Книжни предложения в Месеца на любовта

Февруари е тук – вино, любов и 10 книги, които да (си) подариш. Виното и любовта от теб, от нас – 10 книги, които приковаха вниманието на читателите и направиха мразовития месец по-малко несимпатичен. Изобилието от теми, жанрове и персонажи е толкова голямо, че рискуваме да се изгубим в него, ако започнем да ги изброяваме. Пожелаваме си и занапред да е така. А сега е време за… четене!

„Любов от втори поглед“ от Меган Куин, изд. Софтпрес 

 

Романът на Меган Куин „Любов от втори поглед“ е определян като „свежа, забавна и секси книжна версия на филма „Хубава жена“. И това съвсем не е случайно. Всичко започва като бизнес сделка, а на финала, може би си мислиш, че Купидон тържествува, но…

Нямаше стрели. Нямаше Купидон. Нямаше дори намек за връхлитаща любов.

И все пак такава се случва. Знойното калифорнийско слънце и палмите в Лос Анджелис са фонът, на който се заражда една любов… от втори поглед.

Историята в книгата е идеалното четиво за всички, които търсят лято през февруари!

 


„Марпъл. 12 нови разказа“ от Агата Кристи, изд. Ера

 

Госпожица Марпъл отново е тук и този път е… многолика! Легендарната героиня на Агата Кристи се появява в сборника „Марпъл. 12 нови разказа“ такава, каквато не сме я виждали преди, но и близка до обичания от милиони образ. Вал Макдърмид, Луси Фоли и Лий Бардуго са само част от авторите, през чиято призма са представени симпатичната дама и нейните 12 нови случая за разрешаване.

Приготви се за пътешествие от Сейнт Мери Мийд до натоварените улици на Ню Йорк, от окъпаната в жарко слънце италианска Ривиера до вълнуващия Хонконг. И не забравяй, че дори на най-неочакваните и красиви места може да дебне зло.

 


„Благодаря ви, че слушахте“ от Джулия Уелан, изд. Сиела

Възможно ли е да се влюбиш в глас? „Благодаря ви, че слушахте“  отговоря на този и на още много интересни въпроси за любовта, човешките взаимоотношения и обратите в живота.

След като обещаващата ѝ филмова кариера е прекъсната от нелеп инцидент, Суони Честър открива новото си призвание в четенето и се превръща в една от най-успешните и обичани разказвачки на аудиокниги. Животът ѝ поема в различна посока. Следва среща с мистериозен Чаровен Непознат, а после… парчетата от пъзела се разбъркват тотално, за да може накрая да се подредят по единствения правилен начин. Дали обаче някое няма да липсва?

Едно е сигурно – след като затвориш и последната страница от книгата, ще повярваш, че

„Човешкият глас е нишката, която свързва една душа с друга.“

 

„Първият ден от моя живот“ от Паоло Дженовезе, изд. Колибри

 

Мотиваторът Наполеон, гимнастичката Емили, полицайката Арита и дванайсетгодишният Даниел са четири напълно различни личности, обединени от една обща цел – самоубийство. Но миг преди да направят непоправимия жест, непознат човек – или ангел? – ги убеждава да сключат пакт.

В компанията на тези четирима колоритни герои поемаме на 7-дневно пътешествие в бъдещето. Бъдеще, в което тях ги няма. А след седмия ден? Ще получат ли втори шанс?

Това е „Първият ден от моя живот“ – книга за изборите, които правим всеки ден.

 

„Тази благодатна земя“ от  Уилям Кент Крюгър, изд. Лабиринт

 

Ако вярваш в чудеса, тази книга ще утвърди вярата ти. Ако не вярваш в чудеса, прочети я и ще бъдеш на крачка от това да повярваш.

Годината е 1932-ра. По река Мисисипи плава лодка. В нея са четирима сираци, избягали от трудния живот в интерната, където са изпратени против волята им. Предстои им пътуване, което ще бележи съдбите им завинаги.

„Тази благодатна земя“ е история, която се помни дълго. История за любовта, предателството, мъдростта, малодушието, готовността да се жертваш и разбира се, за всепоглъщащата надежда.

 

„Адвокат на демона“ от Борис Акунин, изд. Еднорог

 

„Адвокат на демона“ е поглед към бъдещето на една от най-могъщите държави в света – Русия. Предупреждение или пророчество, съдържанието на повестта предразполага към размисъл, какъвто само Борис Акунин е способен да предизвика.

Какво ще се случи с Русия, ако нейният несменяем национален лидер „излезе от строя“? Кой всъщност е Демона, виновен за всички злини в държавата? Пред сложна морална дилема е изправен един от главните герои – Тургенчиков, чийто избор ще бъде решаващ за милиони човешки съдби.

„Много от героите са добре познати хора от властта, известни журналисти и депутати, лесно разпознаваеми, макар и с променени имена. Това е първата книга на Акунин, която не е публикувана в Русия. Сами преценете защо.“ – от анотацията.

 

„Островът на морските жени“ от Лиза Сий, изд. Изток-Запад 

 

Лиза Сий ни отвежда на чудния остров Чеджу, „прочут с трите си богатства – вятъра, камъните и жените“. Добре дошли в света на хеньо – морските жени.

Романът прилича на приказка, в която минало и настояще се сливат в едно. Заедно с Минджа и Йонсук пътуваме от японския колониализъм от 30-те и 40-те години на XX век, през Втората световна война и Корейската война до ерата на мобилните телефони и водолазните костюми.

Завладяваща история за женската сила и едно подложено на огромно изпитание приятелство в преобърнат с главата надолу свят.

 

„Гумихо. Злокобната лисица“ от Кат Чо, изд. Peppermill Books

„Историята в „Гумихо. Злокобната лисица“ е свързана с корените на корейската митология, култура и начин на живот. Митът за свирепата лисица с девет опашки стои в основата на тази драматична и на моменти смразяваща история.“ – от анотацията.

Запознай се с Мийонг – едно удивително красиво момиче-лисиче, което срещаме в Сеул. Коя е тя? С основание ли се боят от нея? В какво ще я превърне този страх? И в каква посока ще избере да поеме в този непознат свят, „който някога е обичала, но вече не знае как“.

Книгата печели милиони читатели по целия свят със своя динамичен сюжет, неподозирани обрати и колоритни персонажи. А продължението ѝ е очаквано с нетърпение от всички, докоснали се до тази първа част на историята.

 

„Големак“ от Петя Петрова, изд. Книги с големи сърца

„Големак“ е малка книжка с важно послание – да не губим вяра в себе си, независимо какво казват другите около нас. Трудно е да си представим, че такива мъдрости може да са резултат от приключенията на един… паяк, но точно това се случва някъде там, в горите на Централна Америка.

Смелост, доброта, вяра и истинско приятелство са само част от уроците, които ще ни преподадат дружелюбното паяче и останалите герои в книгата. Споменахме ли, че Големак, освен паяк, е и вегетарианец?

 


„Лисан и Малкия Жорж“ от Тибо Прюн, изд. Enthusiast

 

Обичаш ли приказки за далечни гори и необикновени приятелства? „Лисан и Малкия Жорж“ е точно такава история. Вечно гладен и много хитър, Лисан попада в необичайна ситуация, в която (по неволя) се озовава и малкото мишле Жорж.

Поради очевидни факти, не би трябвало между двамата да има дори търпимост, да не говорим за приятелство, но… понякога всички изненадваме себе си, нали?