Неда Малчева за изкуството, майките и левия мигач

Неда Малчева за изкуството, майките и левия мигач

И живели щастливо до края на дните си… до момента, в който се появило второто дете!

Звучи комично, но е наистина. Именно забавната част от живота на една майка, пресъздала дните си в илюстрации, става сензация в социалните медии, а и не само. Всичко започва, когато илюстраторът и карикатурист Неда Малчева се сблъсква със забавните моменти при отглеждането на второто си дете. Тя ги разказва с рисунки, които качва на страницата си във Facebook. Откликът на аудиторията е мигновен – много майки се припознават в нейната героиня и я заливат с положителни коментари. И така хобито става професия. Днес Неда е майка на три деца и успешно развива кариерата си на художник, въпреки натовареното ежедневие.

Неда започва да рисува от малка, подкрепяна от баща си.

Талантът всъщност е една минимална частица от успеха на един човек. Всичко останало е много труд, много време и упоритост, споделя Неда.

Явно е вярно, тъй като тя вече има над 32 хил. последователи на страницата си във Facebook, собствена линия от стикери за кола и огромен брой заявки за илюстрации.

Стикерите за кола са спонтанен проект, с който Неда навлиза в бизнеса.

Далеч съм от мисълта, че те могат да решат проблемите на пътя, или пък да оправдаят нарушенията на някоя разсеяна майка. Но може и да вършат работа, когато някоя от нас кара бавно, заради заспало, или пък разплакало се дете. Стикерите може да са смешни, но отразяват доста буквално ситуации, които няма как да разберете, че се случват, когато сте в съседната кола.

Героинята от карикатурите, понякога е отчаяна, докарана до истерия, отегчена.

Аз съм една обикновена майка като всички и понякога рисувам ситуации, съвсем обикновени от ежедневието си. Оказва се, че това са моменти, които всички ние преживяваме. Те ни докарват понякога до отчаяние и истерии. Когато се погледнем отстрани, всъщност е супер смешно.

Именно в пресъздаването на реалните истории се крие силата на изображенията и обяснява популярността на авторката.

Карикатурите на Неда говорят за забързаното ѝ ежедневие. Затова през месец март тя реши, че ще си сътрудничи с Ozone.bg.

Преди да започнем партньорството с Ozone.bg едва смогвах да отговоря на всички запитвания, обърквах поръчки и тотално загубих комуникация с феновете ми. На всички отговарях като робот, което мен лично ме натъжава, защото усещам, че се  отдалечавам от тях. Иска ми се стикерите да станат по-масов продукт и да достигат до повече хора. Радвам се, че стартирахме общата ни работа, защото вярвам, че вие ще постигнете тази цел по-добре от мен.

Разгледай новите стикери за кола на Неда Малчева и открий своята история в тях!