Как електронните четци промениха бъдещето на четенето и какви са предимствата им

Наред с целия дигитален антураж – от смартфони, през таблети, до компютри и всякакви други смарт технологии, електронните четци набраха огромна популярност като предпочитан избор за четене на книги и определено промениха бъдещето в тенденцията. 

Да се четат електронни и периодични издания на подобно устройство е много по-удобно и практично, отколкото на компютър. Освен това различните модели се отличават с разнообразни характеристики и параметри, които превръщат четенето в удовлетворяващо изживяване. 

Ако искаш да се сдобиеш с подобна техника, но не знаеш на какво да обърнеш внимание при избора си, то в този материал ще те запознаем с нещата, които да имаш предвид преди покупка.

Как се използват електронни четци

Една от причините електронните четци да са все по-предпочитани е лесният им начин на употреба. Свързваш устройството с Wi-Fi, закупуваш избраната е-книга и я изтегляш. Важно е да се отбележи, че в случай, че четецът няма Wi-Fi връзка, то първо е нужно да свалиш изданието на лаптопа, след което да го прехвърлиш към своето устройство за четене чрез USB кабел. Имайте предвид, че понякога, за да се осъществи трансфера, някои книжарници изискват професионални програми като Adobe Digital Editions.

На какво да обърнем внимание при избора си 

За да не съжаляваш за избора си, преди покупката на електронни четци, е важно да обърнеш внимание на някои значими характеристики като:

  • тип дисплей – екранът е една от най-важните характеристики, тъй като ще се взираш в него с часове. Може да заложиш на модел с черно-бял дисплей или е-инк вариант, с подсветка или без;
  • размер – размерът и теглото също са от значителна важност. Ако често си в движение, препоръчително е да избереш модел с лек и компактен дизайн;
  • функции – преди да избереш вашето устройство за четене, е важно да си наясно дали искаш то да бъде обезпечено с допълнителни функции като възпроизвеждане на музика и видео, сърфиране в мрежата, или само да бъде използвано с основното му предназначение – четене на електронни книги;
  • батерия – животът на батерията е също е от значимост. Стандартните модели без екстра функции имат по-дълъг живот;
  • ценови клас – за някои потребители това може да бъде основният фактор преди покупка. В сайта на Ozone.bg е наличен широк избор от електронни четци с подпис на най-популярните марки. В онлайн магазина ни ще намериш устройства в различен ценови клас, така че критерий цена да удовлетвори възможностите ти. 

Защо набират все по-голяма популярност

Електронните четци набират все по-голяма популярност заради множеството предимства, с които са обезпечени, като едно от най-големите е, че можеш да носиш цялата си любима селекция от книги в чантата. Друго преимущество е, че дават възможността да се сдобиете веднага с най-новите заглавия само с едно докосване на тъчскрийна. И накрая, но не на последно място, е-книгите са по-бюджетни от хартиените си варианти.


РАЗГЛЕДАЙ МОДЕЛИТЕ ЕЛЕКТРОННИ ЧЕТЦИ ТУК