naj-interesnire knigi za mart

Най-интересните книги от март

Пътешествията с книга винаги са били най-лесни и свързани с най-малко разходи. Намисли си дестинация и пътувай с новите и популярни книги за февруари. Трилъри, биографии, романси, криминалета, популярна психология – ти избираш към кое приключение на човешкия дух или фантазия да се отправиш! Тук сме ти подготвили 10 препоръки:

Още 365 дни

Третата част от бестселър поредицата на полската сензация Бланка Липинска „365 дни“ е истинско адреналиново преживяване, което ще те изненада и разчувства! Така че затегни колана!

В първите две книги –  „365 дни“  и  „Този ден“, се запознахме с мафиотския бос Масимо и опърничавата Лаура и тяхната скандална любовна история. „Още 365 дни“ е може би най-драматичният епизод от поредицата. Бременната Лаура е простреляна. Най-добрите лекари на света се борят за живота ѝ. Масимо трябва да вземе най-трудното решение – кого да спаси – любимата си или нероденото им дете…

Бъди изключителен: Как обикновените хора стават необикновени личности

бъди изключителен

Бившият специалист по езика на тялото на ФБР Джо Наваро ни разкрива какво притежават истински успешните лидери, които еднакво добре могат да мотивират и вдъхновяват, да увличат по пътя си големи групи от хора.

Петте стълба на изключителността според Наваро са самообладанието, наблюдателността, комуникативността, действието и психологическия комфорт. Този, който ги овладее, ще се превърне не само в изключителна личност, но и в по-добър човек.

Стив Джобс (юбилейно издание)

Потопи се във върховете и провалите на един креативен предприемач, чиито мания за перфекционизъм и яростна амбиция водят до революционни промени в шест индустрии: компютри, анимационни филми, музика, мобилни телефони, таблети и електронни книги.

Юбилейно издание на единствената официална биография на Стив Джобс излиза десет години след първото. Този път авторът Уолтър Айзъксън е включил специален послеслов, където споделя свои впечатления и разговори с читатели. В книгата ще откриеш над 140 интервюта със самия Джобс, с негови приятели, противници, колеги, конкуренти и членове на семейството.

3 неща, които психически силните родители не правят

Ейми Морин, която печели международна популярност с книгата си „13 неща, които психически силните хора не правят“, този път ни представя сборник със съвети за това как да се възпитават уверени и ментално издръжливи деца.

В „13 неща, които психически силните родители не правят“ Морин обобщава стратегиите за възпитание, базирани на дългия ѝ опит като терапевт и приемен родител, както и на научни изследвания. Тези стратегии целят изграждането на мисловни и поведенчески модели, с които детето, а по-късно и възрастният, ще може да взема трудни решения в трудни ситуации, да овладява стреса и не се плаши от промяна, провали или предизвикателства.

Силата на кучето

Нашумелият едноименен филм на Netflix сякаш даде нов живот на американската класика „Силата на кучето“ на Томас Савидж.

Романът ни представя драматичната история на двама братя, които по нищо не си приличат.

Фил и Джордж са като двете страни на една монета – те никога не могат да се видят, въпреки че винаги ще бъдат едно цяло. Един ден Джордж се жени за вдовицата Роуз. Фил приема това като предателство и обявява война на Роуз. Тази война обаче не може да бъде лек зад тайни, самотата, отчуждението и личните трагедии, които се откриват под повърхността ѝ.

Облакът Кукуландия

„Облакът Кукуландия“ е нов роман от любимеца на българската публика Антъни Доер. Книгата е определяна като истинско пиршество на фантазията и емоциите, което включва няколко различни епохи и различни съдби, обединени от любовта към приключенията и книгите.

Интересно е, че в романа намира място и български персонаж – Омеир от Родопите, който търси мястото си под слънцето. Както и в „Светлината, която не виждаме“, Доер изплита нишката на разказа, вплитайки минало, настояще и бъдеще, а героите му са мечтатели, които откриват мъдростта и красотата на живота тук и сега.

Място за убиване

Ново издание на дебютния роман на Лий Чайлд „Място за убиване“, с който започна легендата за Джак Рийчър!

След края на Студената война бившият военен полицай Джак Ричър е свободен да прави каквото иска. Той си избира да поскита из Америка. Минавайки през Маркгрейв е арестуван за убийство. Всичко, което Джак знае, е, че не е убил никого. Поне не тук. Не напоследък. Но има ли кой да му повярва?

Нощна порта

Питър Мей е един от най-виртуозните съвременни автори на криминална литература и с последната си книга „Нощна порта“ определено затвърждава това.

Сюжетът на „Нощна порта“ обхваща три поколения и ни води от поражения от войната Лондон към Външните Хебриди в Шотландия, от Берлин и Франция по времето на правителството във Виши до смъртния враг, пред който се изправя човечеството през 2020 г.

Не пропускайте други страхотни книги от автора – „Черната къща“, „Човекът от остров Луис“ и „Шахматните фигури“.

Дяволът и тъмната вода

Романът е определян като завладяваща комбинация на съспенс и мистерия, която напомня за вълнуващите разследвания на Шерлок Холмс и неповторимите приключения в „Карибски пирати“ и „Островът на съкровищата“.

Стюарт Търтън е оценяван от критиците като едно от литературните открития на десетилетието. Дебютната му книга „Седемте смърти на Ивлин Хардкасъл“ се прие с фурор преди няколко години, а „Дяволът и тъмната вода“ не ѝ отстъпва по популярност и размах.

Аз обещавам

Една от най-големите звезди на баскетбола Леброн Джеймс насърчава децата да дават най-доброто от себе си.

В „Аз обещавам“ спортната суперзвезда обяснява на най-малките какво е успехът и от какво зависи той. Окуражава ги и ги мотивира да се стараят във всичко, което правят, и да преследват неуморно мечтите си.