Gaming периферия – какво ни е нужно

Периферията за игри става все по-разпространена и необходима в gaming индустрията. Това основно се дължи на значителното нарастване на броя на любителите и професионалните геймъри. Качествената gaming периферия осигурява оптимизирано изживяване на играчите, без значение дали играят на компютър или конзола. Тя е много по-важна, отколкото си мислим, тъй като позволява на играчите да покажат най-доброто от себе си, особено ако се състезават в престижни гейминг турнири.

Какво представлява gaming периферията и защо е толкова важна

Гейминг периферията включва входни и изходни устройства, които са свързани с компютъра, за да предоставят допълнителна функционалност, удобство и бързина за геймърите. Иначе казано – това са външни устройства, които могат да бъдат добавени към компютър, конзола или дори телефон, така че да се подобри производителността на геймъра, по време на игра. Някои от най-разпространените и широко използвани периферни устройства за игри сред геймърите са клавиатури, слушалки, мишки, контролери и много други.

Повечето хора пренебрегват нуждата от gaming периферия, но за геймърите и особено за професионалните такива тя е от изключителна важност. Някои от тях дори си изкарват прехраната като играят на национално и дори на световно ниво и участват в турнири с много голям награден фонд. Затова gaming аксесоарите за тях са точно толкова важни, колкото и параметрите на компютъра или конзолата, на която играят, като безспорно клавиатурата и мишката са от най-голямо значение за цялостното представяне на геймъра. 

Най-популярната gaming периферия

Има много и най-различни модели геймърски периферни устройства. В онлайн магазина на Озон може да откриете богат избор на такива продукти от различни производители с разнообразни екстри и характеристики и да изберете най-подходящите за вас.

Ако и вие обмисляте да обновите старата си gaming периферия с нещо по-ново и качествено или тепърва навлизате в света на гейминга на по-високо ниво, следващите редове може да са от голяма полза за вас. В тях даваме информация и конкретни предложения за висококачествени периферни gaming устройства, с помощта на които наистина можете да надградите своето игрово представяне и потенциал.

Мишка

Доста от игрите са така наречените point-and-click игри, където основното нещо, което се използва е мишката. Стандартните мишки за работа с компютър не са пригодени за игри и могат да предизвикат редица проблеми. Някои от тях са забавяне на реакцията на геймъра, липсата на допълнителни функционални бутони, не са удобни при продължително ползване и понякога не реагират правилно на движението на ръката и натискането на бутоните.

Качествената мишка трябва да може да се движи гладко по избраната от вас повърхност с прецизност и точност, да бъде удобна за ръката, бутоните ѝ да са разположени на интуитивни места и да реагира при натискането на бутон в рамките на няколко милисекунди.

Ето и някои от най-предпочитаните модели, с които няма да сбъркате:

Помислете и за голяма и добра подложка за мишка, защото нейното значение също не е за пренебрегване. Ползването на неподходяща или липсата на такава може да доведе до лошо представяне на мишката, дори и тя да е от висок клас и с добри показатели. Някои повърхности просто не са подходящи за използването на мишка и тя няма да може да разгърне пълния си потенциал върху тях.

Клавиатура

Подобно на мишките, клавиатурите също са задължителна част от добрата gaming периферия и трябва да са на ниво за всеки уважаващ себе си геймър, който иска да постига добри резултати. Едно от най-важните качества за тях е, че трябва да бъдат удобни и да са много издръжливи, защото доста често се случва да отнасят по някой друг удар от някой разярен играч.

Повечето играчи си имат и персонални предпочитания за качествата на клавиатурата, която ползват, като например да бъде механична, вместо мембранна, да има подсветка или да бъде водоустойчива, понеже често се случва да се залее с някаква течност.

Едни от най-предпочитаните модели са:

Слушалки

Качествените слушалки също са от основно значение за периферията на геймърите. Най-често те са снабдени с микрофон, за да могат участниците лесно да комуникират помежду си, когато играят онлайн. Основните качества на добрите слушалки за игра включват: блокиране на външните шумове, като по този начин играчът може да се съсредоточи повече в самата игра, звукът от играта не безпокои околните, подобрява екипната комуникация, както и изключително добро качество на звука. Ако играете игри тип shooter, например, използването на добри слушалки, дори ще ви помогне чуете от коя страна приближава врагът.

Вариантите отново са много и най-различни, но тези няколко модела определено заслужават вашето внимание:

Камера

Някои геймъри имат своя общност от последователи и заснемат своята игра или дори я излъчват на живо в реално време (така нареченият стрийм) в някои от популярните онлайн платформи за gaming или видеосподеляне. За да стане това по най-добрия начин и с най-доброто качество, освен добри слушалки и микрофон, за които вече говорихме, те се нуждаят и от качествена камера с добра резолюция, за да заснемат и себе си по време на игра. 

Ако и вие сте от този тип играчи или тепърва обмисляте да започнете да стриймвате докато играете, ето няколко варианта на уеб камери, които може да разгледате:

Посочените устройства са само една малка част от огромния избор на модели и марки gaming периферия, които ще намерите в онлайн магазина на Ozone.bg. В него ще откриете всичко необходимо за да станете истински геймър и да се възползвате от качествата и предимствата на най-добрите технологии на пазара. Възползвайте се от удобството да пазарувате онлайн, без дори да се налага да ставате от дивана.

ВИЖ ВСИЧКО ОТ ГЕЙМИНГ ПЕРИФЕРИЯ