8 романтични книги, с които да отпразнуваш февруари

Чествай любовта с най-новите книги на пазара

Любовта, казват, се крие в малките неща!
Добра дума, мил жест, грижа и отношение. Подарък – малък, но правилният за твоя любим човек.
А кое, ако не книгата е най-подходящият подарък за всеки повод и празник, за всяка възраст и интереси. 

За да отпразнуваме любовта във всичките й форми, през февруари сме подбрали 8 нови и горещи книги, с които романтиката достига невиждани нива, както и 3 бонус предложения в електронен вариант .
Понеси се с нас на крилете на любовта!

Скандалният живот на Евелин Хюго– Тейлър Дженкинс Рийд

Намираш се в златната ера на Холивуд, където киното е в подема си, блясъкът и суетата са верни спътници на интригите и фалша. Американската мечта е най-бленуваната цел. Но на какво е способен човек, за да бъде истинска звезда? Това е въпрос, чиито отговор разкрива някогашната кинозвезда и легенда Евелин Хюго – една от най-скандалните и пленяващи актриси на миналия век.

След десетилетия мълчание, в залеза на своя живот, Хюго решава да проговори за първи път, но с едно условие. Да разкрие дълго пазените си истории единствено пред младата журналистка Моник.
Със седем брака зад гърба си, Евелин разбулва живота си, изпълнен с амбиции, приятелства, предателства и една голяма, забранена любов. Но какво се крие зад желанието на легендарната актриса да разкаже живота си пред неопитната, млада Моник?
Роман, ярко демонстриращ пиршеството на трагичността и известността вплетени в една съдба.

Започни да живееш, Клоуи Браун – Талиа Хибърт

Животът на компютърния гений Клоуи Браун е скучен, монотонен и еднообразен, изпълнен с планове и задачи по конец.
След като смъртта й се разминава на косъм, тя решава да си постави няколко цели, които да я изпълнят с енергия и да върнат желанието й за живот без скука.

За да изпълни списъка си със смели мечти, тя набелязва перфектния учител за целта – мистериозният секси съсед Редфорд Ред Морган, чиято любов към татуировките, високите скорости и моторите я запленява.
Смешен и остроумен, романът „Започни да живееш, Клоуи Браун” ни разкрива ясно приликите, които притежават наглед различните хора и ни пренася в любовния свят на привидно несъвместими светове.

Танцувай с мен – Силвия Франк

„Скъпа Мариане, аз вървя съвсем малко след теб, достатъчно близо, за да те хвана за ръката. Старото ми тяло се предава, както се предава твоето, писмото за освобождаване вече е на път. Никога не забравих твоята любов и твоята красота.”

Тези думи пише емблематичният певец Ленард Коен към своята най-голяма муза и любов в живота -Мариане Илен. Думи, написани 44 години след тяхната раздяла.
За изпепеляващата и неугасваща любов ни разказват редовете в „Танцувай с мен”,  които разкриват бурни страсти, лишени от предразсъдъци на гръцкия остров Хидра.

Боядисвам в бяло лятото– Мария Донева

Краткият път към сърцето се нарича поезия. Затова няма как да преминем през февруари без бисерите в литературата – стихотворенията.

Родната поетеса Мария Донева съумява да ни покаже от какви чувства и емоции е изтъкан животът в стихосбирката „Боядисвам в бяло лятото”. Авторката създава и оформя сборника повече от 3 години, а крайният резултат хваща за гърлото, напомняйки ни, че всичко трябва да премине през сърцето. 

„ХОХО” – Акси О

Влюбвал ли си се в световна знаменитост? Да, да…знаем! Всички сме!
В „ХОХО” любовта между звезда и простосмъртно момиче се случва, но е краткотрайна и невъзможна.
Корейката Джени е обещаваща виолончелистка, чиято мечта е да влезе в най-престижна музикална академия в САЩ. Срещата й с мистериозния, красив Джейу в караоке бар в Лос Анджелис преобръща плановете й за порядъчен живот в Америка. Двамата преживяват незабравима и луда нощ, след която той изчезва от живота й без да каже и дума.

Съдбата решава да се намеси, когато месеци по-късно Джени се установява в Сеул, където да продължи образованието си. Способна ли е една звезда да захвърли известността в името на любовта и готово ли е едно обикновено момиче да се примири с популярността на своя любим?

