В кой дом на Хогуортс ще те настани Разпределителната шапка?

Нека отпразнуваме Денят на Хари Потър като си представим какво ли би било, ако наистина съществуваше училището за вълшебство и магия? В навечерието на 11-тия си рожден ден, малцина избраници ще получат тъй чаканото писмо-покана да се присъединят към Хогуордс. Ако беше един от тях в кой ли дом би попаднал? Дали при смелите Грифиндорци, умниците от Рейвънклоу, лоялните ученици от Хафълпаф или амбициозните Слидеринци?

Представи си сега, че ти си избран да станеш част от магьосническия свят. Първото нещо, което правиш, е да се запътиш към улица „Диагон-али“ през един от тайните входове или с помощта на летежна пудра (въпреки че първокурсник трудно би се сдобил с нея). След като се разходиш из препълнените улици с ученици, които трескаво се подготвят за първия учебен ден, е време да провериш своя списък за пазаруване. В него откриваш, че освен магическа пръчка, униформа и специалните книги за първокурсници, ти трябва да се сдобиеш и с котел, везни, шишенце за отвари и телескоп. Звучи трудно, но нищо не е непосилно за един бъдещ магьосник.

След трескаво обикаляне по магазините, вече си готов да потеглиш към училището и е време да се запътиш към гара „Кингс Крос“ и да потърсиш тайния перон 9¾. Бързаш, за да стигнеш там, защото знаеш, че точно в 11:00 ч. неговите врати се затварят и ще трябва да търсиш друг начин, за да стигнеш до училището (вече знаем, че летящата кола е лоша идея). На магическата гара нетърпеливо чака известният „Хогуортс Експрес“, който е готов да потегли към своята дестинация. След като си хапнал няколко шоколадови жаби по време на пътуването, слизаш от влака и не след дълго пред теб се разкрива величественият замък на училището по вълшебство и магия.

И ето, че моментът настъпи, стоиш в препълнената зала на Хогуортс и с нетърпение чакаш да чуеш своето име, за да разбереш кой ще бъде твоят дом за следващите 7 години.

Нека сега да видим къде ще те прати разпределителната шапка:

 

  1. Кой е любимият ти преподавател в Хогуортс?

            а) Минерва Макгонъгъл

            б) Помона Спраут

            в) Сивиръс Снейп

            г) Сибил Трелони

 

  1. С кого би играл Куидич?

            а) Джини Уизли

            б) Седрик Дигъри

            в) Драко Малфой

            г) Чо Чанг

 

  1. Кое животно от поредицата е най-впечатляващо според теб?

            а) Хипогриф

            б) Съчко

            в) Базилиск

            г) Тестрол

 

  1. Любима магия от света на Хари Потър?

            а) Експекто Патронум

            б) Уингардиум Левиоса

            в) Експелиармус

            г) Ридикулус

 

  1. Най-специалният магичен предмет според теб е:

            а) Мантията невидимка

            б) Куфарчето на Нют Скамандър

            в) Многоликовата отвара

            г) Разпределителната шапка

 

Най-много отговори А – отговорите ти те пратиха в Грифиндор

Заради своята смелост и амбициозност попадаш в Грифиндор. Ти имаш силно изразено чувство за справедливост и не се страхуваш да изразяваш мнението си или да се бориш за това, което искаш. Домът е основан от магьосника Годрик Грифиндор, който най-много ценял качества като смелост и решителност в учениците. Емблематичното животно на Грифиндор е лъв, а цветовете им са червено и златно, които олицетворяват огъня.

Най-много отговори Б – ти ще бъдеш част от Хафълпаф

Ти си един справедлив, лоялен и рационален човек, затова твоят дом е Хафълпаф. Работиш отлично в екип, не се страхуваш от тежката работа и винаги заемаш позиция срещу несправедливостта. Домът е основан от средновековната вещица Хелга Хафълпаф, а тяхното емблематично животно е язовец. Отличаващият се цвят на Хафълпаф е жълтото, а покровителят им е духът Дебелият монах.

Най-много отговори В – решителността ти те изпрати в Слидерин

Ти си находчив и амбициозен, не случайно шапката реши, че си подходящ за Слидерин. Не се страхуваш да промениш правилата в твоя полза и постоянно се стремиш да заемеш водеща позиция. Домът е основан от магьосника Салазар Слидерин, който подбирал своите студенти, като за него било задължително те да са чистокръвни. Символът на Слидерин е змия, а призракът покровител е Кървавият Барон.

Най-много отговори Г – вече си част от Рейвънклоу

Ти си изключително мъдър и проницателен и поради тази причина попадаш в Рейвънклоу. Може понякога да не изпъкваш сред тълпата, но винаги оставаш забелязан и високо оценен заради своя интелект и невероятно чувство за хумор. Домът е основан от средновековната вещица Роуина Рейвънклоу и тяхното емблематично животно е орел. Рейвънклоу се асоциира с елемента въздух, по тази причина цветовете му са синьо и бронзово, които представляват небето и орловите пера.

ВИЖ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ НА ХАРИ ПОТЪР