Какво трябва да знаем при избора си на контролери за игра

Искаш да подобриш производителността си и да достигнеш следващо ниво на игровото си изживяване?
Неразделна част от арсенала ти с гейминг периферия трябва да бъде добрият контролер, който да отговаря на нуждите ти и същевременно да отива на стила ти. 
След появата на толкова много конзоли за игри, контролерите изживяват своя възход и предвид разнообразието на пазара намирането на най-добрия модел не винаги е лесно начинание. 

В момента могат да бъдат открити модели на различни производители с множество бутони, насочващи подложки, тъчпадове, аналогови стикове и много други подобрения, които затрудняват избора още повече.

За максимално улеснение на всички геймъри, в следващите редове ще ти разкажем как да избереш подходящ контролер, на кои марки да обърнеш внимание и какви иновативни функции да търсиш.

Как да изберем подходящи контролери за игра

Различните контролери предлагат различни нива на привлекателност в зависимост от предпочитанията. В следващите редове поставяме фокус на важните характеристики, на които трябва да бъде подчинен избора ти.

  • Съвместимост с платформата

Когато търсиш идеалния модел, първото нещо, което трябва да имаш предвид е твоята платформа. На PC ли играеш или на най-новите PlayStation 4 или PlayStation 5? Различните геймпади са проектирани за различни платформи, така че избери такъв, който е съвместим със системата ти за игри.

  • Комфорт

Гейминг сесиите могат да бъдат дълги и изморителни, така че избраното устройство, трябва да предложи нужното ниво на комфорт. Потърси модел с добра ергономичност за отличен и удобен захват на палците, помисли и за модел с регулируеми тригери, за да персонализираш оформлението според предпочитанията си.

  • Лесна употреба

USB управление, Bluetooth свързаност, съвместимост, дизайн, обратна връзка, гумено покритие на бутоните, текстурата, са всичко онова, което влияе върху лекотата и удобство на използване. Провери дали всички функции, които търсиш са интегрирани в модела преди да направиш покупка.

  • Качество

Добрите контролери за игра трябва да са издръжливи. Емоциите по време на игра могат да са неконтролируеми и избраният модел трябва да може да издържи на хвърляне или случайно изпускане. В Ozone ще намериш висококачествени издания, които ще отговорят на нужното ниво, независимо дали предпочиташ PC гейминг или се наслаждаваш на невероятни PS4 сесии.

Кои са най-популярните марки

Razer, Microsoft, Sony, Nintendo, Nacon, Thrustmaster са едни от най-популярните производители на този тип гайминг периферия, с която не само ще подобрите производителността си, но и ще се насладите на изкуството да бъдете винаги в отбора на победителите.

В онлайн магазин Ozone.bg ще откриеш богато селекция с издания съвместими за PC, Nintendo, Xbox, разнообразие от дизайни обезпечени с иновативни функции, проектирани от най-добрите марки. 

Иновативни функции в контролерите

Контролерите за игра са еволюирали толкова много от традиционното начало, че оттогава досега иновативните им функции са неизброими. 

Могат да бъдат намерени модели, които включват клавиатура, подложки за насочване, аналогови стикове, джойстици, детекция на движение, сензорни екрани и множество други функции, които ще подобрят гейминг изживяването ти до нови висоти.

 

ВИЖ ВСИЧКИ МОДЕЛИ КОНТРОЛЕРИ