия, брандът произвежда продукти с масла от роза и лавандула. Маслото за тяло с българска роза е обогатено с масло от ший и деликатен аромат от розово масло дамасцена, добито от Розовата ни долина.

Пяната за почистване на лице на Cocosolis Rose Clean & Hydrate съдържа вода от българска роза Дамасцена и хиалуронова киселина. Продуктът е част от серията на бранда, чиято основна съставка е розовата вода.

 

Храна и музика

Ще познаеш страната ни по вкуса. Онзи съвършен вкус на домашно, свежо и истинско.
Независимо дали търсиш нещо
нещо сладко или солено, масата ти може да е отрупана с много родни продукти, произведени от качествени суровини. А всяка родна софра се отличава с традиционната народна музика. Носи България където и да си с богатата селекция от народни песни от дебютния албум на Петя Панева – победител в „Гласът на България”. 

Ако и искаш да подкрепиш родното производство, то разгледай богатата ни селекция от продукти на българска тематика.

ВИЖ ОЩЕ БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТИ ТУК