Змията и крилете на нощта (Короните на Наяксия 1) – Кариса Броудбент

TikTok сензацията „Змията и крилете на нощта” ще разтърси представите ти за любовно фентъзи с вампири, влизащо в кръвопролитни битки за оцеляване. За да оцелее в света на вечни битки и сражения, Орая, осиновената човешка дъщеря на краля на вампирите, трябва да влезе в турнир с битки за живот.

За да оцелее, тя е принудена да сключи съюз с мистериозния си съперник Рейн – безмилостен вампир, убиец и враг на короната на баща ѝ. Но битката за оцеляване се превръща в битка със самата себе и напиращите й чувства,
И все пак това, което ужасява Орая най-много от всичко, е, че тя се оказва странно привлечена от него. 

Шоколад (Ново издание) – Джоан Харис

Книга, превърнала се в бестселър, след като заслужено бе екранизирана преди 20 години, а в главните роли на Виан и Ру влизат Жулиет Бинош и Джони Деп.

„Шоколад” ни изпраща във френския прованс, където мистериозната чужденка Виан отваря своя магазин за шоколад. Сладките изкушения не са приети радушно от местното консервативно население, но уменията на Виан успяват да ги накарат да се чувстват по-свободни и щастливи. Но когато в селцето пристига пътешественикът Ру, животът на Виан се преобръща.

Никога, никога” – Колийн Хувър

От дебюта си през 2012 г., Колийн Хувър заема челните класации с любовните си проиведения, а романите й заслужени се превръщат в международни бестселъри.
Последният от които „Никога, никога” излезе само преди дни и обещава на почитателите си поредния романтичен екстаз. 

Историята проследява живота на Чарли Уинуд, която губи паметта си. Единственият, който може да ѝ помогне да възстанови миналото си и да разкрие какво се е случило, е Сайлъс Наш, който също е загубил паметта си. Докато сглобяват парченцата от пъзела на общото им минало, двамата откриват, че някога са били влюбени. Но колкото повече разкриват от миналото си, толкова по-загадъчно става то. Дали двамата ще стигнат до истината и ще намерят ли път обратно към себе си.

 

РАЗГЛЕДАЙ ОЩЕ РОМАНТИЧНИ КНИГИ

 

3 предложения за електронни любовни романи

Няма да пропуснем да споменем и нашите предложения за електронни романтични книги, чиито истории ще те накарат да не оставиш и за миг електронния си четец.

Целувката, която спря дъжда – Холи Мартин

Когато Ева открива безброй бележки с мечтите на майка си сред вещите, тя решава да наруши спокойния и сигурен живот и да осъществи майчините блянове.

Въпреки съмненията, които я съпътстват, Ева е убедена, че с добра организация и правилен спътник ще успее да изпълни част от мечтите.
Смелата й идея е на косъм да се провали, освен ако на пътешествието й не се присъедини самоувереният и дразнещ Тор. Неусетно докато обикалят най-красивите кътчета в света, тя преоткрива добротата и хумора му, а скоро ще разбере, че истинската смелост се крие в сърцето.

Любов на сляпо” – Лорън Лейн

Артистичната Грейси Купър получава като завещание магазина за шампанско на баща си, но скоро открива, че той едва оцелява финансово. Докато опитва да спаси бизнеса арогантният предприемач Себастиан Андрюс й дава най-лесното решение – да изкупи магазина, за да може да построи небостъргач на негово място. Грейси е поставена в безизходица и започва да обмисля предложението на красивия бизнесмен.

На границата между два коренно различни свята – да последва мечтата си и да стане художник или да запази семейния бизнес, Грейси е поставена пред невъзможен избор.

„Любовта има твоите очи” – Диего Галдино

Романът ни изпраща в слънчева Тоскана, където знаменитият художник Тайрън Лейн идва по работа. Артистът отсяда във вилата на семейство Ферети, откъдето ще може да изпълни поръчката на богатата си клиентка – да запечата завинаги пленителните поля,  хълмове и живот в италианския прованс. Мистериозният мъж става обект на жив интерес от местните, които не спират да търсят причините за неговата изолация от обществеността. 

В семейство Ферети също са на различни мнения, но подхождат любезно към артиста. Не така мисли дъщеря им София, която  влиза в остър словесен двубой с него. Решена да отбягва всякакви срещи и разговори, скоро приумиците на съдбата провалят плановете на София.

ВИЖ ОЩЕ РОМАНТИЧНИ Е-КНИГИ